Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 2
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Recenze uživatele mpet k tomuto seriálu (2)

Sword Art Online (2012) 

Výborný nápad, který bohužel není dotažen k dokonalosti a přitom by tomu chybělo jen pár bodů 1) první díly jsou trochu chaotické a skáčou moc v ději, takže se v tom ze začátku dá docela lehce ztratit. 2) 80 pater zdolaných během 14 dílů to je fakt moc, mohlo to být aspoň trochu víc natažené a víc rozmanité. 3) měla se tam ukázat i reakce realného světa na to, že jejich blízcí jsou uvězněni v online hře, kde mohou zemřít. (např.: živí přenos z online hry se přímo nabízel) 4) druhá půlka seriálu ztrácí neskutečně na kvalitě a hlavně výměna SAO za nudnou onlinovku s vílami a kouzli je zlá, hlavně v tom smyslu, že už tam o nic moc nejde. Celkový dojem proto ze seriálu mám trochu smíšený na jednu stranu skvělá jízda na druhou stranu je tam spousta hluchých míst, kde se divák ukouše nudou. ()

Season 2 (2014) (S02) 

Oproti první sérii je tu několik zlepšení, které mě zpočátku mile překvapili. Tím prvním pozitivem je souvislí děj, který tolik neskáče, tak jak tomu bylo v první SAO sérii a tím druhým pozitivem je mix reálného a virtuálního světa. Navíc musím připustit, že úvodní zápletka je docela slušná a GGO vypadalo skvěle (plus výborný vtípek s Kiritovým avatarem), ale bohužel jako u první série si tato docela slušná zápletka vystačila na prvních 14 dílu a zbytek už je jen takové pozvolné poflakování se opět v tom šíleném ALO, kde se nic moc neděje a musím říct, že posledních deset dílů už bylo spíš utrpení, teda až na pár výjimek. Za prvních 14 dílů bych dal všech 5 hvězd, ale za posledních deset dílů bych dal asi jen jednu. Průměr jsou 3 hvězdy a to je také mé hodnocení. ()

Reklama

Reklama