Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (168)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Takhle měl Rozklad vypadat. Zatracení je ve všech směrech lepším dílem než jeho o čtyři roky mladší předchůdce. Tentokrát se povedl příběh na jedničku, zasazení do vymyšlené post-sovětské republiky byl skvělý nápad. A nejlepší věcí na tomto filmu je, že akce je zde habaděj a vlastně nemáte ani chvíli, kdy byste se mohli nudit a říkat, že se ve filmu nic neděje. Leon S. Kennedy opět výborný, některé jeho hlášky byly perfektní. Byl jsem rád i za Adu Wong, která se ve filmu objevila. Závěrečný souboj s vysokými, skoro neporazitelnými zombie byl hodně epický a utvrdil mě v tom, že Zatracení si zaslouží jasných 80 % EDIT: Předtím jsem herní sérii RE neznal tak dopodrobna, tak mi omluvte, že jsem Tyranta označil za "vysokého zombie", docela přešlap :D Jinak, v porovnání s Vendettou to ztrácí, ale důvtip Leona, jenž chrlil jednu suchou hlášku za druhou, osobně považuji za ten hlavní atribut, který z filmu dělá příjemnou zábavu na sobotní odpoledne. Objektivně tak 6/10.......jako fanda série dávám 7/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Capcom rozhodně nezahálí a to jak co se herní série Resident Evil týče, tak i té animované (Biohazard). Po krátkometrážním snímku Biohazard 4D: Executer (2000) který vše odstartoval, přišel na řadu Biohazard: Degeneration (2008). No a v době kdy si diváci velice oblíbili 3D (a nejen animaci) přišli s dalším volným příběhem, v němž hraje důležitou roli jedna z postav herní série – Leon S. Kennedy. Toho až do Resident Evil: Retribution (Odplata) režisér filmové série Paul W.S. Anderson přehlížel. On se stejně moc herní předlohy nedržel, takže si z toho těžkou hlavu rozhodně nedělal. Japonci našeho hrdinu tentokrát vrhnou do občanské války ve fiktivní zemi, kdy se povstalci označení vládou za teroristy snaží bojovat za svobodu i za pomocí hrozivé biologické zbraně. Jenže ani vláda nemá čisté svědomí a Leon brzy pochopí, že stojí uprostřed biologické hrozby obrovských rozměrů, špinavé politiky a bláznivé ideologie. Nebýt jeho výcviku, pověstného štěstí a shody náhod, byl by z toho tentokrát rozhodně se zdravou kůží nevyvázl.Nechybí v něm slušná atmosféra, akční pasáže ani vygradované finále. Dojde i na city a ukáže se, že i z nepřátel se můžou stát přátelé v boji o přežití. 50% ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Degeneration mě nijak zvlášť neuchvátilo, ale Damnation už bylo výrazně zajímavější. Taková klasická videoherní zápletka a scénář, povedená akce a hravá kamera. V herní sérii RE se sice moc neorientuji, takže nemohu posoudit konzistentnost, ale oproti posledním dílům filmové série je tento přírůstek rozhodně lepší volbou. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Od minulého počinu tohoto režiséra, Resident Evil: Rozklad, velmi značný posun k zábavě. Film minulý mně skoro vůbec nezaujal, ale tohle má něco málo do sebe! Je tam více akce, více zábavy a staré známé postavy. Můžeme se těšit na zombie, které jsme mohli spatřit v Resident Evil 5 a to myslím videoherní předlohu. Náš dabing má místy poměrně slušnou úroveň i když to celý film nezachrání:) No a taky tam je konec alá Zachraňte vojína Ryana :) Rozmýšlel jsem mezi 4 a 5 hvězdama.... A to za poměrně velký posun kupředu od minule, ale.... na pět to ještě není..Nicméně podívaná skvělá, mohu vřele doporučit. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Resident Evil: Damnation." Podľa mňa oveľa lepší film, než sme mali od japoncov naposledy v podaní Resident Evil: Degeneration. Aj tak ale nemôžem povedať, že by film nemal žiadne problémy. Niečo by sa našlo, no rozoberieme si najprv dobré stránky filmu. Leon Kennedy je opäť pán a dokáže tento film ťahať. Dokonca viac než posledný. Ada Wong je neskutočná a v tomto filme ma baví absolútne náramne. Je to všetko, čo som od tejto postavy chcel. Animácie? Perfektné. Ako som hovoril vo vyššie spomínanom filme, je vidno tie 4 roky na tomto filme, lebo je to ohromný posun. Či už v pozadiach, ale aj v postavách. Vyzerajú oveľa lepšie a na film sa pozerá vynikajúco. Rovnako aj atmosféra filmu a Východoslovanská republika je spracovaná skvele. Má to presne ten dobrý socialistický feeling, ktorý tento film potreboval. Svetlana Belikova funguje ako dobrý padouch filmu a je relatívne dobre spracovaná. A dáva tomu dostatočne dobrý feeling. Plus jej boj s Adou... ani som neveril, že uvidím takto dobrý boj. Okrem toho film využíva prvky hry podľa mňa veľmi dobre. Máme tu schopné boss súboje, máme tu skvelú tímovú prácu Leona a Sašu, ktorí začínajú ako nepriatelia, no výsledne obaja pochopia, že sú na rovnakej strane. Toto sú veci, ktoré podľa mňa film zvláda dobre. No potom prichádzajú trošku aj problémy. Myslím, že v Japonsku bol film v kinách v 3D, lebo je tu veľa scénok, ktoré pôsobili vyslovene len pre 3D efekt, a je to trošku otravné. Plus postava JD-ho je miestami tiež trošku otravná svojim afektom. Ale aj pri ňom mám pocit, že v ňom vidno tú ľudskejšiu a reálnejšiu stránku. Plus tu opäť máme akciu v štýle filmu The Matrix. Chvíľku som mal pocit, že miestami ten štýl do tohto filmu pasuje, no potom tie slow-mody začali byť trošku otravné. Mohlo ich byť menej. Napríklad v scénka, kde sa bijú Svetlana s Adou tento štýl funguje skoro bravúrne. Až na pár momentiek som si to užíval. No stále som mal pocit, že mohli ten štýl využívať o niečo menej a spraviť tú akciu plynulejšiu. A aby som neklamal, film pôsobí trošku naťahane a etapovo. Posúvame sa z jednej oblasti do druhej a riešime problémy ako vo videohre. Je to tu lepšie ako v mnohých iných videoherných filmoch, ale miestami si človek uvedomuje tieto problémy. Takže keď to vezmem celkovo, "Resident Evil: Damnation" je podľa mňa jeden z najlepších RE filmov. Má problémy, no rozhodne som si toto sledovanie užil. A teším sa, až prídu tohto roku tvorcovia s tretím pokračovaním Resident Evil: Vendetta. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)
  • Druhý celovečerní CGI – obraz zcela generovaný počítačem – film „Skrytého zla“, jehož děj se odehrává před událostmi ve hře Biohazard 6 (2012) pro PS3. (Perth)

Reklama

Reklama