Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Zajímavosti (59)

Vetřelec (1979)

Sedm (1995)

  • David Fincher bol odhodlaný natočiť film bez ohrozenia svojej vízie. Pri svojom prvom filme Votrelec ³ (1992) Fincher bojoval so štúdiom a bol trikrát vyhodený. (WalterIK7)

Vetřelec: Covenant (2017)

  • Ridley Scott se vyhýbal sledování Vetřelce³ (1992) plných deset let po jeho premiéře. Když jej konečně viděl, vůbec se mu nelíbil. Později tedy sám s přišel s myšlenkou na pokračování/prequel, trvalo ovšem mnoho nástřelů a přepisů, než došlo k jeho realizaci. (griph)

Černočerná tma (2000)

  • David Twohy napsal scénář původně pro film Vetřelec ³ (1992). Soustředil se v něm hlavně na vězně, což byl studiem 20th Century Fox schválený koncept, avšak nakonec byl scénář zamítnut. Twohy jej tedy upravil do podoby původního příběhu a sám jej natočil. (messiah)

Vetřelec vs. Predátor (2004)

  • Charles Bishop Weyland (Lance Henriksen) je spoluzakladatelem Weyland Yutani Corporation, tedy společnosti, jejíž jméno se často objevuje ve filmech samostatné vetřelecké série. Androidé, evidentně vymodelovaní a pojmenovaní podle něj, se objevili filmech Vetřelci (1986) a Vetřelec ³ (1992). (imro)

Halloween: H20 (1998)

  • Spoiler: Kromě toho, že ve filmu byly použity krátké sekvence Beltramiho hudby z Vřískotu (1996), můžeme také v závěru zaslechnout několik sekund hudby Elliota Goldenthala z Vetřelec ³ (1992). Stane se tak předtím, než se Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) sama mění v lovce a vezme do ruky sekeru. Jedná se tak o odkaz na ústřední postavu sci-fi ságy Ellen Ripley (Sigourney Weaver). I samotný interval použité hudby odkazuje na konkrétní scénu, v níž Ripley padá do lávy, aby zabila ve svém nitru se rodícího Vetřelce. (Eldrick)

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama