Reklama

Reklama

Wolf Creek 2

  • Austrálie Wolf Creek 2 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vrah z australského vnitrozemí Mick Taylor se po čase vrací sužovat další skupinu nic netušících turistů. Skutečná hrůza začíná ve chvíli, kdy se páreček zamilovaných baťůžkářů vydává do kaňonu Wolf Creek, kde je nucen strávit noc ve stanu. Během dovolené v australském vnitrozemí navštíví trojice baťůžkářů - Rutger, Katarina a Paul - legendární kráter Wolf Creek. Jejich sen o dobrodružství se však promění v děsivou noční můru poté, co natrefí na jednoho z místních, který je postrachem všech turistů: nechvalně proslulého Micka Taylora. Zatímco se před ním partička snaží uprchnout, Mick na ni pořádá nervy drásající hon napříč nehostinnou australskou pustinou. Nakonec přežije jediný - Paul. Toho Mick zatáhne do svého doupěte, kde mu dá naplno pocítit svou krutost. Pokud má mít v zoufalém boji o přežití, z něhož předtím ještě nikdo nevyvázl živý, Paul alespoň nějakou naději, bude muset zapojit všechnu svou vynalézavost, aby přelstil muže, který se za vraždící zrůdou skrývá, a proměnit se ve stejně bezcitné monstrum. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (266)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zábavnější nápaditější a o stupínek povedenější než jednička. Australani se s tím neserou a tam kde první díl gradoval, tak druhej se teprve rozjíždí. Oproti vytříbenějším a ještě víc hnusným masakrům přidali tvůrci i víc černého humoru. Celý je to sice drsný temný a beznadějný zároveň však tvůrci natočili i pár scén kterými se nám zase snaží naznačit aby jsme to nebrali až tak úplně vážně což je fajn přístup. Každopádně klokaní scéna je fakt best, to se prostě musí vidět a celkově je to pro mě určitě lepší a větší nářez než první díl.80% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V roce 2005 natočil Greg McLean nevýrazný Australský "horor", který mne docela nudil. ALE ... tímto rokem a filmem rozpoutal nechtěně spolu s Francouzi obrovskou vlnu hororových filmů, které se navrátily k základům hororu 70. let a to dnes již toto můžeme nazvat silným žánrem (nikoliv subžánrem) EXPLOITATION... Ve filmu nešlo o gore, usekané končetiny a hlavy, ale o teror a násilí, psychický nátlak atd. Paradoxně to byla Evropa a Austrálie, která obrodila tento žánr, který dnes slaví již roky úspěch ve vykradačských USA, které na nás chrlí jeden teror a filmové násilí za druhým ... To jen tak na úvod, že první Wolf Creek se svým dodatkem, že je natočen podle pravdy (a kdo tomu tenkrát z nás nevěřil? ...hehe! :-))) ) šokoval diváky jiným způsobem, než bylo v té době zvykem ... V roce 2013 Greg točí druhý díl!! Také prý dle skutečné události a vrací na scénu magora z prvního dílu. Tzv. "ozplotation" v plné parádě, který od začátku tvrdě a drsně šlape na plyn (doslova), násilí, gore, nečekané momenty, odporný a totálně šílený hlavní magor, uřezaná hlava nožem v přímém záběru, totálně kulervoucí scéna s klokany, vyvraždění páru starých dobrotivých důchodců ... ano, v tomto filmu nezůstane NIKDO ušetřen!! Muži, ženy, staří lidé, zvířata jsou masakrováni jak na běžícím páse a když už je toho na silnici a v poušti dosti, dějse přepne na téměř půlhodinové "torture" v plné parádě kdy převládá zejména psychický teror a tlak na hlavního hrdinu ... Ten film má koule a pořádný!! Mnoho diváků, a to i diváků znalých hororů a exploitation žánru si možná nevšimne, že film EVIDENTNĚ oslavuje řadu kultovních exploiterů, které jsou povinnou četbou pro příznivce žánru. Jednak je to excelentní a do dnes nedoceněný flick z 80.let Fair Game (1986), dále akční teror na silnici mi nenechal nevzpomenout na šíleného a kultovního Hitcher/StopařeThe (1986), samozřejmě že kult kultů Texas Chainsaw Massacre (1974) od T. Hoopera je připomenut v největším podíle .. a ve finále si můžeme vzpomenout (jak kdo ...) na nespočet Japonských (Asijských) "torutre-porn" prasáren ... Tenhle film není jen drsný, krvavý, násilný, a psychicky nepříjemný, tento film je oslavou (nikoliv vykrádačkou !!! ) těch nejlepších perel, které v subžánru vznikly. Je pospojován skvěle do sebe a funguje na jedničku. Ale není pro každého ... a spousta i těch hodně znalých v něm neuvidí a nepochopí to, čím má být - oslavou "ozplotation" a exploitation celkově. 5/5 ... ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

John Jarratt naprosto vládne celýmu filmu. Hláškujícího australskýho burana si neskutečně užívá a posouvá celej film na další level. Často jsem se naprosto upřímně smál, i když tam někoho zrovna brutálně vraždil. Scéna s klokanama je asi komediální vrchol filmu. Ke konci dost přituhne a je to fakt horor. Stejnak tvůrci ale pomrkávají na diváka a v mučící scéně propašují do filmu regulérní rychlokurz o Austrálii. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zcela nečekaně důstojnější, než první díl, který stál za výměšek z tlustého střeva. Druhá sonda do Mickovy úspěšné deratizace turistů má mnohem zajímavější náplň, spád a nechybí ani slušná dávka naturalistické brutality. Vcelku efektně zpracovaná řezničina, která má však přeci jen několik vad na kráse. Především měl pan Mick Úchyl Taylor až podezřele velké štěstí a v honbách za svými oběťmi mu nějak moc hrálo do karet. V rámci žánru i tak solidně odvedená práce, bez přebytečných servítek. 70% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

V pokračovaní tvorca jednotky vynechal mysterióznu atmosféru pôvodného filmu a do popredia posunul ústrednú postavu "austrálskeho patriota". Výživná porcovačka a psychická tortúra napodiv nabrali až groteskné rysy a treba uznať, že nuda rozhodne nehrozí. Napriek tomu dávam o hviezdičku menej, pretože občas už tej krvi bolo až príliš. (12.3.2019) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Dom vo filme, ktorý patrí Lil a Jackovi, sa objaví aj v poslednej epizóde seriálu Wolf Creek (2016) ako rodný dom Micka Taylora. (BoredKid)
  • Volně natočeno na motivy australského sériového vraha Ivana Milata, který si až do své smrti 27. října 2019 odpykával doživotní trest v australském vězení. (Johnny.ARN)
  • Když Mick (John Jarratt) táhne policistu, je slyšet, jak říká: „To bude stačit, prase.“ Jedná se o odkaz na film Babe - galantní prasátko (1995), kde tato věta také zazní. (ČSFD)

Reklama

Reklama