Reklama

Reklama

VOD (1)

John Brennan má skvělý život. Pracuje jako středoškolský učitel, jeho manželka Lara je zubařka. Společně vychovávají malého syna, Luka. Jednoho dne však jejich idylka skončí zásahem policie u nich v domě. Policisté si násilím odvedou Laru s tím, že je obviněna z vraždy své nadřízené. Tu kdosi utloukl hasicím přístrojem na parkovišti budovy, ve které Lara pracovala. Náhodný svědek viděl Laru odjíždět vozem z místa, kde vzápětí našel mrtvolu zavražděné ženy. Proti Laře jsou nepřímé důkazy v podobě otisku prstů na hasicím přístroji a krvavé skvrny, kterou měla Lara na svém kabátě. Lara je na základě těchto nepřímých důkazů odsouzena k dvaceti letům vězení. Bohužel ani odvolání, ve které oba manželé doufají, nedopadne pro Laru dobře. Jenže John se s tím nesmíří. Ve chvíli, kdy se Lara pokusí o sebevraždu, se John rozhodne jednat. Sejde se s bývalým vězněm, kterému se kdysi podařilo utéci z jedné z nejlépe hlídaných věznic, a na základě informací, které z něho dostane, začne připravovat plán útěku Lary z vězení. Nejprve se snaží sehnat falešné dokumenty. Svou snahu nevzdá ani ve chvíli, kdy je okraden a zbit. Nakonec se mu falzifikátoři přihlásí sami, protože se o jeho snahách je najít dozvědí. John tedy získá velmi hodnověrné dokumenty, se kterými nebude problém odjet do zahraničí. Johnova snaha vyzkoušet falešný klíč přímo ve vězení mu způsobí nepříjemnou zkušenost, že ne vše, co si naplánoval, půjde tak lehce realizovat. Zjištění, že vězeňská správa plánuje Laru převézt do jiné věznice, urychlí Johnovy plány. John se již několik dnů snažil prodat dům, ve kterém rodina bydlela, jenže obchod se protáhl a teď hrozí, že rodina nebude mít prostředky na útěk. John tedy neváhá a přepadne místní drogové dealery. Přepadení se zvrhne ve chvíli, kdy jeden z dealerů nechce plnit Johnovy pokyny a už určitě nehodlá Johnovi dát své peníze. Dealer dokonce Johna napadne s pistolí. V krátké přestřelce John drogové dealery pozabíjí. Teď už má dostatek peněz nutných pro útěk. John se vloupá do sanitky, která převáží z vězení do biochemických laboratoří vzorky krve vězňů k rozborům. V autě vymění falešné výsledky za dosavadní Lařin kontrolní test (Lara trpí cukrovkou). Díky tomu vězeňská lékařka rozhodne převézt Laru urychleně do nemocnice. Toho John využije a Laru z nemocnice unese. John ví, že má jen omezený časový limit, než se policistům podaří zavřít město. To by znamenalo jediné - Laru i jeho by dřív nebo později policisté chytili. John proto spěchá z nemocnice s Larou pryč. To už má však v patách detektiva Nabulsiho z vražd s jeho týmem... (TV Prima)

(více)

Diskuze

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Odkaz pre moje buduce ja: Uz viac ten debilny film nepozeraj. Videl si ho uz aspon raz pred tym, takze minnimalne dvakrat si s tym zabil cas. Podobne debilny scenar aj spracovanie tazko hladat.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Doomedx

Nevim jakej dabing jsi měl ty, ale ten co mám já, tak je dabovanej běžnými dabéry Crowa a Banks. ;)

 

Za mě to byl super film. Hodně oceňuju ty chyby co udělal a že mu to nevycházelo. Obdivuju jak Haggis do svejch filmů zakomponuje tu lidskost.

 

A k těm svénám navíc, určitě existuje rozšířená verze, ta co sjem na ni koukal já měla 133 minut...

Doomedx

Doomedx (hodnocení, recenze)

Tak takhle hnusnej dabing jsem uz dlouho nevidel, musel sem si sehnat originalni zvuk, protoze ten ceskej je fakt PRISERNEJ.

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Luxusní film se vším, co k tomu patří.. ! Rád se přiznám že takhle napnutej sem už u žádného jiného filmu dlouho nebyl, už sem soro i zapomněl, jaký je to pocit. A sem sakra rád, že sem si ten pocit připomenul právě u tohoto filmu =] Za mě pět krásných a zcela zasloužených 5*, skutečně mě nenapadá nic, co bych tomu mohl vytknout, i kdybych snad chtěl...

jsab

jsab (hodnocení, recenze)

Ištván87

 

ten jsem si stahnul, pac me to taky napadlo, ale ani tam to, co popisovala, nebylo...:-) 
ja nevim jak ji jinak presvedcit, ze si to s necim spletla, kdyz pro ni neni dukaz IMDB.com, ani distibuce dvd a blue-ray..:/

jsab

jsab (hodnocení, recenze)

Vážení,

 

mám dotaz, existuje nejaka rozsirena verze tohoto filmu.

Moje milovana maminka tvrdi, ze videla, dle vseho na cz hbo nejakou verzi s nekolika scenami navic.

 

Diky za odpovedi 

morgos

morgos (hodnocení, recenze)

Ištván87: Jo tak jestli sem tě neprávem nějak obvinil tak se moc omlouvam.

morgos

morgos (hodnocení, recenze)

Ištván87: Jo tak animáky neznam ale jinak každej film aď je rumuskej nebo filipínskej je lepší v originálu protože je to někdy až vtipný jak je to blbě na dabovaný. Jinak německý filmy miluju ale jedině originál, navíc u válečných filmů tomu dá ta němčina kousek něčeho navíc než když všichni mluví česky.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

morgos: A mimochodem, předtím jsem neříkal že je dabing lepší než originál...

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

morgos: Já jo. Auta... A taky původní dabing Armageddonu měl lepší hlášky než film v originále... A taky některý německý filmy, protože němčinu nemůžu slyšet aniž by mi bylo na blití...

morgos

morgos (hodnocení, recenze)

Ištván87: Nic proti ale neviděl jsem jedinej film kterej by byl lepší nadabovaj než originál.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Ištván87: O tom, že degenerujeme, není pochyb. Prostě se z našeho národa stává banda lemplů, která čte každý týden akorát tak Rytmus života a není schopná přečíst pár titulků. Ale samozřejmě nechci generalizovat:) Já mimochodem vůbec netvrdím, že naši herci jsou horší, než zahraniční. To nevím, kde jsi vyčetl:) Já jen tvrdím, že prostě nechci, aby mé oblíbené herce někdo daboval. A že dabovaný film vždycky ztratí něco ze své působivosti. Jinak např. u filmu http://www.csfd.cz/film/6825-devet-kruhu-pekla/ jeden skvělý herec, Petr Čepek, dabuje jiného skvělého herce, Milana Kňažka. A je to tragédie. Co tím chci říct je to, že nejde o to, jak moc musí být český dabér skvělý herec.  Stejně jako radši uslyším pravý hlas Jacka Nicholsona a né dabing od Aloise Švehllíka, až budu chtít vidět Švehlíka, což je mimochodem skvělý herec, nechci, aby ho daboval Nicholson:)

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp: Právě mě se to z dabingů Ala Pacina líbilo skoro nejvíc, poněvadž Heřmánek je přeci jen Pan Herec... A co se týče toho, že bychom degenerovali, tak o tom, že se u nás preferuje dabing se budeš muset obrátit na lidi, kteří po druhé světové válce vyžadovali aby u nás i filmy, kterým by mohli rozumět (tehdy umělo překvapivě velké procento obyvatel anglicky, německy a rusky), chodili do kina s dabingem... Pár let po válce se rozhodovalo jestli dabing ano nebo ne, a diváci zaplavovali vyšší místa prosbami o dabing, jen sem tam se objevil názor proti a většinou uváděl totéž co ty... Že naši herci nejsou srovnatelní s těmi zahraničními (což tehdy byla kravina, měli jsme jedny z nejlepších herců světa, a dneska by se taky herci našli, jenže se nenajde dobrej režisér ani scénárista)... Myslím že tohle antivlastenectví taky není moc hezký, i když to chápu, protože u nás se v posledních dvaceti letech hodně rozmohl názor že nic neumíme...

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

flanker.27: Tak když má někdo nějaký hendikep, tak to samozřejmě chápu. Ale naprosto nerozumím tomu, jak se normální zdravej člověk může dívat třeba na Ďáblova advokáta, kde Al Pacina dabuje Kája Heřmánek. Jako nic proti Kájovi, ale ten dabing je hnus, velebnosti:)

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp: Tak třeba moje žena špatně vidí, takže má radši dabing. Mě vadí hlavně když je ten dabing odfláklej a začasto i špatně přeloženej, ale na druhou stranu občas když se povede (Červený trpaslík), tak proti němu nic nemám.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

flanker.27: Tak souhlasím, že jsou lidi, kteří mají třeba vrozenou vadu a nestíhají číst a taky souhlasím s tím ať si každý vybere. Na druhou stranu, musím jen nechápavě kroutit hlavou. Já si chodím stahovat filmy na Movie-library a pod každým filmem je v diskuzi kníkání mnoha uživatelů, na téma "už to bude v češtině?" . Jako sorry, ale nechápu, jak se může stát, že dospělej jedinec, kterej má základní školu plus ještě nějakej vzdělávací ústav navrch, nestíhá číst titulky? Jako jsme na tom fakt tak blbě, že průměrnej běloch nepřelouská za pár vteřin dvě krátký řádky textu? Vzhledem k tomu, že většina lidí vyžaduje dabing, tak asi jo. To jde ovšem celá naše společnost doprdele. Stáváme se lemplama a peciválama, který postupně degenerujou.  Jo a k tý skladbě: Myslím, že je to dobrej příklad:) Nemyslel jsem to v rámci emocí, ale z pohledu výkonu interpreta. Pokud mám rád Jaggera, chci právě  ty originální Rolling Stones. Ono totiž emoci a broukání známý melodie, ti může vyvolat i cover verze, ale radost z výkonu tvýho oblíbenýho interpreta,  jen originál.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp: nedobrej příklad. Krom toho že skladba je dost jinej výtvor než filmnebo knížka, tak sehnat její text a nějak si ho přelouskat neni až takovej problém i pro míň jazykově vybavenýho jedince, a broukat si jí a zažívat emoce, k tomu často text ani neni potřeba :) Filmu nebo knížče je třeba rozumět podstatně víc. Titulky jsou dobrá věc, ale a) nevejde se do nich zdaleka všechno, b) řada lidí má problémy stíhat číst a vnímat děj nebo špatně vidí, c) neni všechno v angličtině :) d) je na každym, ať si svobdně rozhodne co mu vyhovuje.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Tak v první řadě nechápu, jak si vůbec někdo může pustit dabovanej film, když většina herců má v originále fakt skvělý hlasy. Jako třeba James Woods, Samulel L. Jackson nebo Peter Coyote. Vždycky mě pobaví, jak někdo napíše, že je filmovej fanoušek a pak sleduje svýho oblíbenýho herce, jak ho dabuje nějakej ochotník z oblastního divadla:) I když uznám, že Schwartz dabuje Crowea solidně.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

flanker.27: Souhlasím s názorem na překlady... To je totéž... Takže když nechcete dabing, tak taky čtěte knížky pouze v originále, protože překladatel je někdo jiný, kdo jenom převádí do našeho jazyka jiné dílo... Neříkám abyste se koukali na filmy s dabingem, jenom si myslím že se chováte trochu moc histericky pokud se mluví o dabingu...

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Taky si lidi pouští Rolling Stones v originále a neposlouchají  jinou kapelu, která hraje jejich songy o dvě třídy hůř:)

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Dávám sice přednost originálu, ale nejsem nijak kategorickej (rozhodně bych si do profilu nedal ten obrázek symbolizující víru pravou). To bychom mohli tvrdit, že člověk nesmí číst přeloženou knížku, páč přichází o autorův vyjadřovací styl

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Sledovat film s dabingem, je jako sex s šukací andulou. Kdo si chce užít, nebere náhražky:) Jestli se ten Crowe nakonec nejlíp nemluví sám, že jo?:)

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

dehtak: No, Jiří Schwarz je takovej mohutnej. Zamlada byl Russelu Croweovi docela podobnej. Akorát je tak cca o 15 let starší. Ale Russel Crowe má taky hlubokej hlas... Ani Libor Hruška (Romper Stomper, L.A. přísně tajné) ani Otakar Brousek mladší (Čistá duše, Americký gangster) se k němu moc hlasově nehodí... Věř mi, mám ho nakoukanýho...

dehtak

dehtak (hodnocení, recenze)

Ištván87: vzdyt ma strasne hzlubokej hlas. Mam pocit ze v jinych filmech ho daboval nekdo jinej stredne vysokym hlasem. Ale tenhle dabing je jako kdyby ho daboval 2 metrakovej medved

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

dehtak: Jiří Schwarz, nejlepší dabér jakého Russel Crowe má (viz. Gladiátor, Master and Commander, Životní zkouška a další)... Taky skvěle daboval Patricka Swayzeho, ale to sem až tak nepatří. U takových filmů moc nejde o to jestli se dabér hodí na postavu, ale na herce... A na Russela Crowa neexistuje (podle mě nikde na světě) lepší dabér než tenhle...

dehtak

dehtak (hodnocení, recenze)

hrozne blbej dabing, kdo daboval russela ? Ten hlas se na jeho postavu nehodi.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

korbitch22: Hádáš blbě, za zkouknutí to stojí, za zapamatování ale ne. Živější a akčnější variace francouzského originálu.

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

vše objetuje kvůli ženě,kterou miluje,aby zjistil že tu vraždu opravdu spáchala...hádám,neviděl sem a ani se nechystám.

Jincom

Jincom (hodnocení, recenze)

Pro mě jako vždy skvělý herecký výkon Russela Crowea, na jehož charismatickém ztvárnění hlavního hrdiny film do velké míry stojí. Je napínavé sledovat, jak se tenhle slušný gangster amatér učí ilegálním praktikám a jde proti všem morálním zásadám z pohnutky přesvědčení o nevině své ženy, tedy za šlechetným a do jisté míry romantickým cílem. Příjemné, místy vtipné i akční, stojí za zkouknutí.

jokerik

jokerik (hodnocení, recenze)

Jdu na to teprve dneska do kina, tak jsem teda díky vasim prispevkům zjistila, ze jsem na to strasne zvedava. :-) Nedávno jsem se dívala na Russelův dobrý ročník a musím říct-podle fotek, je stále kusanec. Okey, tak zítra čekejte komentář :D k filmu.

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

DANTE[RK]

DANTE[RK] (hodnocení, recenze)

vysoke hodnotenie,zaujimavy namet a k tomu Olivia Wilde+Elizabeth Banks...
asi si to pozriem... :)

Dashia5

Dashia5 (hodnocení, recenze)

super... dost dobrej film. mrzí mě že jsem neviděla pár minut konce páč sem si stáhla asi špatný odkaz. Ale dávam 4 hvězdičky ;)  a chtělo by to i druhý dil.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Dobrá, dobrá. Taky jsem oko přimhouřil. Jen se chystám na francouzský originál, tak uvidím, jak moc se pak budu na tuhle americkou předělávku "mhouřit" :)

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

MartinezZ: Ad Spoilery: Proč by vše nevykdákal? Založil si "živnost" na svůch knihách o útěcích, tak proč by domnělému spisovateli neposkytl pár rad "jak to chodí"? Zbytek se nenaučí na youtube, předchází tomu i jiná tvrdá přípravná práce, ale ani to není zase až tak přitažené za vlasy (bump-key funguje, byť samozřejmě asi ne ve věznicích či lepších systémech zámků, ale na základní zámky jde), tenisák je blbost (nebo jedině na hodně starých systémech uzamykání), ale efektní, "doupě" gangsterů je jeden týpek, který nečeká přepadení, má od toho psa, denní rutina, cos čekal? Bandu negrů s letlampama? Policajt případ nezačne přezkoumávat, pouze pro klid své duše "si to jde ověřit" atd. Neříkám, že to není vše poněkud přitažené za vlasy, samozřejmě že je, ale všechno se dá s přihmouřením oka považovat za uvěřitelné, minimálně v rámci žánru. A o to jde.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Chjo, proč nemohli vynehcat tu scénu s knoflíkem...? Ten film vůbec není špatný, jenom jsem mu prostě nedokázal nijak uvěřit. <Spoilerovitost> Notorický uprchlík mu samozřejmě všechno vykdáká, zbytek se naučí na YouTube a všehcno až na klíš mu vyjde, doupě gangsterů se nebrání, na všechno má od prvního okamžiku ostrého útěku neskutečné štěstí, policajt začne po třech letech přezkoumávat případ. To josu všechno věci, kterým jsem měl zatěžko uvěřit. Ale scéna s knoflíkem v kanálu už byla trochu příliš přitažená za vlasy. Jediné, co je OK, že to nekončí úplným happyendem, kdy by ji legálně osvobodili </Spoilerovitost>
Čekal jsem, že to něco takového bude, ale doufal jsem v trochu víc. Tohle jen zapadne mezi "další" filmy. ***

sportx

sportx (hodnocení, recenze)

Russell prostě umí zahrát cokoliv, Elizabeth ho perfektně doplňuje. Do poslední chvíle nevíte, co je pravda. Kdyžtak koukám co se děje v koucorkově česká republika, tak tento perfektní příběh není až tak nereálný. Nudit se nebudete, vřele doporučuji.

mondak

mondak (hodnocení, recenze)

Super film, u kterého se člověk nenudí od samého začátku až do konce :) vřele doporučuji..

Pode

Pode (hodnocení, recenze)

Výborné. Hodně překvapilo. Jen jsem nepochopil ty vyhozené peníze za pět minut Neesona.

UN

UN (hodnocení, recenze)

jak to myslis Stallone sak si vravel ze si poriadny chlap :((

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Musím csfd přiznat, že zážitek z řady filmů by byl bez některých zdejších uživatelů jen poloviční.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Tak jsem se právě vrátil z kina, kde jsme na tom byli s mou krásnou přítelkyní a opravdu to bylo super. Celou dobu jsem si představoval, že já jsem Crowe a jeho manželka je má přítelkyně. Film mohu jen doporučit a také se mi moc líbila fyzická postava (struktura) těla Russella. Takle by nebylo špatné vypadat.

murakamigirl

murakamigirl (hodnocení, recenze)

no no.. musím krásne počkať :( ( na prekrasne adrenalinove scénky sa vsak oplatí vyčkať aa.. vedeli ste, že v krasnom priestore krásnom ročnom období sa čaká nakrásne krátko a krásne...? už sa na to čakanie teším.. coze ja uz nakrasne vlastne neviem co mala byt akoze ta pointa, ale! určite bola krásna !! !!! a Russell snad nahodí aj krásne smutny kukuc ..bude to cele tutti frutti take prekrasne to bude

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Reklama

Reklama