Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Recenze (1 074)

DarthRag 

všechny recenze uživatele

Před shlédnutím tohoto filmu jsem si byl vědom určité fanouškovské kontroverze např. ohledně konce, a tak jsem k třetímu Alienovi přistupoval opatrně s myšlenkami typu : "Bacha, chlape, ať se nespálíš." Obavy byly zcela zbytečné. Po Scottově depresivním a v jistém smyslu i komorním prvním dílu a po Cameronově militarismu a místy až neosobnosti je Fincherův psychologičtější přístup podle mně přesně to, co Vetřelec potřeboval. A co se týče mnohými tak nenáviděného konce, tak ten mi tam výborně seděl. A proto 5* a ani o chlup míň. ()

BMAXX 

všechny recenze uživatele

U prvních 2 dílů Scott s Cameronem nasadili laťku hodně vysoko. David Fincher se alespoň pokusil se k té laťce trošku přiblížit. Dobře zpracovaný film, který ani neurazí, ale ani nijak nevynikne. Skvělá holohlavá Ripleyová drží trojku nad hranicí průměru... ()

JoudaCZ 

všechny recenze uživatele

Fincher přidal na explicitnosti - vidíme více krve, vidíme více vetřelce (který nám zmutoval do čehosi, co spadlo pod stůl střihačům Jurského parku...), čímž ale odboural velkou část napětí. Hutnou atmosféru prvních dvou dílů nahradil temnou atmosférou depresivního prostředí vězení a jeho obyvatel. Přidal něco málo poselství (póza, již Ripley zaujme vždy, kdy se odhodlá jít na smrt, byla nějak povědomá...). Je velmi obtížné srovnávat s předchozími díly ságy, do níž každý režisér přispěl něčím dost odlišným. Spíše to snese srovnání s pozdějšími Fincherovými filmy, jež ale působily dotaženěji. ()

Bastard2 

všechny recenze uživatele

Podle mě Fincher dokazuje, jak geniálním režisérem je a nebýt toho, že netočil konec, věřím, že bych dal pět hvězd. Takhle mi konec bohužel přišel až moc přepláclej a nehodil se mi k předchozí podívané. Škoda, ale Davide - Ty jsi frajer. Navíc ti to žeru víc než Cameronovi jeho přetechnizovanou verzi. Sorry, ale mě to ani moc nebavilo. ()

Honzyg 

všechny recenze uživatele

Lepší než jednička, horší než dvojka. Dialogy působí odfláknutě, některé scény nepovedeně. Navíc v bandě téměř holohlavých ušmudlaných vězňů divák sice rozpozná Ripleyovou, ale zbytek postav mu trochu splývá. Líbí se mi ale, že scénáristé nechali Ripleyovou umřít a klubání vetřelce z jejího břicha taky nebylo na škodu. ()

Trepak 

všechny recenze uživatele

Márna snaha Camerona! V dvojke si dal záležať na prežití malého dievčatka, mariňáka a androida, no Fincher ich hneď na začiatku svojho Votrelca bez milosti pošle na smrť :D ()

Matejus 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ si odmyslím fakt, že som v polovici filmu zaspal, tak dávam 2 hviezdičky za snahu vytvorenia trilógie, no vcelku nepodarenú. Chýbalo mi napätie, chýbal mi celkovo nejaký príbeh, niečo čo ma šokuje. Šokovať tu tak trochu môže len záver, ale to je všetko. Príliš veľa krvavých masakrov, tento film by ale nemal byť o tom. ()

jirzy 

všechny recenze uživatele

První dva díly Vetřelce mám asi radši, nicméně tenhle díl u mne boduje především naprosto dokonalou atmosférou. Z každé minuty dýchá skličující bezvýchodnost, jejímž vrcholem je sebevražedné nahánění Vetřelce klaustrofobními tunely. Parádní lekce temnoty z dílny Davida Finchera. ()

hanzikk 

všechny recenze uživatele

Nevím kde se stala chyba ale atmosféra udělala velký krok zpět. Zpracování samotného vetřelce taktéž. Kromě detailních scén mi připadal takový nevěrohodný. Jako akčňák ale v pohodě. ()

Podfuck 

všechny recenze uživatele

Trochu slabsie ako prve dva. Bohuzial. Ale stare velmi napinave a s typickou Fincherovskou pochmurnou atmosferou. 4* si ale urcite zasluzi ()

RonnieR 

všechny recenze uživatele

Predĺžená verzia dáva filmu nový rozmer! Veľká škoda že sa Fincher vo svojom debute rozkmotril s mecenášmi a nemohol film spraviť viac po svojom, bolo by to určite za päť! 76%. ()

vena199204 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší vetřelec:) Ať si říká každý co chce, ale Fincher dokáže své snímky obohatit o tak depresivní atmosféru, až mi nabíhá husí kůže:) 90% ()

RISOvonVODKA 

všechny recenze uživatele

Ó, nie. Táto časť už nebol votrelec ako poznám. Atmosféra sa vytratila a prišlo tam prílišné naťahovanie. Scenár bol desiatky krát prepísaný, herci pomenení a všetko je to na filme dosť cítiteľné. Stále zaujímavý pokus o oživenie série, avšak, kde nie je myšlienka... alebo ako sa praví "Z hovna bič neupletieš." ()

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama