Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkompletoval konečně tuhle kdysi nadějnou španělskou sérii a je mi z toho vlastně dost smutno.Rec byl v roce 2007 neskutečným hororovým zjevením, ještě nikdy jsem neviděl film o ''zombie'' který by byl tak neskutečně děsivý, krvavý a strhující.Okamžitě jsem si film oblíbil a jako hororovej nadšenec si ho hned zařadil do svých oblíbených žánrových filmů, no a potom už to šlo jenom dolu.Dvojka byla sice pořád slušná, ale napětí už bylo pryč a uječená policejní jednotka mě spíš rozesmívala a vše zachránil jen konec s démonickou Manuelou Velasco.Podle názvů pokračovaní jsme všichni čekali propuknutí viru do měst a totální společenský rozklad a ve čtyřce nějakou misi posledních lidí někde z Vatikánu na záchranu zbytků lidstva, jenže pánové Plaza a Balagueró asi chtěli šetřit a vydělávat, tak vznikla nejdřív nějaká podivná parodie od Plazy, která se bůh ví proč přesunula někam na svatbu a z hororu se stala komedie, kterou Plaza zničil hlavně tou imbecilní hudbou a po týhle ráně do zad jsme s obavami čekali na otce série jak jí zakončí a hle, z temného a originálního námětu se ve čtyřce stalo regulérní Halywůdský béčko, plný krve, akce a nulového napětí nebo byť jen náznaku nějaké hororové atmosféry.Scénář je místy plný totálních pičovin, všichni furt jen řvou a nesnesitelně a hystericky včetně nakažených, který mě připadali jako podebraný svině.Na Rec 4 může fandu jedničky potěšit jedině odkaz na první a snad i druhý díl, což je fajn začátek v domě, pár flashbacků a samozřejmě Manuela Velasco.Smutné je, že poslední dva díly měly být absolutním apokalyptickým a postapokalyptickým nářezem s temnou španělskou atmosférou a místo toho jsme se dočkali dvou bezduchých amerických béček, na kterých je nejlepší kundička ve svatebních šatech s motorovkou Leticia Dolera a kundička v bílém tričku s motorem od člunu Manuela Velasco a to je dost smutné.50%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Považujme to za ďalšiu z tuctových zombie pakárni, kde sa veľa kričí, strieľa, kuše a seká. Pokračuje to v zavedenej mytológii predchádzajúcich častí ( takže mať ich napozerané je s určitosťou nutné ), ale nijako viac ju nerozvíja. Ono vlastne to ani nieje potrebné, všetci sme predsa čakali len ďalšiu z tuctových zombie pakárni. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pvní dva díly mi přijdou jako z úplně jiné série než díl třetí a čtvrtý, a to hlavně kvalitativně. Found footage aspekt evidentně tvůrcům sedí daleko lépe než klasická vyvražďovačka. To jediné, co na čtvrtém dílu mohlo fungovat (přitažlivost hlavní představitelky, s čímž nesrovnatelně úspěšněji pracuje díl předchozí) není vůbec využito a spíše se zde hraje na uzavření jakéhosi pokusu o soudržnou tetralogii, na rádoby komplexní příběh a jeho epické završení a herecké snažení. Já se také snažil - užít si alespoň napínavé scény, ale když už bych musel, tak příště raději sáhnu po trojce (o prvních dvou dílech ani nemluvě). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vidět to v BLUray verzi, asi by to byl zcela odlišnej zážitek kvůli těm scénám soubojů se vzteklýma zombíkama, ale i tak jsem přesvědčenej, že bych nehodnotil výš ... Režisér se veze na přeceňovaném úspěchu prvního dílu a místo na atmosféru, souboje se zombies, budování nejistoty a aspoň nějaké bližší souznění s hrdiny filmu, se soustředí na dialogy ... Samozřejmě nejen kokot RedAK ovládá španělštinu, na rozdíl od něj se tím tady nepotřebuju infantilně chlubit. Koukal sem na čas stopáže a skutečných 45 minut se na lacině působící lodi nestalo nic, jen se kecalo a kecalo, ale naprosto o ničem!! Těch 45 min, kdybyste si vystřihli, tak to na filmu vůbec nic nezmění ... Takže nuda. Pak se rozjede sice docela slušný peklo, kdy se začně posádka lodi řezat se zombíkama, ale na nějaký GORE scény zapomeňte ... Jsou zde asi dva záběry prokousnutí krku, jakási strunová sekačka jednou v akci, protože podruhý ji asi kvůli malýmu rozpočtu už prostě nedokážou nahodit, a to je všechno... Pokud už někdo upadne do spárů běsnících nakažených, kamera jde bokem, nebo se raději úplně vypne a raději sleduje další nezáživný dialog naprosto nedůležitých postav ... Co je špičkově provedeno, tak masky zombíků a jejich xichty, to je fakt na jedničku s hvězdičkou. Ale to je tak všechno. Prvnímu dílu jsem udělil krásné 3 ***, byl tajemný, byl nový, byl to "FOUND FOOTAGE" <-- což tohle není !!!! (další obrovská chyba, ta loď k tomu vyloženě vybízela ... ), měl atmosféru, kterou budoval, byl temný a tajemný. Zde práce s temnotou, stíny, klaustrofobií atd. naprosto chybí ... Vlastně zde chybí cokoliv, co by zde mohlo být a nebylo... a protože nebylo, tak se mi to nelíbilo a hlavně mne to nudilo. Celá série jde evidentně do kopru postupně co díl to další díl ... Neoblíbená "trojka" je proti tomuto skvost!! Film jsem shlídl spíš z pohnutek osobní povinnosti, abych předehnal v komentáři a hodnocení "sofistikovanýho" kokota J*A*S*M*A a utvrdil se v tom, že přece jen do toho stáda oveček, čekající na tohle rok jako etiopani na déšť z nebes, skutečně nepatřím ... 2/5 a to ještě z milosti ... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru vlastně neurážející žánrovka, která splní svůj účel a konečně nám snad uzavírá až zbytečně natahovanou story. Jenže s prvními dvěma díly se to prostě nemůže srovnávat a docela mě mrzí, že po těchto found footage peckách se musíme spokojit jen s hororovým průměrem. Ale oproti trojce je to klenot, to zase jo. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu trvalo 8 mesiacov, strih 3 mesiace. (Crybaby)
  • První a druhý díl této série režírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Třetí a čtvrtý díl pak každý zvlášť. Plaza natočil třetí a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)
  • Většina filmu se natáčela na skutečné lodi s ropnou plošinou. Některé části lodi musely být vytvořeny ve studiu, aby byl prostor pro natáčení a kaskadérské kousky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama