Reklama

Reklama

Calovi Weaverovi se zhroutil život, po pětadvaceti letech klidného manželství mu jeho žena Emily oznámí, že mu byla nevěrná s kolegou a že se chce rozvést. Dolehla na ni krize středního věku a má pocit, že její vztah s Calem uvízl na mrtvém bodě. Sedmnáctiletá Jessica, která příležitostně hlídá Weaverovým dcerku, miluje Cala a naivně doufá, že by ho mohla získat pro sebe. Jessicu zase zbožňuje třináctiletý syn Weaverových, Robbie. Cal je zklamaný, má pocit, že ve svém životě udělal všechno správně. Oženil se s láskou ze střední, založil rodinu, postavil dům, byl věrný a zodpovědný, a přesto mu jeho žena nasadila parohy. Sbalí si věci a odstěhuje se. Musí se vyrovnat s drastickou změnou svého života, ovšem ve světě svobodných si neví rady. Večery tráví v baru, kde se utápí v sebelítosti. Jednoho večera upoutá Cal pozornost Jacoba Palmera, mladého sebevědomého muže, který je přímo přeborníkem v balení žen. Jacob Calovi slíbí, že mu pomůže najít jeho ztracenou hrdost a pod jeho vedením se z něj stane muž, po kterém zatouží každá žena. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 240)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tři čtvrtiny stopáže jsem byl z Crazy, Stupid, Love upřímně nadšenej, ale u toho klišovitýho ušlechtilýho láskyplnýho happy endingu mě to zas rychle přešlo. Carell, Gosling, Moore i další hrajou bezvadně, fakt mi nedělalo nejmenší problém si je všechny oblíbit. Příjemný pokoukání určitě, ale pokud chcete vidět vážně skvělej film, vypněte to po scéně "setkání na zahradě". ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Život píše zatracená klišé aneb komedie hořká jako mizerná whiskey. Hej, ale zvláštní je, že Crazy, Stupid, Love vůbec mizerná není a i když je vypointovaná s tou typickou americkou nadsázkou, je vypointovaná. A to je sakra víc, než většina dnešních komedií o vtazích a vůbec o životě dokáže. Fráze je prázdná tehdy, pokud jí nenásledují činy a následují-li, pak už nejde o frázi, ale vyznání. Dan Fogelman (doposud scénárista animáků) sepsal něco, co dneska považujeme za klišé, cosi nelogickýho, co je třeba prožít, aby to fungovalo. Občas tomu ještě říkáme láska. Někdo na ní prostě zapomene, protože dovolí, aby mu zvšedněla a jiný ani netuší, že je jí schopen, dokud neprohlídne vlastní povrchnost. Jasně, kdyby měla Crazy, Stupid, Love trošku nezávislejší ráz, ubylo děsně "procítěných" monologů a celkově zůstala víc autentickou, zapsala by se nejspíš výrazněji, hlouběji. Ale vtip je v tom, že v důsledku vlastně není povrchní a pokud si to samé dokáže přiznat i její divák, tehdy nebude zklamán. A kdo ví, třeba mu i něco dojde, dřív, než bude úplně pozdě. I když Steve Carell zůstane asi navždycky 40 let panic, tady se mu podařilo odpanit nadsázku vkusně a galantně. Někdy se prostě nemusíš smát, stačí, když se usměješ a pochopíš. [final rate: 75%] ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Robbie, prej jsi dobrej ve fotbale.“ - „Davide, prej jsi našim zničil manželství.“ A co u vás, také vám žena zahnula s Davidem Lindhagenem? Ficarra a Requa mě o 2 roky starším I Love You Phillip Morris moc neohromili. O to více vtipných situací mi ovšem nabídli tady, smál jsem se docela často. Carellův zoufalec (preferující Créme brulée před rozvodem, „vystupující“ za jízdy, přijímací od kámoše kolínskou na rozloučenou…naštěstí i s účtenkou apod.) mě bavil nejvíc, každý však něčím přispěl. Romantika sice moc nefungovala, ovšem pár momentů (vede „nahození ohřívače“, ta pasáž je jednoduše krásná) se našlo. Bohužel, mnohé americké romantické komedie to často přehánějí s dojímáním, sentimentem, a tato není výjimkou (zvlášť z dementního školního proslovu bych zvracel) ale nebylo toho tolik, aby to zničilo celý film. Za mě slušné 4*. „Sedíš tu s tím svým ubohým účesem a opíjíš se ředěnou vodkou s brusinkami jako nějaká 14tka, máš na sobě velikost 44, i když jsi 42…upřímně, nevím, jestli ti pomůžu já, nebo eutanazie.“ ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie jsou v podstatě těžce spotřební zboží - každý rok jich pár přijde, většinou si jako vejce vejci podobných, zamíchají pár filmovými osudy, lidé se pobaví, a za týden už o nich zase nikdo neví. Crazy, Stupid, Love není zas tak moc velká vyjímka, není to film který si budu pouštět každý rok znovu a znovu... ale na rozdíl od mnoha jiných je alespoň dost chytře napsaná a obsazená tak kvalitními herci, že velmi příjemně baví a přitom neuráží svou jednoduchostí. Příběh samozřejmě není ničím jiným než zaplétáním klasického gordického uzlu vztahů v dynamickém (a místy nesmírně vtipném) stylu jízdy na horské dráze, jehož rozetnutí bohužel nešetří sentimentem... ale koho by tu zajímal příběh, že. Milostné eskapády a skvěle vypointované slovní výměny v jejich průběhu, to je oč tu běží - a to tu funguje na výbornou. 8/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem tam ty 4* dal a šel pryč. Jenže tahle romantická komedie mě svoje výjimečností přitahovala opakovaně zpět a já se nebránil, naopak, Gosling-Carell-Stone-Moore jsou pro mě zárukou dobré zábavy. Vždyť tohleje ve výsledku o lidech a romanci mezi nimi mnohem víc, než všechny ty sladké romantiky, o kterých lze jen snít. A kromě toho Gosling tu dává další hřebíček do své tak pevné image sexsymbolu 21. století. Ani sledování Hříšného tance už nebude takové, jako dřív... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Během slavnostního zakončení základní školy muž před Calem (Steve Carell) „nahrává“ s krytem na kameře. (Pavlínka9)
  • Na rodičovské schůzce si při psaní slova „asshole“ můžeme povšimnout, že se na tabuli objeví minimálně tři různé verze tohoto slova. (Pavlínka9)

Související novinky

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Al Pacino je starý rocker

Al Pacino je starý rocker

27.10.2012

Velmi solidní obsazení napříč různými generacemi nabírá „dramedie“ Imagine, kterou režijně debutuje Dan Fogelman, autor scénáře Bláznivé, zatracené lásky. Název související s Lennonovou písní není… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama