Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 218)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ráno vstanu a sežvýkám si Orbit. Objevilo se pár vtipných momentů (myšleno dva), ale jinak.. Někde za polovinou tomu spadne řemen, přesvícená stylizace ala Vyprávěj má blíž k nostalgické umělině než šedivé autentičnosti a Marty McMádl vypadá, jak kdyby si z pusy vyndal zubní protézu. Jakému publiku to bylo vlastně určeno? U nahánění ušatého emigranta Waldemara jsem se v tom úplně ztratil.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že hoci sa herci snažili, nebolo im to nič platné. Bohužiaľ som toho názoru, že som sa u tohto filmu dosť sklamal. Film nič moc a čo sa týka Mádla, no neviem ale keď sa na neho pozerám v tomto filme, tak sa musím smiať tej prihlúplej a nepríliš vydarenej parochni. To sa fakt veľmi nepodarilo. Asi som čakal viac, pretože pár vtipov a scén ma pobavilo, ale niektoré mi prišli zase úplne nudné a zbytočné. Iste, námetovo to bolo zaujímavé aj herecky dobre obsadené, ale chýbal taký ten celkovo dobrý dojem z filmu, aby som si povedal, že ma to bavilo. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Je smutné, když se člověk dejme tomu ve 40 letech ohlédne zpátky a zjistí, že lituje něčeho, co nikdy neudělal a přitom to udělat mohl. Možná kdyby to udělal, byl by jeho život jiný, možná lepší, možná horší, ale jiný. A právě s takovou myšlenkou si tento zajímavý film pohrává. Já jsem na nápad tvůrců přistoupil a film jsem si naprosto perfektně užil, prostě to byla úžasná jízda, která mi utekla velmi rychle. A to říkám i přesto, že Jiří Mádl je v současnosti jedením z mých nejméně oblíbených herců, ale zde mi příliš nevadil, respektive dalo se to s ním přežít především díky zajímavému a originálnímu ději. Já sám bych si rád dospívání v socialismu vyzkoušel, takže se přiznám, že jsem hlavnímu hrdinovi hodně záviděl, že měl možnost se z dnešní uspěchané a konzumní doby půřesunout do poklidného a ospalého období konce socialismu. Když to tedy shrnu, tak super děj plus kvalitní herecké výkony, obzvláště výkon pana Táborského a rodičů hlavního hrdiny, rovná se má spokojenost. Filmu tedy po zásluze uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Když pominu začátek, konec, orbitky a vemu jen tu část, kde se Mádl choval jako debil, dost dobrý. Ale abych tvrdil, že to vlastně nebylo až tak trapné a, že film má svá slabá, silná místa, neboli že mně pobavila ruská verze facebooku (ha ha, směju se). Jak říkám v částech, kde se Mádl choval jako debil, dost dobrý, protože evidentně si té role užil. To všechno kolem raděj neberu do huby. Za Mádla 3/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…ALE CO UMÍME, JE CESTOVÁNÍ PO ČASOVÉ OSE VLASTNÍHO ŽIVOTA. VAŠE SOUČASNÉ VĚDOMÍ POŠLEME PROTI PROUDU ČASU....“ /// …a tak se z učitele stal pokusnej králík…. Kokotina? Vyserte se na sci-fi, vo něj tady přece vůbec nejde (a přiznávám, že mě to nesere). Jsem rád, že KONEČNĚ nesleduju film narvanej dementníma vztahama (jasně, taky tady de vo ženský, ale tak nějak ,,po chlapsku“) a návrat do roku 1989 (- jasan, brzo bude revoluce, výstřel z Aurory, dobytí Zimního paláce…) by mohl bejt třeba i ftipnej (jestli to nedokurvěj, že?). Nakonec musím konstatovat, že mě tahle výprava za uspíšením ztráty panictví (vole, láska …nic jsi nepochopil…) celkem překvapila. Něco se povedlo, něco míň (sme v Čechách, no…), ftipy myšlený obrazně (trošku jako od Trošky), ale co, humor je pro ty mladší, příběh zas zabíhá do nostalgickejch časů mýho (teda nás starších) mládí a tvrdí, že některý věci jdou změnit. A některý zas né (kurva, to je moudro…). Příznivci Darka oceňej králíka a někteří se třeba taky budou chtít probudit včera. Jak říkám – píčovina, ale já radši budu čumět na krásu naší mladý herecký generace, než na 4 slunce. 3a½! bez nějakejch výčitek! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy pro nespokojený 40cátníky (kurva, kde má ten Dr. Prubner tu laboratoř?). 2.) Přemejšlím, jestli bych v osmdesátým devátým sbalil holku na ,,Chínský lyže“. 3.) Neustále vzpomínám na projížďky v dešti, válení se po louce, pozorování hvězd a pak jsme jen tak leželi a …. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Ve 39. minutě ulehá Květa (Zuzana Kopřivová) k Petrovi (Jiří Mádl) a ve skříni lze zřetelně vidět kameramana. (Sprite)
  • Praha, Lovosice, Ploskovice, Veltrusy a Litoměřice je pětice hlavních lokací, kde natáčení probíhalo. Prvenství si jednoznačně odneslo město Litoměřice, kde se natáčely všechny scény z minulosti – z 80. let. Filmaři ocenili hlavně vstřícnost a ochotu, s jakou jim v místě vycházeli lidé vstříc, ale i upřímný zájem o film a natáčení. V Praze se filmovalo konkrétně na gymnáziu Na vítězné pláni v Praze. Záběry ze školního prostředí pochází rovněž z litoměřického gymnázia. Zámek, na který Petr (Jiří Mádl) a Eliška (Eva Josefíková) vyjeli na kole, je zámek Ploskovice vzdálený přibližně 7 km od Litoměřic, kde se filmovaly také snímky Princ a Večernice (1978), Čertova nevěsta (2011) nebo Jak si zasloužit princeznu (1994). Restaurace "U Labutě", kde se odehrává třídní sraz, se nachází v Praze 4 Krči v těsném sousedství Thomayerovi nemocnice. (konvax)
  • Dve pesničky do filmu, "Severní vítr" od J. Uhlíře a "Reklama na ticho" od skupiny Team, vybrali v predstihu sami diváci na základe súťaže hlasovania, ktorú organizovali servery Bioillusion.cz a Seznam.cz. V snímke je možné počuť takisto skladby "Největší z nálezů a ztrát" a "Nonstop" od Michala Davida. (Raccoon.city)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama