Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

InJo 

všechny recenze uživatele

Momentálně asi nejlepší coming-of-age film roku. Ty děti (a jejich backstories) jsou strašně super (a to říkám jako člověk, který nemá rád děti ;-)). Škoda, že hororové scény netočil někdo, kdo opravdu umí postrašit... 80 % ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Kingovu slavnou bichli To jsem četla už před hodně lety, ale dodnes je u mě jednou z jeho nejlepších knih. A tahle adaptace jí dělá čest. Dost se změnil způsob vyprávění - kniha začíná v současnosti a část s dětmi čteme průběžně coby flashbacky. Výživné, psychologicky drásající, děsivé a návykové flashbacky. Film vsadil právě na tu výživnější část s dětmi a jejich část příběhu vypráví chronologicky (což může být problém pro pokračování, které nebude tak silné). Skarsgardův Pennywise je vizuálně působivý a nahání strach. Ale je to parta dětí, která je srdcem filmu. Všechny jsou sympatické, fandíte jim, bojíte se o ně a chápete jejich motivace. Jsou to skvělé výkony dětských herců, které tenhle film táhnou dopředu. Muschietti za kamerou zvládá hororový žánr na jedničku a kombinuje klasické lekačky s něčím plíživějším, co vás přinutí kousat si nehty. Negativa: film diváka nenechá moc vydechnout a děsí ho a děsí a děsí... Chtělo to víc klidných scén, kde se mezi dětmi vytváří pouto. Trochu taky chybí větší důraz na mystično namísto hororu - myslím, že spousta diváků nepochopila, že To není klaun, ale zlá entita, která na sebe jen vzala podobu Pennywise. Právě to odhalení, že hrdinové nebojují proti klaunovi, ale proti něčemu mnohem většímu a mocnějšímu, dělá z knižního To tak silný příběh. Každopádně je tahle adaptace o několik tříd lepší než verze z roku 1990. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Předčilo to má očekávání. Ve finále výborný, Hororový zážitek i přes to, že děti v Hororech nemusím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

It by asi nevzniklo v tejto podobe pred Stranger things alebo inými slovami pred nostalgickou vlnou za osemdesiatkovou kinematografiou a jej svetom. Dnes má ale táto adaptácia skutočnú šancu na masívny úspech. Ako neznalec predlohy nemám s čím porovnávať a tak hodnotím čisto iba to, čo som videl a či to na mňa zapôsobilo. A "TO" sa stalo. Fungujú vzťahy, motivácie, atmosféra aj strach. Čo viac si od tejto látky priať. Samozrejme bude mnoho znalcov predlohy sklamaných, ale to mi môže byť aj je jedno. Veľmi intenzívny zážitok. Kto si pamätá dobu, kedy chcel byť lover a bol iba loser, je v tomto prípade winner. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po nepopsatelném filmovém průseru z roku 1990, který popisuji v komentáři, přišlo něco, co opravdu stálo za investovaný čas. Strachy se u snímku určitě nepoděláte, ale alespoň už snímek nepůsobí dojmem, že byl natočen pro děti předškolního věku. Naopak přichází s celkem ucházejícím dějem, ve kterém figurují děti všech barev, pohlaví a retardací. Nechybí negr sirotek, kterému někdo v domě škrtl sirkou a upálil mu rodinu, ba dokonce ani slečna, které připravuje táta moc hezké pohlavní chvilky. Stopáž je zbytečně přepálená. Spousta dějových vsuvek není z pohledu příběhu absolutně podstatná. Kdyby se to pokrátilo na 90 minut, tak má snímek mnohem lepší tempo a spád. Takže po trošku nudném úvodu a klukovském blbnutí, které je pro Kinga tak strašně typické, děti nakonec seberou strach a vydají se zlikvidovat pedofilního klauna, který se dle mého úsudku trošku nepodařil. Přesto určitě koukatelná věc a part 2 klidně risknu. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TOP 10: No To mě po*er! Před projekcí v kině jsem vůbec netušil, že budu mít tu čest zhlédnout nejlepší hororový kousek tohoto roku, ne-li této dekády. Svižná, dokonce i humorem nabitá hororová kanonáda, která nemá obdoby. Po strašně dlouhé době jsem viděl horor, který neklade důraz pouze na vystrašenost diváka pomocí laxních a čím dál více předvídatelných lekacích scén, jak už to bývá v novodobých duchařinách zvykem. "To" je postaveno na prolínání děsivé hororové atmosféry, při které tuhne krev v žilách, společně s prvky běžného života, z pohledu dospívající mládeže, okořeněná vtipem a plynulým šarmem. Film si po celou dobu udrží divákovu pozornost a vyhýbá se běžným hororovým kýčům, na které jsem už alergický. Kupříkladu natahovanost scén s gradující hudbou a potom.....nic! Zde to bylo naopak. Při sebemenším hororovém náznaku se To nebo Někdo objevil a děsil anebo psychicky deptal. Bill Skarsgård by si za roli klauna zasloužil Oscara! ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Já jsem TO čekala mnohem strašidelnější. Lekla jsem se asi jednou a nebála jsem se vůbec. Nevím, mně to přišlo jenom jako způsob, jak zabavit děti přes léto. Necháme procházet je se v potrubí pod městem. Vážně z toho nejsem vůbec unešená a nenadchlo mě to. A z klaunů mám v některých hororech mnohem větší hrůzu, respektive někde jsou hrozní, ale tady vůbec. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Odcházel jsem z kina spokojen. Ač dostatečně strach nahánějící To působilo ve filmu přeci jen relativně bezzubě, neb se mu podařilo "ulovit" asi jen dvě oběti a u šesti (nebo kolika) pohořet. Já vím, v knížce to bylo stejně / obdobně, ale ve filmu ta oddělená, zhuštěná setkání s Tím působily holt trochu jinak. Ale jsem zvědav, jak se tvůrci poperou s druhou částí; už jen proto, že v knížce se tyto dvě časové roviny celou dobu prolínají, kdežto v tomto zpracování byly prostě a jednoduše odděleny... 80% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že to v kině byl asi docela hukot. Přece jenom velký plátno, silný ozvučení a temnota udělají svoje. Doma mi to ale nesedlo ani zdaleka tak jak bych dle mnohých reakcí očekával. Totiž když se tvůrce rozhodne vzít filmu atmosféru na úkor líbivýmu vizuálu, měl by do diváka v rámci udržení pozornosti a napětí sázet jeden děsivej výjev za druhym - těch ale nebylo moc. TO je sice parádně natočený, se skvělou kamerou, slušnými hereckými výkony, ale v rámci hororových postupů je to až příliš rutinní a bez duše. Fukunaga by z toho udělal jinačí hody! I tak je TO na dnešní hororový poměry nadprůměr. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další povedená kingovka. Trochu jsem s tímto filmem otálel. Není to úplně klasický horor. Ani obsazení není příliš hvězdné. Místy je to ale hodně děsivé. Děj se odehrává v americkém městě Derry na konci 80. let. Ve městě už po dlouhá léta záhadně mizí lidé. Nikdo ale neví proč. Až parta dětí, kteří jsou naši hlavní hrdinové si toho všimne a začne pátrat. Původ zla se však nedozvíme, snad v příštím díle. Samotný klaun Pennywise je dost strašlivý. Děti musí spojit své síly a zlu se sami postavit, protože jim dospělí nevěří. Místy je to až přehnané. Každopádně se na pokračování těším. "Kdo chce zůstat na hlídce?" ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jeden ze tří nejlepších filmů tohohle roku. Moc jsem tomu nevěřil, a přeci jenom je tohle o mnoho lepší předělávka(nebo spíše jinak odvyprávěný)než původní film. Původní film si pamatuji díky Pennywasivi který mě děsil ještě dlouhá léta, tuhle verzi si pamatuju díky dětem. Tohle je nejlepší ztvárnění přátelství ve filmu, herci od prvního do posledního jsou na oskara a jejich charaktery jsou napsaný výborně. Co mě docela překvapilo byl humor kterýho tu je poměrně dost. Hlavně od Richieho v původní verzi ho hrál Seth Green a byl takovej nevýraznej, tady ale hází hlášky neustále("Tohle se stává jenom panicům?" nebo "Fuck you bitch!" :-)). Georgieho scéna byla kulervoucí. Hudba výborná(hlavně Blood Oath, je nádhernej), atmosféra parádní, efekty hezké a.....No mohl bych tady odvyprávět vše ale na to není čas. Co mi vadilo? No moc toho není, ale třeba kluci co šikanovali ti dva hlavní byly dobří ale zbytek? Ti prostě z filmu zmizeli. A další věc byl sám Pennywise. A s tím asi rozdělení táborů. Tim Curry byla strašidelný ale dokázal děti nalákat a tvářil se často přátelsky. Takže je mohl bez problémů oblbnout, zato Skarsgardův Pennywise je hned od začátku hnusnej zmrd, který mu bych se vyhnul. Film se maximálně povedl a pro mě se z něho stala taková menší klasika. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála hororov na ktoré som sa rozhodla ísť pozrieť do kina. Výsledok? Oplatilo sa. TO nie je síce filmom, pri ktorom sa budete veľa ľakať a skutočne báť, rozhodne sú však hlavní hrdinovia natoľko sympatickí, že všetkým držíte palce. Omnoho "strašnejšie" ako samotný hororový klaun sú však medziľudské a najmä! rodičovské vzťahy medzi deťmi a ich rodičmi. Pohľad na extrémne domácnosti, laxsnosť úradov a dospelých je práve to, čo vytvára veľmi zaujímavý film. Priateľstvo, detstvo a prekonanie strachu sú veľmi peknou časťou filmu a nebyť toho hororového kontextu, film by sme možno mohli zaradiť medzi kategóriu "rodinný". Čo mi najmä chýbalo je však poriadny hudobný strašidelný teatrálny doprovod, ktorý by roztriasol sálu a iba navnadil, aj keď možno falošné, strhnutie od strachu, Ale bavila som sa 70% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Voda kape, kap, kap, kap slyšíte ji kapat, ta voda............ta voda je nad námi a kape, kap, kap a nepřestává kapat. Sem velice rád, že se na plátna kin, opět dostalo monstrum, které je hmotné a neni to jen další entita, démon, prokletá duše, ztracená duše, duch minulosti, duch přítomnosti, duch budoucnosti, holka ze studně, krkající jeptiška a nebo jenom nějaký debil, co volá hlavním hrdinům ze zrušeného čísla aby jim oznámil, že si jde pro ně. Nic proti letošní Annabelle, která je perfektní, ale na můj vkus je tady až moc těhle výše zmíněných věcí a proto sem rád za klauna. Klaun je, jako Vetřelec a nebo Věc, je reálný, je to zhmotněná hrůza, hrůza které se musíte bát a nemůžete ji brát na lehkou váhu, je tam venku a číhá a dá se s ním bojovat. Ve filmu je vlastně hned několik faktorů strachu, strach ze sklepa, strach z šikany, strach z rodiče který vám chce ublížit, pak sou tu strachy dětských hrdinů, které zastupuje klaun. A však klaun,nepoužívá jenom hrůzu, jednou se chová groteskně a s hrdiny si hraje, štve je proti sobě, využívá jiné, vstupuje do podvědomí a nechává strach zakořenit a sílit. Ale ve filmu neni jenom strach, děs a hrůza, sou tu i hezký věci, jako je přátelství, letní láska, skákání do jezera a logicky léto, ano Eddie všichni víme že je léto, takže sou tady vtípky, pošťuchování, je tady i dětská nevinnost, která musí jít stranou a dětští hrdinové musejí dospět a postavit se strachu. Finální zůčtování s klaunem, považuji za jednou z nejvíce uspokojivých momentů, co lze v hororech vidět, je to jako když se zbavíte obrovské zátěže, co vás celou dobu táhne ke dnu. https://www.youtube.com/watch?v=X-uPhjSwztE ()

nash. 

všechny recenze uživatele

TO má několik působivých momentů a dobře navozenou kingovskou atmosféru magických let dětství a dospívání, přesto je z mého pohledu spíš zklamáním. Ne proto, že je jen volnou a nepříliš věrnou adaptací románu. To by mi nevadilo. Naopak, rád bych viděl vydařenou variaci, která by nabídla nový pohled, nový přístup. Spíš proto, že předlohu adaptuje povrchně a neposkytuje nic navíc, spíš jen osekává. Vyprávění viditelně škodí rozbití struktury dvou časových rovin, které se jedna na druhou odkazují, protože jen byla jedna prostě a bez náhrady vyrubána. Děj tak občas neplyne zrovna přirozeně, řada věcí přestala dávat smysl a degradovala v samoúčelný efekt. Škodí některé zásahy do děje, změna rolí, které jednotlivé postavy v příběhu hrají, čímž zmizelo logické propojení "smolařů" i to, co je vlastně drželo pohromadě. Navíc netuším jak na to chtějí ve druhém díle navázat, aby to fungovalo. Chybí i většina potenciálně kontroverzních momentů (a ne nemyslím tím onu scénu). Nové TO bohužel zklamalo i ve srovnání s původní televizní adaptací. Většina smolařů ztratila svou osobitost. Jako třeba původně hyperaktivní živel Richie, který je tu jen nudný patron, který občas prohodí nějakou hlášku. A v porovnání s předlohou i původní verzí zklamalo nové TO i jako horor. Tim Curry byl coby Pennywise opravdu démonický, strach nahánějící a nezapomenutelný, což Bill Skarsgård není. Postrádá nejen charisma, ale i ten klaunský základ, ze kterého Tim Curry těžil při budování své hrůzyplnosti. Nejděsivější je tak nový TO ve scéně s Georgiem, poté už je jen přeplácaným bubákem, který každou chvíli odněkud vybafne, ale nic moc to s člověkem neudělá. Je to sice celé vizuálně velkolepější, ale to mi nestačí. V původní verzi lépe fungovaly vztahy, napětí, emoce, atmosféra i děs. V podstatě mám pocit, že nové TO má převahu jen v jednom bodě, a tím je Beverly. V původní televizní verzi poněkud nevýrazná postava je tu neuvěřitelná ranařka a bez debat nejsilnější osobnost celé party Smolařů a možná i celého filmu. Aby nedšlo k omylu. TO rozhodně není špatný film, a kdo je nepolíben románem či původním televizním filmem, bude nejspíš spokojen možná i nadšen. Já z něj ovšem mám pocit sice efektní, ale jinak sterilní a v rámci žánru nudné popcornové zábavy, která má daleko do velkoleposti románu či děsivé atmosféry původního filmu. Ještě teď mi běhá mráz po zádech, když si jen vzpomenu na momenty, kdy se zjevoval Smolařům Pennywise Curry, byť třeba jen stál u cesty a mával. Tak děsivý nebyl nový Pennywise ani s podporou celé CGI divize. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Muschietti nepřekvapil a narval do TOHO plnou prdel lekaček, jenže udělal TO způsobem vlk se nažral a koza zůstala prakticky celá. Ono TO totiž přes tu přemíru pubertálních lekaček, světe div se, vůbec nepůsobí jako sterilní výplach pro týnejdžry, ale jako setsakramentsky dobré a uctivé zpracování jednoho z nejlepších králových románů! Každá z hlavních dětských postav totiž měla svůj příběh i charakter a před jejich představiteli smekám, díky nim jsem měl chvílemi pocit, že se znovu ocitám ve svém potemnělém pokojíčku, kdysi před lety, a otáčím jednu stránku za druhou, i když vím, že už bych měl jít spát, ráno totiž brzy vstávám a už jsou tři hodiny ráno. Nevím, jestli je TO přelomovým hororem, spíš asi ne, ale rozhodně je TO zkrátka a jednoduše vynikající FILM. Pětka a na závěr drobná poznámka pro vy víte koho, pokud se na TO nepodívá i golfista, zůstane tu pro nepřihlášené jako number POMO: Takto nemohla dopadnúť verzia z roku 1990, pretože TO bola TV adaptácia. Čím ťa ale nechcem karhať, ty referenčný kokot. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak je rad na komentár k tomuto veľkofilmu. Obávam sa, že asi bude poriadne dlhý a to som si ešte vedomý faktu, že sem nebudem pchať žiadne spoilery. Všetko poriadne ešte raz potom rozpíšem vo svojom detailnom názore, pokiaľ ho bude niekto chcieť čítať. Teraz ale k mojej bezspoilerovej verzii 2017 verzie filmu "It." Začal by som tým, že som sa na film veľmi tešil. Bol som zvedavý, ako sa to celé vyvinie, a ako to bude iné oproti pôvodnej minisérii "It" z roku 1990. V určitých smeroch je to posun, inde by som povedal, že sa mi viac páčilo spracovanie minisérie. A okrem toho je tu ešte aj kniha. Pravda je taká, že viac sa jej drží asi táto verzia. Ak by som mal ohodnotiť decká v tomto filme, tak si myslím, že sa svojich rolí zhostili veľmi dobre. V pôvodnej minisérii bol mojou najobľúbenejšou postavou Ben. V tomto filme by som ako svoju naj postavu označil Beverly. Myslím si, že sa o nej dozvieme najviac, je ochotná bojovať, a napriek jej ťažkému životu si myslím, že je neustále usmiata a s jej kamarátmi sa baví tak, ako keby celý svet bol v pohode. Na mňa to funguje skvele. Bill v tomto filme je rovnako skvelý. Myslím si, že zosnulý Jonathan Brandis dal jeho postave ešte viac, no Jaeden Liberher sa role chopil správne a jeho líderstvo klubu loserov mu verím. Richie Tozier v tomto filme mi liezol maximálne na nervy. A je smutné, že v knihe bol mojou najobľúbenejšou postavou a rovnako sa mi páčil v podaní Setha Greena v roku 1990. Tento Richie je podľa mňa viac ukecaný a otravný, než bolo nutné. A jeho humor tu skutočne kríva. Ben Hanscom je schopný, no prekvapilo, že ho tu spravili postavou, ktorá sa zaujíma o históriu Derry. Pretože v knihe to bol Mike. A nakoľko ten sa rozhodol potom v Derry zostať a stal sa knihovníkom si myslím, že táto zmena nie úplne prospieva príbehu. Pretože neviem ako sa potom k tej role knihovníka dostane Mike. Alebo sa v adaptácii druhej časti knihovníkom v Derry stane Ben? To dúfam v pláne nemajú. A keď je reč o Mikovi, tak o tomto sa rozhodne dozvieme oveľa viac, než o Mikovi z pôvodnej adaptácie. A výber herca tu bol skvelý. Henry Bovers ako tyran je snáď ešte desivejší než naposledy a jeho vystreľovací nôž tentokrát skutočne vyreže Benovi "H" do brucha. Osobne si myslím že to bol asi najväčší problém s pôvodnou minisériou, ktorý tu nie je. Nakoľko to bolo robené pre televízie, necheli tam dávať príliš silné scénky, aby to náhodou nebolo moc hrozivé pre mladšie publikum, ktoré si určite bude chcieť nájsť cestu, ako si film pozrieť. Tento film sa tomu nebráni. A funguje to dobre. A potom je tu Pennywise. V podaní Billa Skarsgarda. Myslím si, že jeho make-up je desivejší, než ten čo mal Tim Curry, no ako moja manželka dobre poznamenala, Tim Curry pôsobil ako skutočný klaun. Tento Pennywise pôsobí viac ako Joker. A na jednej strane je desivejší, no na druhej strane si myslím, že keď mal byť klaunom, mal nám viac ukázať svoju rolu klauna. Finále je v tomto filme spracované oveľa lepšie. Vidíme skutočný boj a nie len jednu vystrelenú náušnicu, ktorá prinúti Pennywisa utiecť. A vyzerá to tak, že to určite muselo byť silné. Niečo som už z negatívnych stránok naznačil, no ako som povedal, niektoré podania postáv mi v tomto filme sedeli menej. Najmä Richie. Stan sa tu preukáže o niečo viac a myslím si, že aj Eddie sa tu ukáže relatívne silnou postavou. A ešte skôr než zabudnem, tak kúpeľňová scénka v tomto filme je absolútne vynikajúca. A oveľa desivejšia, než bola naposledy. Ako celok si myslím, že film funguje dobre. Hudba mi občas vadí a asi by som chcel vidieť niektoré postavy spracované lepšie, alebo sa o nich viac dozvedieť. Najmä o Mikovi. A potom čo by som vyhodil bola tá stupídna detská šou, čo furt všetkým bežala v telke. A ešte sa priznám, že neviem ako to bude reálne vyzerať, ale dúfal som, že budú zachované aj roky. Pretože detské časti sa odohrávali koncom 50-tych rokov, tu sme na konci 80-tych rokov. Čiže nabudúce bude naša partia bojovať s Pennywisom" práve v čase, keď vyjde druhý film. Roku 2019. A neviem, či tá modernizácia tomu niečo neubere. Možno nie. Možno z toho vznikne niečo úplne nové a súčasne skvelé. Takže držím palce, aby to dopadlo dobre. Ak máte radi horory, tak film podľa mňa oceníte. Zvážte si a rozhodnite sa, či je "It" vašim filmom. Hodnotenie: B () (méně) (více)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jako nebylo TO špatné, dokonce TO místy bylo velmi dobré. Horor TO jistě není, spíše že TO založené na lekačkách, vlastně ani napětí tam není, tak co tam je? No s knihou to má společné opravdu jen tu kostru, mnoho věcí je tam jinak, což celkem sráží dojem, protože kniha patří mezi kult a naprostou špičku vrcholu Štěpána Krále a všeho, co kdy napsal a vy tu najednou vidíte věci, které v knize nejsou a ještě navíc sráží dojem ze zážitku. Efekty mi místy přišly velice laciné, např. ten malomocnej bubák, nebo ta digi hnusná bába z obrazu. Děcka jsou fajn a rozhodně dokážou zaujmout, ale k srdci mi nepřirostly. A samotný klaun? ten je moc pěkně udělanej a líbí se mi víc než ten starší z původního filmu, ale prostě strach z něj nešel, tohle že má být hororová revoluce? Naštěstí to není takový anální výtěr předlohou jako nedávná Temná věž, ale i tak...Nejspíš se k tomu už nevrátím, čistej průměr ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezabudnem na tych 20 uzasnych noci s knihou..o to som bol viac zvedavy ci je vobec mozne taky hutny pribeh vtesnat do nejakej normalnej podoby..a ono sa to fakt podarilo.. Spokojnost! ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Pro mě víc ve stylu Nočních můr z Elm Street, alespoň co se týče hororových atrakcí a soudržnosti porazit zlo. Nějaké nadšení se nekoná, ale spokojenost převládá. 3,5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvalitný horor, žiadna špička, ale má svoje pozitívne stránky. Nie je to žiadny horor postavený nasilných, nečakaných ľakačkách, svoj kingovský nádych ale dostal a je aj občasne dostatočne nechutný. Filmu chýba trochu jasnejší príbeh, je natočený účelovejšie so zámerom ísť rýchlo do hororových scén, nech to stojí čokoľvek, na úkor zaujímavejšie natočeného deja. Preto nie je nadpriemerný. ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama