Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 074)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Vetřelec 3 si je svou temnou atmosférou a pomalejším tempem, nejvíce podobný s klenotem R. Scotta z roku 1979. Jako fanouška ságy mě zde pokaždé nejvíce potěší neveselá nálada filmu, závěrečné nahánění Aliena a následná originální olověná lázeň. Minusem jsou v některých scénách okaté, až asylumácké digitální efekty a měnící se velikost vesmírného masožravce. Fincher si však, až na několik těchto mušek - nevedl vůbec špatně a do filmu zapracoval ponurou atmosféru, tolik typickou pro své další snímky. P.S. Těším se na speciální edici, kde je 35 přidaných minut o které byla původní verze ošizena - to by mohla být pochoutka. P.P.S. Tak prodloužená verze není vůbec špatná, několik nových scén opravdu stojí za pozornost, ale rozhodně se nejedná o pasáže, které by vykolejily děj někam úplně jinam. Přesto potěší. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vetřelecká série je pozoruhodná tím, že každý režisér ve svém díle otiskl svoji stopu. Scottovu imaginaci a Cameronovu militantnost vystřídala těžká deka mistra deprese Davida Finchera. Vítejte v bezútěšném světě bývalých trestanců, ze kterého není úniku. "Trojka" není horší než předchozí díly, je jenom úplně jiná. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Solídne pokračovanie, ktoré rozhodne nerobí hanbu svojim predchodcom. I keď to Cameron komentoval trošku inak (vraj nech natočia akékoľvek pokračovanie Terminátora, nebude to tak ostudné ako Votrelec 3), jemu do práce nekecalo štúdio a nesnažilo sa mu presadiť svoje verzie scenáru. Každopádne svoj režisérsky zostrih si nemohol nechať Fincher len pre seba a akonáhle som mal po rokoch možnosť ho zhliadnuť, tak musím pridať o hviezdičku navyše. Fincher sa na celú sériu pozrel trošku inak a ako je jeho zvykom, psychologický rozbor postáv je na veľmi vysokej úrovni. Zostrihaná verzia je ukrátená práve o ne-akčné scény, ktoré filmu dávajú zmysel a hĺbku, ktorú v prvých dvoch dieloch nie je až tak cítiť. Tu totiž nejde len o samotný survival horror, ale najmä o existencialistickú drámu plnú depresie, úzkosti a pochmúrneho čakania na smrť, v ktorej Sigurney predviedla svoj najsugestívnejší výkon z celej trilógie. Nekonečné reči o hriechu a vykúpení by som možno okresal, ale aj tie mali v príbehu svoju podstatu. Takže ak budete mať šancu, určite siahnite po director's cut a pochopíte, prečo je tento film jedným z najviac podceňovaných v histórii. 85%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozpačitá kapitola vetřelčí mytologie, které výrazně podkopává nohy zásah producentů. V jejich sestřihu je totiž film hrou na efekt, která přihraje Ripley do cesty partu drsoňů (ad Aliens) do depresivně laděného prostředí (ad Alien). Speciální sestřih sice neřídil Fincher, ale podle jeho původních poznámek vznikla nepřekvapivě propracovanější verze, kde se v dialozích více odkazuje na starší díly, prozkoumává se zamračená planeta...a vetřelec se nelíhne ze psa. Přesto třetí obraz alienovské mozaiky nemusím. Podivné vedlejší postavy, zbytečný náboženský podtext a vyloženě špatné triky nedokáže přehlušit ani silný závěr. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ať se na mě Fincher ani jeho Vetřelec nezlobí, ale na 4* jsem toho viděl sakra málo. Slušná atmosféra, které však hodně scházelo k atmosféře prvního dílu. Fincherová láska... jeho kouzla s kamerou jsou opět úchvatné, ale to nestačí. Vetřelec je kapku jiný a upřímně až moc počítačový (a nepovedený!! Zlatá animatronika). Film má v některých okamžicích nakročeno k 4-5*, ale nedokáže tuto kvalitu udržet po celou dobu. Škoda, mohl to být další geniální Vetřelec... Možná, kdyby to všechno nechali producenti na Finchrovi vzniklo by něco stejně osobního a odlišného jako v případě ostatních dílů vetřelců, ale to možná ukáže jen Director cut, jestli někdy vyjde. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (59)

  • První díl v sérii, ve kterém je nahlas vysloven název společnosti Weyland-Yutani. V předchozích částech se občas objevil nápis, postavy však společnost nazývali prostě Společností. (-bad-mad-wolf-)
  • Na simulaci horkého roztaveného olova v závěru filmu bylo použito téměř 380 hektolitrů černé barvy. (PaTeXx)
  • Vetřelce, vylíhlého ze psa, měl původně opravdu hrát důkladně namaskovaný pes, ale tento nápad nebyl nerealizován. (cariada)

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama