Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

geklon 

všechny recenze uživatele

Hardy je v 90' kulisách dost přesvědčivý hrůzozmrd, navíc práce na téhle britš pártyhárd, je vskutku zatleskání hodná. Drury se s tím nesere, ale násilý v jeho podání je jen dokreslení koloritu, téhle opravdové rodinky. Tak to je a je to tak. Jen škoda, že u nás netočí takovýhle 90' fantazie, podměty z minulosti na to máme. Hi Five, Mulet boys. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Tříhodinový emocionální nářez! Opravdu mě napadá srovnání s antickými dramaty a starozákonními texty spíš než s běžnou gangsterskou produkcí. Možná tou osudovostí, tím, jak je všechno dopředu dané. Možná tím, jak se pořád motáme v pekle rodinných vztahů. Možná tou maximální zhuštěností do klíčových momentů. Každopádně, pro mě absolutně uvěřitelné. I přes to, jak je to šílené. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cakal som drsnu britskú gangsterku. Dostal som rodinnú dramu o dost uchylnom stvoruholniku. Problem nevidim v tom, ze gangsterska linia je uplne upozadena a prakticky nema ziadny vyznam, ale v tom, ze hlavna postava je odporne hovädo kroremu som prial od zaciatku bolestivu smrt. Nakoniec ani jeho skon ma nenadchol, pretoze mi pripadal trapny. Hardyho povazujem za kvalitneho herca, ale tentoraz nedokazal dodat tej odpornej postave nejaku dalsiu vrstvu vdaka comu by ma zaujimal osud tej postavy. Od zaciatku som citil iba znechutenie a odpor. Pokial to bol zamer, tak sa podaril na jednotku. Chapem, ze sa najdu ludia, ktorym sa tento debil, ktory jedna zivocisne a robi si co chce bez ohladu na nasledky, bude pacit. Dobre pre nich. Postavy manzeliek boli sice zahrane kvalitne, ale tiez mi boli nesympaticke. Mna zaujala iba postava Jimmyho a dost ma ohúril prerod tohto chudacika na gangsterskeho bossa. A poslednou chutnou ceresnickou je Brian Cox v ulohe hlavneho dona. Aspon ten do tejto serie prepasoval stipku mafianskej atmosfery. 6/10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mám tyhle rodinné seriály prostě rád! Tvrdě pracující tatínkové, milující maminky, hodné a slušně vychované děti, romantické zápletky, prostě obyčejný život se všemi radostmi a starostmi, jak jej všichni známe. A proto jsem nad tím, že sem tam někomu otevřou krkavici rozbitou flaškou, rozjebou hlavu na kaši bejsbolkou, opíchají nožem, ustřelí palici, znásilní manželku či zadusí fakana igelitem, ochoten velkoryse přivřít oči a pořád si plně vychutnat tu dojemnou atmosféru lásky, porozumění a psychické pohody! A Tomáš Tvrdýy patří do ústavu. Toho vyrovnaného mazlíka v žádném případě nemohl takhle zahrát jen s několika lety hereckých kurzů na nějaké zaplivané Oxford College . ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Sociopat Tom Hardy niekde na pomedzí Tommyho deVita a Begbieho, britsky geniálny cast, scény, pri kt.bolelo brucho, potrebný nádych&výdych medzi dielmi, ukážková gradácia. A tak akurát škoda línie s malými Jimmym a Freddiem, ktorá je určujúca pre záverečný diel a pre mňa je príliš vykonštruovaná a tým nie uveriteľná. Každopádne spoločnosť, do ktorej sa tak skoro nevrátim (čo nech je kompliment). BETTER NOT BALLS IT UP ! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)

Reklama

Reklama