Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Luiso Berdejo, Paco Plaza | Hudba: Mikel Salas | Produkcia: Julio Fernández | Distribúcia: Magnolia Pictures | Štúdio: Filmax | Rozpočet: 5 miliónov € | Tržby: 10,148,447 $ || Je viac, než neuveriteľné, že tento film režíroval ten istý človek, ako prvý, kultový REC. Zásadná zmena je jasná: Projektu sa nezúčastnil druhý režisér a tiež scenárista Jaume Balagueró, ktorý mal jednoznačne najväčší podiel na úspechoch prvého a druhého dielu. Tento tretí už nemá nič spoločné s predchádzajúcimi, aj keď to zo začiatku ešte vyzeralo celkom nádejne. Kamerový obraz je po necelej pólhodinke opustený, čím to stráca ducha - nehovoriac o nepodarenom pokuse Jacksonovského humoru. Dve hviezdy aj tak, pretože agent soza, zbroj svatých, nevesta s pílou sú predsalen elementy obdivuhodné, na jedno kuknutie určite. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příběh vůbec nenavazuje na 2.díl. Po dvaceti minutách filmu plného zdlouhavých dialogů se konečně dočkáme nějaké té zombie. Od této doby mě to docela chytlo, ALE pak přišel velký zlom a to, že po nějaké půl hodině se přestalo točit pomocí Found Footage, což je u filmu s názvem REC hodně velký problém. Potom také to, že zmutovaní lidé chodili jako hlemýždi, vzpomeňme si na REC či REC 2, tam když se objevila nějaká potvůrka tak během mikrosekundy okusovala člověku krk a nebo byla přilepená na kameře. Pro mne určitě hodně velké zklamání. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když bych to bral jako pokračování geniálního Rec,musel bych dát nekompromisní odpad,ale když tu veškerou nenávist zkusim potlačit a budu to brát jako docela originální komedii,ty 2* vykouzlim.Těžko říct proč Paco Plaza vzal tenhle kult a doslova se na něj vykálel.Jestli mu všichni dokola tvrdili že je to mizerný režisér co se jen na Balagueróvi přiživil a chtěl jim vyvrátit že to není pravda,tak se mu to zcela jistě vůbec nepodařilo a jen všem dokázal,co už dávno stejně věděli,že je to prostě nula.I druhý díl je značně kvalitativně horší než jednička a je to hlavně v tom,že při natáčení měl většinu placu na starosti Paco.Nechápu proč nepojal film jako démonické vysvětlení ďábelského virusu.Genesis do celého konceptu zapadá pouze malými odkazy,za což je jeden z důvodů těch 2*.Líbilo se mi jak vykreslil oně nakažené,že při pohledu do zrcadla jsou vidět ty démoni.Nechápu proč je ale nechal běhat pomalu,když v prvních dvou dílech sou to rozjeté mašiny.Tam kde mohl tenhle Pičus vykouzlit atmosféru vše shodí dementní muzikou,která z toho chce nechce dělá komedii a to platí samozřejmě i o hereckých výkonech,které na mě působili vyloženě parodicky.On rozdíl mezi hororem a komedií není nikdy moc veliký.Pro horor musíte umět prostě vážně hrát a režírovat a když si ujasníme, že Paco hrát ani režírovat neumí a herci které obsadil rovněž ne,zbývá už jen přenádherná Leticia Dolera,která tak trochu hrát umí a co víc s motorovkou a odhaleným stehnem mě nutí přihodit tu 2*.Jinak se nedá ani mluvit o zklamání,už díky recenzím a pár komentářům mě bylo jasné že tohle se nepovedlo a nezbývá než rychle zapomenout na tenhle béčkový brak jednoho imbecilního dementa,který zprznil vše na čem stál první i druhý díl a věřit,že Balagueró nesežral stejný houby jako Plaza a 4řkou nám všem vrátí naději a nechá Rec zakončit s úctou,napětím a strachem,jaké si zaslouží,jinak totiž pro mě tale série skončí tam,kde začala a to u prvního dílu,který už bohužel podle mě zůstane nepřekonán. 35% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

To byla ale taškařice, tahleta svajba! Takže postupně - několik velice dobrých scén, spousta mizerných scén, párkrát se mi i protočily panenky. Jako zombie horor to možná sahalo po průměru. Ale teď - může mi někdo vysvětlit, z jakého důvodu se to jmenovalo REC? Doprdele dyť už to nebylo ani FF. Kdyby se to jmenovalo "Wedding of the dead", tak bych nad tím mávl rukou, ale toto.....ještěže to mělo jen 80 minut, netrpěl jsem dlouho. Tfuj! ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem cokoliv, jen ne tupou zombie vybíjenou. Opuštěním found-footage konceptu se zdá, že ze série vymizely všechny nápady. Paco Plaza tentokrát bez Balaguera natočil tuctovou vyvražďovačku bez invenčního přístupu, která absolutně neví, jak se popasovat se svou prequelovou podstatou. Chvíli to vypadá komediálně, jindy si to hraje na osudovou lovestory, nikdy to ale nedosáhne autentické uvěřitelnosti předchozích dílů. Na jakékoliv pojítka s prvním dílem je rezignováno, postavy jen zmateně (a také dost nesmyslně) pobíhají po hotelu a když se příliš dlouho mluví, odněkud vyběhne zombie. Tam, kde by se čekala nápaditá zabití, tam se divák dočká jen zoufale neoriginálních hrátek s motorovou pilou (Ash byl první!) a také překvapivě málo gore. Navíc, na svou 75 minutovou stopáž to ubíhá strašně, ale strašně pomalu. Zklamání a zároveň absolutně zbytečný film, protože nesplnil ani svůj základní účel - objasnit původ událostí prvního dílu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 6,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Původ vypuknutí démonické epidemie je vysvětlen v grafickém románu „REC: Historias Ineditas“, který v Evropě vyšel současně s tímto filmem. (LUKICKK)
  • První a druhý díl zrežírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Další pokračování si ale rozdělili tak, že Plaza natočil třetí díl a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)

Reklama

Reklama