Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (710)

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Do you feel... it?" Zajímavé zjištění, první věc, která mě ve filmu rozplakala, nebyla všehomoucí láska, ale síla bezpodmínečného přátelství mezi Romeem a Mercutiem. Ale slziček potom samozřejmě přišlo mnoho a mnoho. Film o tom, jak se lidstvo znovu učí být lidské? Je to sice odvyprávěno tak, aby to i zombík pochopil, takže do deníčku si to zakládat nebudu a srdíčko tomu taky neodevzdám, ale je hezké vidět, že se někdo snaží. Je to hezké. A teď území SPOILERŮ: Když se pustím do úvah, jak bych ten příběh napsala já, tak v mé verzi by postupně ožíval a stával se zase člověkem, ale čím víc by byl živý, tím víc by mu krvácela ta rána nožem, kterou mu Julie udělala, když se poprvé potkali, a jakmile by se znovu stal opravdovým celým člověkem, tak by jí vykrvácel v náručí. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Zombie ujíždí na osmdesátkovým pop rocku, jezdí bavorákem a trpí permanentní samomluvou?! Víc jak devadesát minut, devadesát minut přemýšlím, kdy je ta emo-zombie varianta střihorukýho Edwarda v podání Nicholase Houlta ještě nemrtvá a kdy už je to dement?! Ale vážně, jakákoliv očekávání dopředu zabíjejí dílčí otevřenost a po shlédnutí prvního traileru Warm Bodies jsem tady tu hodnotu asi vážně najít chtěl. Fajn námět, spousta prostoru vytvořit něco překvapivě nadčasovýho, jenže to by Jonathan Levine musel ubrat patost a přitlačit na ironii, cynismus. Je děsně fajn šermovat zombíkovi před ksichtem blůrej diskem Fulciho klasiky Zombi 2, ale jinak se nemůžu zbavit dojmu, že to kolem, to kolem je jen tuctová fráze. Je mi jedno, když zombie vypadá, jako by si poplet gel na vlasy s lubrikantem, že se sjíždí mozkomíšním mokem, ale vítězství pravdy a lásky nad rozpadem tkání, tohle šlo podat mnohem líp. Jasně, cílovka obdobných filmů je schopna odpustit cokoliv, pokud to bude dost cool a pěkný, ale i za jistou povrchnost lze ukrýt hlubší rozměr, víc detailů. Hořkosladký Stmívání mrtvých, pár milých odkazů, drobky z fidorky a sprcha s Midnight City u mě stačí na slabších [final rate: 60%] ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vcelku mě to bavilo, ale stejně se nemůžu ubránit pocitu, že kdybych to neviděl, o nic bych nepřišel. Obsazení i herecké výkony jsou katastrofa (je možné, aby existoval někdo ještě tuctovější než Teresa Palmer?), děj je veskrze stupidní, a nepřišlo mi to vůbec vtipné nebo nedejbože strašidelné, takže žánrově to je podle mě v první řadě klasická romantická komedie, kterou ale shazuje béčkový námět i celkové zpracování. Divím se Malkovichovi, že se k tomu propůjčil. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Zombie komedie, ty mám věru rád. Vždy po nich sáhnu, když mám chuť vypnout, zrelaxovat a zabít nudu zimního dne. Ale musí mít švih, spád a hlavně aspoň trošku uvěřitelný, nebo úsměvný děj. Což rozhodně není případ tohoto paskvilu. Vše výše jmenované zde úplně chybí, příběh je zcela tragický a tak druhou hvězdu dávám jen za výborný soundtrack. Jinak hodně těžká bída. Skoro na druhou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zombeo a Žijulie. Opravdu originální film (vím, že jde o adaptaci knihy, ale stejně je originální), který tak trochu zvrhle baví a místy snad i dojímá, díky sympatickým hercům je světe div se uvěřitelný a fajn režie dokáže bez problému zakrýt i to, že závěr je děsné klišé. Zkrátka milý snímek o zamilovaném živém mrtvém, který dění kolem sebe trefně komentuje a když se ztrapní na rande, raději by umřel. Podruhé.__P.S. Na DVD je hromada bonusů, což je také úkaz. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Když Jully (Teresa Palmer) jí ovocný kompot z konzervy, má šmouhu na levé čelisti. Při dalším záběru má však skvrna jiný tvar. (Geriel)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy od Isaaca Mariona, který příběh popsal jako "zombie Romeo a Julie". (Fevas)
  • Herci hrající zombie nacvičovali pohyby nemrtvých za pomoci cirkusových mimů. Obzvláště obtížné prý bylo nemrkat. (mahler)

Reklama

Reklama