Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 3

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (1 394)

Falko 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa nevedel rozhodnut, ci dat tomuto filmu 3 alebo 4 hviezdicky, ale kedze ma ducharske lakacky bavia a v kine bola celkom zabavna atmosfera a okrem toho ma i uzivatelka Madison ovplyvnila, tak som pridal aj tu stvrtu. Problem je len v tom, ze podobnych filmov je natocenych prilis vela avsak tento ma jednu obrovsku vyhodu, ktora donuti hlavne fanusikov Harryho Pottera pozriet sa na tento film hlavne kvolu nemu. Takuto vyhodu tie ostatne duchariny z neznamymi hercami nemaju. Nuz uvidim, ci si tento film niekedy zopakujem, ale snad ano, aj ked ja mam pri ducharinach radsej trosku viac krvi :-) Uzivatelka Madison vie, o com hovorim. ________ Daniel Radcliffe - (Arthur Kipps) +++ Sophie Stuckey - (Stella Kipps) +++ Roger Allam - (Pán Bentley) +++ Andy Robb - (Doktor) +++ Ciarán Hinds - (Daily) +++ Misha Handley - (Joseph Kipps) +++ (Videl v kine 01.04.2012) +++ ()

Morien 

všechny recenze uživatele

V podstatě dost brakové, babsko-povídačkové téma zpracované sterilně a nudně a studeně, jako by šlo o nějakou oficiální biografii populárního státníka. Tím pádem zcela nepochopený a nevyužitý potenciál námětu. Považuju se za člověka, který má strach rád a také ho má docela hodně nakoukaný, takže zde používané lekačky by se mnou nepohnuly, ani kdybych se dívala o půlnoci sama na hřbitově a promítala si to na stěnu staré zapavučinované hrobky. A casting hlavní role je ostudný. Kdyby tam figuroval hercův sádrový odlitek, tak od něj člověk dostane víc emocí než z živého masa. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemná gotická duchařina klasicky strašící zvuky v temném domě, siluetami v pozadí, houpacím křeslem, co se samo houpe, a creepy panenkami, ale taky působivými sebevraždami dětí. S dobrou výpravou (barák přílivem pravdelně odříznutý od pevniny), atmosférou a zajímavým (ne)hepáčem. Radcliffe a Hinds jsou dobrá dvojka. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

James Watkins úplně obrátil notu, když z agresivních výrostků přešel do klasické secesní duchařiny, ale laťku své pověsti, nastavené svojí prvotinou, rozhodně doskočil, protože to pere do diváka s takovou razancí, až jsem si kladl otázku, kde sakra ten člověk celé ty roky byl, když všichni brečeli na skomírajícím žánrem. Je to vlastně těžká frajeřina bafat na diváka tak předvídatelně a přitom s takovou drzostí a nesmlouvavostí, ve které umírají malé děti, a záhada se rozplétá v rychlém tempu, přičemž si film udržuje onu britskou rozvážnou distingovanost a mírný odstup. Od dokonalosti se to odchyluje pouze typově nepadnoucím Radcliffem, který, nic proti jeho výkonu, prostě ještě na takovou roli nedorostl. Jinak hluboká poklona před režisérem. 4 a ½. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kam čert nemůže, nastrčí babu... hnusnou, nasranou, v černém! Příznivci hororu, zbystřete a připravte se na parádně starosvětskou atmosféru, plnou stínů, mlhy, podmračeného a deštivého počasí, staré architektury s množstvím temných zákoutí a s tajemně jeble se chovajícími domorodci. Klasická duchařská zápletka je notně vyšperkována faktem, že ji psal Herodes nebo někdo s podobně "pozitivním" přístupem k dětem - tenhle film by v USA nikdy nemohl vzniknout. První půlku jsem si rochnila v dobové atmošce, ale chyběla mi husí kůže, zježené vlasy, zástavy srdce a dechu. Až kolem padesáté minuty jsem si musela jít vyměnit spodní prádlo a restartovat kardiostimulátor po nečekané lekačce. Radcliffe neoslnil (dokázal dostat emoce do očí, ovšem jeho ksicht byl jak kdyby hrál poker - pořád stejný tragický výraz) ani vyloženě nevadil, jiní herci mě však oslovili víc - třeba Ciarán Hinds a jeho pošukaná manželka. Stopáž tak akorát, závěr předvídatelný, leč uspokojivý... No povedla se "Žena v černém", i když nejde o nic světoborného, žádný nevídaný originál, řemeslo je odvedeno poctivě a mně to ke spokojenosti stačilo. 79% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Misha Handley, který ve filmu hraje syna Daniela Radcliffa (Arthur Kipps), je ve skutečnosti jeho kmotřenec. Pro roli ho navrhl sám Radcliffe, aby filmový vztah otce a syna působil autentičtěji. (Aurum)
  • Severoamerické tržby filmu byly 54,3 mil. amerických dolarů, celosvětové 129 milionů. (NIRO)
  • Film měl rozpočet 13 milionů amerických dolarů. (Terva)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama