Reklama

Reklama

Muži, kteří nenávidí ženy

  • USA The Girl with the Dragon Tattoo (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Švédsko / Velká Británie / Německo, 2011, 158 min

Mikael Blomkvist zrovna prohrál soudní spor s Hans-Erikem Wennerströmem, o kterém nedávno napsal nepříliš pozitivní článek. Jeho pověst tím utrpí, a tak příležitosti využije Henrik Vanger, který si Mikaela pozve na sever do Hedestadu, aby vyšetřil zmizení a nejspíš i vraždu své neteře Harriet. Harriet zmizela v roce 1966, a jelikož ji nikdo neviděl odjíždět, policie došla k závěru, že ji nejspíš někdo zabil. Předtím byla s kamarádkami na slavnosti, ze které ale náhle odešla. Pak už ji viděli jen krátce, když se objevila v Henrikově domě a chtěla si s ním promluvit. Henrik ale neměl čas, a když ji hledal později, už byla pryč. Henrik po ní celý život pátral a nashromáždil mnoho informací, které hodlá Mikaelovi poskytnout, včetně domu u jezera, kam se může Mikael dočasně nastěhovat. Výměnou za pomoc mu Henrik nabízí peníze a opravdové důkazy proti Wennerströmovi, aby mohl Mikael očistit svou pověst. Mikaelovi se na severu moc nelíbí, ale nakonec nabídku přijme a nastěhuje se do domu u jezera... Lisbeth pracuje pro bezpečnostní agenturu a pracuje i na Mikealově profilu. Nechal si ho prověřit Henrikův advokát Dirch Frode předtím, než si ho Henrik najal. Lisbeth má život už tak dost těžký, a navíc její poručník dostane mrtvici a už se o ni nemůže starat. Dostane tedy nového poručníka Nilse Bjurmana. Ten ale zneužívá svého postavení a Lisbeth mučí a znásilňuje. Lisbeth se ale vzepře a pomstí se mu. Bjurman jí při tom musí slíbit, že už se o ni nebude zajímat a bude jí pravidelně vyplácet peníze, aniž by se u něj musela hlásit. Při svém pátrání Mikael narazí na zajímavou informaci, a tak po Frodeovi požaduje asistentku. Ten mu doporučí právě Lisbeth. Mikael se za ní rozjede a nabídne jí práci. Lisbeth to zajímá a tak souhlasí a okamžitě se pouští do práce... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 536)

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Co mě i toho filmu dostatečně sere? No, že je to kopie a to, že se toho neštítil ani pan Fincher. Jo vůně peněz může občas zaneřádit dýchací cesty. Ale vzhledem k tomu, že první knihu jsem už přečetl docela dávno a první film jsem viděl ještě dříve, tak zas tak nasranej nejsem, čemuž odpovídá i moje hodnocení. ()

dj_p_j odpad!

všechny recenze uživatele

Aky umelecky zmysel ma natocit takmer presnu kopiu uz existujuceho filmu, len aby narocnemu americkemu divakovi lepsie pasovala k sladkemu popcornu s dietnou colou? Pre mna ziadny. Cisty odpad a navyse zle obsadenie hlavnej postavy. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Fincher dodal švédské verzi trochu tmavší háv (jak jinak) a trochu toho hollywoodskeho šmrncu. Jinak jsou oba filmy srovnatelné. Tzn. výborné. ()

Kacenka_73 

všechny recenze uživatele

Když od toho nic moc nečekám a ono mě naopak překvapí… to je přesně ten pozitivní stav, proč takové filmy vidět. Dokonale akční a propletená verze, při které jsem hltala každou minutu, za dva dny film viděla znovu a vzápětí přečetla trilogii… tenhle film je mezi mými TOP… ()

005 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete aby se vám tento film líbil, tak nečtěte napřed knihu. Já si dal audio knihu a pak se podíval jak si stím poradil David Fincher. Z knihy se do filmu vešla jen holá kostra příběhu a to je hodně málo. Škoda. Postavy nemají tolik prostoru aby se pěkně vybarvily. A občas jsem měl pocit, že kdybych neznal předlohu tak ani nechytnu souvislosti. ()

tennessie 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četla, je dost obsáhlá, byla jsem dost zvědavá, jaké bude filmové zpracování. Trochu jsem se obávala, aby děj nebyl příliš vleklý a zdlouhavý, ale byla jsem mile překvapena. Napětí zde rozhodně nechybělo, stupňovalo se... Na knihu to sice pořád nemá, ale je to pochopitelné, že všechno se do filmu promítnout nedá, vše se do něj nevejde. Dle mě je to dobře zpracované. Zvláště postava Lisbeth se mi líbila, nějak takto jsem si ji představovala při čtení knihy. Finecher opět potvrdil, že umí :-) ()

bobstt 

všechny recenze uživatele

Myslím,že originál bohatě stačí,na co ještě další kopie i když tam je dost dobrý Daniel Graig,v podstatě jako vždycky,ale opravdu postrádám logiku amerických filmařů,nebo je to spíše tím,že nevědí co s prachama,tak proč ještě neudělat tohle,ale je to jejich věc,dávám jednu za Daniela,jinak nic nového,protože je to okopčené až do nebe volajícího...toš tak.. ()

poky_1 

všechny recenze uživatele

Kde jsem jen tento film viděl ... Óóó ano natočili ho Švédi na předlohu švédského spisovatele, prostě se vším švédským. Tak proč to z Američnit. Jinak film - spíše příběh a jeho režírování není vůbec špatne ba naopak, ale za tu falzifikaci nejde jinak než hodnotit nízko. ()

trulda 

všechny recenze uživatele

Kdyby neexistoval prakticky dokonalý originál, možná bych uvažoval i o pěti *... Nevím, proč jsi to bral Davide, podle mě máš na víc, než přizpůsobovat kvalitní látku americkýmu divákovi. A navíc jsi mě nemile překvapil až skoro doslovnou podobností. ()

marvelgirl1 

všechny recenze uživatele

David Fincher mně nezklamal.Muži kteří nenávidí ženy mně od začátku až do konce nepustil od počítače. Nečekala jsem že z jednoho zmizení bude tolik vražd (někdy opravdu z vrácenych vražd). Konec jsem trochu čekala,ale stejně byl skvělý. Všichni si stěžují na hodně dialogu já si myslím že u tohohle film to tak má bejt.Rooney Mara podala skvělý výkon a vážně její postava byla šilená.Daniel Craig mi taky sedl a myslím že k sobe oba dobře sedli. Stellon Skasgor do role Martina byla skvěla volba on prostě vypadá jako ten typ člověka.Trochu bych dala méně. erotických scén bohužel by to asi nebylo ono.Dávám tak 85% bohužel nemůžu dát víc, neviděla jsem Švédskou verzi a tak nevím jestli byla lepší tak že si musím nechat něco do zálohy. ()

borboleta 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to nerada přiznávám, v souboji Švédsko versus USA vyhráli o kousek Američani. Alespoň co se týká zpracování prvního dílu této severské trilogie. Jako její čtenář jsem ocenila prakticky nejvěrnější zpracování předlohy, které lze v tomto případě udělat. Dalšími body pro Finchera je casting (s výjimkou postavy Lisbeth, ta švédská se mi líbila víc) a dynamičtější tempo. Samozřejmě je taky jasně vidět, že se zde pracuje s jiným budgetem, než u civilnějších Evropanů, ale to neberu jako plus. ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Craiga nemám rád, ale tady fungoval. Rooney Mara je rozhodně lepší Wasp než Noomi Rapace. Fincherova režie velmi dobrá. Několik trapných zjednodušení oproti knize. Závěr je naprostý zmatek. ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

Plagiatto "El Plaggio" Plagiattini. Kto videl švédsky originál, nieže má o dôvod menej vidieť toto, ale o dôvod viac to nevidieť! ()

Humanusdratus 

všechny recenze uživatele

http://www.csfd.cz/film/247369-muzi-kteri-nenavidi-zeny/ (pro všechny, kteří neviděli a chystají se shlédnout toto). První polovina po shlédnutí originálu nekoukatelná, americká distribuce evidentně počítá s tím, že divák prvně shlédne Fincherův remake (a ve výsledku mají pravdu). Druhá polovina má evidentně zachycovat jakousi lekci Švédům na téma, jak se správně dělá film - měl jsem dojem, že se snad Hollywood vysmívá Švédsku (starý vlak, nábytky, poznámka o IKEA). Všechny otázky vyvstalé u původního fimu objasněny do posledního detailu, jako rozborka vtipu tupým amíkům. Co se týče srovnání s originálem - méně složitosti (u Finchera nevídané), nejasnosti a krve, zato více cenzury a efektů (Amerika...). Zvuková clona ? Tak to dopadne, když filmovou hudbu dělají DJové a ne skladatelé - lezly mi na nervy nekonečné smyčky oscilující basově-výškové stopy bez nástrojů. Ostatně film, který začne příšerným coverem Led Zeppelinu nemá u mě šanci. Pro případ, že by někdo chtěl vyjádřit svůj nesouhlas s mým komentářem - "m*dat, m*dat, m*dat". Celkový dojem ? Snad snaha Finchera vytvořit z kopie originál. Nevím jak Vás, ale mě synek neos*al. Jo - režie, střih, nové nápady - dobré. Ale prachy hrají prim. Pro pana Finchera - tohle jste měl odmítnout. ()

ferdafs_fs 

všechny recenze uživatele

Pořád se nemůžu zbavit dojmu že kdybych nečetl knihu, tak bych stále nevěděl o co ve filmu vlastně jde. Nicméně je toto povedenější než Švédská verze (2009). ()

Zakarija 

všechny recenze uživatele

Super atmosféra, myslím, že se to povedlo. Nejsem si ale jistá, jestli bych bez znalosti knihy hned všechno pospojovala. ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl a ani celý film jsem neviděl. Narazil jsem na něj náhodou a začal jsem koukat od scénky, která předcházela nechtěného sexu se štíhlou potetovanou černovláskou. Přes hoďku a půl jsem jistě zkoukl a za tu dobu mi to přišlo dost, spíše až příliš zamotaný... Dávám pouhé 3*, možná až někdy dokouknu jako celek, tak přihodím * navíc, na top to určitě nebude. ()

sml41 

všechny recenze uživatele

po tom, čo som zhliadol originál SWE produkciu musím stiahnuť svoje 4* na 1* totalny kopírak.... Nestačím sa čudovať "na kerú pizzu" bolo potrebné točiť tento film aj v 2011 ked SWE verzia 2009 je brilantná.... možno, že nie až tak "dúúúmovsky-fišerovsky" podaná ...ale načo? Teda viem - je tam brutal hudba od Reznora & Rossa - čo prídavam o 1* naviac ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Povedený thriller,rozjezd trochu pomalejší ale na tu délku se to dalo čekat i přesto tři čtvrtě filmu je se na co dívat,hned na začátek úvodní titulky vizuálně a hudba vynikající,výborné herecké výkony jak D.Craig tak hlavně R.Mara skvěle nalíčená,tetování atd.Příběh novináře který hledá zmizelou dívku a nakonec dopadne masového vraha dobře propojený z druhým příběhem drsné dívky která je pod dohledem poručníka který jí zneužívá a znásilní a nakonec se obě dvě hlavní postavy spojí aby dopadly vraha. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

10.01.2014

Sériovým vrahům se na filmovém plátně rád věnuje David Fincher, který do téže řeky úspěšně vstoupil třikrát – v Sedmi, v Zodiacovi a v Mužích, kteří nenávidí ženy. Momentálně točí detektivku Zmizelá… (více)

Reklama

Reklama