Reklama

Reklama

Život je ples

(seriál)
Rodinný / Komedie
Česko, 2012, 15 h 16 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Irena Obermannová

Kamera:

Petr Koblovský

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Adam Mišík, Lenka Vlasáková, Iva Janžurová, Daniela Kolářová, Petr Lněnička, Vilma Cibulková, Igor Bareš, Berenika Kohoutová (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál Život je ples vypráví příběhy hrdinů různých generací, kteří se potkávají ve skalickém domově seniorů, jako jeho klienti nebo zaměstnanci. Právě sem nastupuje nová klientka Rozárka Malá (Daniela Kolářová). Její zeť ji sem přiváží, aby zde v pohodlí přečkala rekonstrukci bytu. Postupně se ale ukazuje, že jeho vztah k Rozárce není tak hezký, jak se zpočátku zdálo. (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde si zahráli nejlepší herci českého filmu, ať už KVĚTA FIALOVÁ, ALENA VRÁNOVÁ, JANA ŠTĚPÁNKOVÁ, DANIELA KOLÁŘOVÁ, IVA JANŽUROVÁ,RADOSLAV BRZOBOHATÝ a další.Sympaticky jim sekundují i mladší kolegové jako Adam Mišík, Štěpán Krtička, Mirek Etzler nebo Lenka Vlasáková. Jen škoda, že pro pana Brzobohatého to byla jedna z posledních rolí. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Sci-fi o tom, kterak v luxusním domě pro seniory bojují čilí stařečci proti technicky zaostalé o třicet let mladší ředitelce, touží po kontaktu se světem přes internet a sepisují petice pro to, aby dostávali viagru, protože jsou lační po sexu. Nebýt roviny o zvláštním společenství v domově důchodců, jednalo by se o pěkný příběh ze současnosti o nadšených snílcích, jako je farář či manažer, či o vztazích v rozpadlé rovině. Oceňuji sestavu celé plejády hereckých legend a obdivuji jejich umění. Zároveň se mi potvrdilo, že Lenka Vlasáková či Igor Bareš jsou jim herecky na úrovni již nyní, ale třeba Berenika Kohoutová se má ještě mnohé co učit. Mrzí mě, že po skvělém úvodním dílu přišlo takové zklamání ze scénáristické neschopnosti a odtržení od reality. Nevím, ale domívám se, že v tomto seriálu se neshlédnou ani senioři, natož střední generace, tím méně mladí. Ani lístky na Divokého Billa je nemohou přitáhnout. Mišmaš pro nikoho. Bohužel, mě jako diváka již po několika dílech přitahuje atraktivnější Hydepark na ČT24... ()

Reklama

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Oddechový seriál z jiného prostředí, než je pořád nějaká idiotská policejní služebna ve kdejaké díře s partou idiotů, co si hrají na zloděje a "kriminalisty".Velmi příjemná změna.herecké Obsazení vynikající, ještě doba, kdy jsem mohli být pyšní na nějaké české herce.Bohužel nám jeden za druhým pomalu odcházejí. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Scénář je prostinký, místy naivní a místy blbý. Jediné štěstí je ta plejáda hvězd v důchodovém věku, která naprosto exceluje ve svých rolích, které asi nikdo moc nenapsal, ale oni je fakt žijí. Takže jsem nakonec dal všch 16 dílů a s docela dobrým pocitem. Stálo za to ty herce prostě vidět pohromadě jak si ty role užívají. 60% ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Samostatných 5 hvězd za text Jiřího Suchého k písni Kdykoliv kdekoliv(soundtrack) Ten, kdo žije, tomu známo jest, že život má dlaň, ale taky pěst. A tou dlaní nás občas pohladí a jindy pěstí ránu zasadí. Život je někdy klenot, jindy šmejd a my už víme, že to tak má bejt. Život je tunel, kterým se řítí vlak a neví se kam a proč a nač a jak? Pan průvodčí nám změří krevní tlak a předepíše cestu do oblak. Zatím však ještě jedeme po zemi, šedej kmen si zdobíme růžemi. Co zmůže růže to dobře znám- voní i bodá jako život sám. Kdykoliv, kdekoliv, když slunce zajde a vyjde zas tak je to div. Kdekoliv, kdykoliv, vždy si mě najde to potěšení, že jsem živ.(odposloucháno) ()

Galerie (212)

Zajímavosti (7)

  • V souvislosti se seriálem vyšla stejnojmenná dvoudílná kniha Ireny Obermannové. (Willy Kufalt)
  • Předobrazem babičky Josefíny Konrádové (Iva Janžurová) byla maminka scenáristky Ireny Obermannové. Paní Janžurová se s ní dokonce chtěla v rámci přípravy na roli sejít, avšak k tomu nedošlo. (Willy Kufalt)
  • Nápad na námět scenáristce Ireně Obermannové vnukla příhoda, kdy při jedné ze svých cest strávila tři hodiny s paní, která jí vyprávěla o své práci pečovatelky v domově seniorů. (Olík)

Reklama

Reklama