Reklama

Reklama

Do Říma s láskou

  • USA To Rome with Love (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Režisér Woody Allen při své cestě po Evropě tentokrát doputoval do hlavního města Itálie, kde si zahrál s osudy několika různých lidí. Film je složen ze čtyř povídek. V prvním příběhu přijíždí postarší manželský pár (Judy Davis a Woody Allen) do Říma, aby poznal nastávajícího své dcery, z něhož není její neurotický otec zrovna nadšený. Další příběh filmu je o prostituce (Penélope Cruz), která má za úkol splnit jakékoliv přání klientovi, jenž moc netuší, co po něm ta podivná žena chce. V následující části si italský dav splete muže (Roberto Benigni) s filmovou hvězdou a jeho život se otočí o 180°. V poslední povídce navštívíme mladý americký pár (Greta Gerwig a Jesse Eisenberg), jehož životem zamíchají dvě nenadálé návštěvy v podání Ellen Page a Aleca Baldwina. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (396)

sabrinab 

všechny recenze uživatele

Trailer mě absolutně nadchl. Bohužel po shlédnutí filmu už jsem nebyla moc happy. Těšila jsem se si víc užiju Ellen Page a Penelope. Co jsem vůbec nepochopila jestli Woody Allen byl duch nebo nějaké svědomí lidí.. ()

Pierre95 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě ohromě pobavil. Ovšem myslím si, že Penélope Cruz by tu měla mít více prostoru a Woody Allen méně, protože na mě budil dojem otravného dědka, který nechce za každou cenu jít do důchodu, ale neuvědomuje si, že už tam je. Alec Baldwin byl docela v pohodě, ale měl jsem pocit, že je ve filmu až moc vlezlý. Klidně by vám vlezl až do postele. Roberto Benigni mě skvěle pobavil, představte si, že by se tohle stalo někomu z nás. Film měl hlavu i patu, a hudba byla velice osvobozující. Nechápu tady některé lidi, kteří se tady snaží hrát na pravé kritiky. Film, který si už pustíte si máte užít, ne na něm hledat plusy nebo mínusy. Každopádně hned po Půlnoci v Paříži je to můj druhý nejoblíbenější film od Woodyho. Doporučuju se na to podívat, ale za vlezlého Aleca a senilního, akčního Woodyho dávám čtyři hvězdy. ()

hajner 

všechny recenze uživatele

Nudné grotesky o podvádzaní, odpúšťaní a láske. Neviem Woodyho Allena moc nemusím, myslím jeho filmy aj keď vždy majú podmanivú a úžasnú hudbu. Ale Polnoc v Paríži sa mi páčila. ()

Matejus 

všechny recenze uživatele

Skvele som sa pobavil nad absurditou príbehov zo šialeného talianskeho prostredia. Film si nezaslúži priemerných 62%, to teda určite nie. ()

marcel.demo 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení kolegů shledávám, že pro vyšší počet hvězdiček jest nutno splnit několik podmínek: a) MILOVAT ŘÍM - tedy základní esenci filmu, kdy nás Woody nenápadně provede po nejznámějších místech v a v okolí věčného města - kdyby byl příběh zasazen do Havířova, ubral bych hvězdu. b) ZPĚV VE SPRŠE - kdo z nás by neznal slavné opery ve vaně, ale ve sprše? Originální, líto mi je, že to nebyl můj nápad. c) PENELOPE CRUZ - dámy prominou, ale je to prostě (parafrázuji svého kamaráda) KUNDA! - už trošičku milfovatí, ale jako učitelku bych jí bral. d) WOODY - tenhlec pán, co nestárne, neb byl vždycky starý, je zkrátka klasik. Jeho filmy nezraňují, ladí hezky do duru, (je možne mu vytknul všudypřítomnou nevěru, čehož věru jako Kája Mařík nejsem fandou), dále počet úmrtí je limitní k nule (krev jest nahrazena vědry sentimentu) a navíc a hlavně je mi v jeho světě hezky, doufám, že příště tendlec zrzavý brejloun (ve středověku zrzky upalovali) zaostří na Prahu. Díky Woody! ()

Zofan 

všechny recenze uživatele

Jediné dobré pasáže (sprchový zpěvák a celebrita z lidu) nepřipomínaly ničím humor Allenův, ale Monty Pythonů. Zbytek byla celkem nůůůda. ()

Espiritu 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem dávám 2 hvězdičky. A to asi pouze za Řím jako takový a za sekretářku. Jinak prachsprostá bída a utrpení. Mám ve zvyku vše co pustím dokoukat, ale tady jsem chtěl své utrpení ukončit předčasně. Vydržel jsem a byla to chyba. ()

Janek14 

všechny recenze uživatele

Stále nevím proč, ale film mě nebavil tolik jako jiné od Allena (např. Půlnoc v Paříži nebo Vicky Cristina Barcelona) i přes to, že má nápaditou dějovou linku a skvělou atmosféru a herce. Film se skvěle hodí k odpolednímu odpočinku a zaručeně pobaví. Milé bylo také, že v něm hrál sám Woody Allen. PS: Scéna sprchujícího se zpěváka nezapomenutelná. :) ()

mushroom72 

všechny recenze uživatele

Je smutné, keď má uznávaný režisér pár dobrých nápadov na poviedky a pozliepa z nich strašný galimatiáš bez hlavy a päty, len aby sa mohol chváliť celovečerným filmom. Alebo si len chcel vyraziť do Ríma? Mohol aj bez filmárov, viac by si to užil. ()

lenoch 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to film o přitažlivosti/absurditě slávy, o celebritách a Woody si různými způsoby střílí z jejich světa. ()

honza.g 

všechny recenze uživatele

Klasický Allenovský střet kultur, tentokrát hraje prim americká starší generace vs. mladá italská, ale i ostatní mají jiskru. Celá škála humoru, od laciného (předstírání prostitutky, že je snoubenka) až po jemný sarkasmus režiséra v důchodu.(spoiler: "Nesvírej pěsti - Při turbulenci musím, jsem ateista.") ()

SCHMEYD 

všechny recenze uživatele

Kdyby to natočil nějaký čech, tak neřeknu (95% současné české produkce stojí za...), ale velký WOODY ALLEN natočí film o ničem?! První půlhodina se ještě dá, druhá už začíná smrdět nudou, třetí už přímo páchne a závěr? Škoda mluvit... Tohle se může líbit snad jen 50letým pannám, které sledují Ordinaci. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem usnul, což je trochu indikátor. Myslím, že se moc nepovedl. WA má mnohem lepší filmy - i z jiných evropských měst (Paříž, Londýn...) ()

Megahead odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutočne slabý film s trápnym dejom, úplne bez vtipu a romantiky. naozaj sa niekedy pýtam sám seba, ako môže niekto nazvať takýto film romantickým a taktiež komédiou. Bieda - stratený čas. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Výborná Allenova varaiace na italské povídkové filmy, takže se ptáte, co vlastně spojuje ony příběhy. Jen Řím? ()

mirko123 

všechny recenze uživatele

Celkom nerozumiem mnohým komentárom, ale ako verný priaznivec Woodyho, som veľmi spokojný. Proste starý dobrý Woody, so spústou absurdných situácií, humorom. Autor sa vrátil ku koreňom a urobil dobre. ()

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Hlavní taháky 47. MFF Karlovy Vary

Hlavní taháky 47. MFF Karlovy Vary

24.06.2012

Letošní festival v Karlových Varech je za dveřmi a ČSFD.cz vám opět připravila speciální sekci věnující se této význačné filmové události. Najdete v ní hlavně kompletní program filmů na festivalu.… (více)

Reklama

Reklama