Reklama

Reklama

Pád

(seriál)
Trailer
Drama / Thriller / Psychologický
Velká Británie, (2013–2016), 17 h 26 min (Minutáž: 58–90 min)

Tvůrci:

Allan Cubitt

Scénář:

Allan Cubitt

Hrají:

Gillian Anderson, Jamie Dornan, John Lynch, Aisling Franciosi, Bronagh Waugh, Niamh McGrady, Sarah Beattie, Stuart Graham, Bronágh Taggart, Valene Kane (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(17)

V dramatickém seriálu ze Severního Irska se představí Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, jež byla převelena z londýnské policie do Belfastu, aby zde pomohla dopadnout ďábelsky chytrého sériového vraha. Zatímco Gibsonová absolvuje cestu z Londýna, představí se nám samotný vrah Paul Spector (Jamie Dornan). Drama se soustředí kolem policejního vyšetřování, které odkrývá příběhy rodin na straně obětí i vraha, jejichž životy zůstanou navždy poznamenány.
Kritikou opěvovaný seriál The Fall se vrací se svou druhou řadou. V pokračování této strhující napínavé hry se vrací Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, která je na stopě sériovému vrahovi Paulu Spectorovi v podání Jamieho Dornana. Druhá sezóna se odehrává v Belfastu v Severním Irsku a navazuje přesně tam, kde skončila první řada. V šesti hodinových epizodách uvidíme, jak se stíhání Spectora stává tím zoufalejší, čím více se kolem něho utahuje smyčka. Vrah je totiž po psychologické stránce nebezpečnější než kdy dřív. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (353)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: To je neuvěřitelný. Takhle bravurně načrtnout psychologii postav (i když Stella samotná se ještě moc nevyprofilovala) umí snad vážně jen v Británii. Ve Spojeném království hotl vědí, jak divákovi prodat atmosféru, aby těch 60 televizních minut ve společnosti nadmíru zajímavého vraha ani nedutal. A Scullyová? Well, she still got it! 1st season: Masakrální syrovoučký thriller s perfektními postavami a nepopsatelnými hereckými výkony. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Obsazení - excelentní, herecké výkony - excelentní, zápletka - excelentní, zpracování - excelentní, psychologie - excelentní. Jednoduše, jeden velký žánrový nářez. Pachatel je znám už od prvního dílu, ale vůbec ničemu to neškodí. The Fall je vytvořen s velkou dávkou preciznosti. Jak v prostředí a charakterová dokonalosti, tak i ve fungování různých složek a institucí, které jsou v seriálu zainteresované. Podobný druh kriminálky mi chyběl. No a na závěr musím dodat, že Gillian Anderson hrála vážně úžasně. Už jen skrze její výkon je důvod proč seriál vidět. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

První série bylo takové zahřívací kolo, které mě celkem dost bavilo. Druhá mě bavila moc. Hlavně proto, že v tomto seriálu jsou lidé, nikoliv nadpřirozené bytosti bez základních lidských potřeb, lidé se svými chybami, touhami i dokonalostmi. Nakonec i ten chladnokrevný zabiják je milující táta, což zde překvapivě nevyznívá jako klišé. Bravurní herecké výkony jsou velkými pomocníky při budování podmanivé atmosféry. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Zatím ****, když bude 2. série tak dobrá jako první, klidně zvýším. Stella is perfect... // 2. série není tak dobrá, Gillian je sexy v každém záběru, je tam několik pozoruhodných momentů, ale to nestačí, dost často se Cubbit pouští do krkolomností. Stále je to ale nadprůměr. Jsem zvědavá na 3. řadu. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá minisérie o úchylném vrahovi, jehož známe od počátku, a superintendantce, která je tvrdá jako křemen, s pronikavou inteligencí. Tak. Skvělá atmosféra v typicky ošklivém prostředí, podkreslena dobrou hudbou a Gilian Anderson, která, ač se své role zhostila velmi dobře, vizuálně mi pohublá a v blond barvě s minimem líčení přijde nevýrazná až běda. Ta šmrncovní zrzka je bohužel pryč. Ovšem Jamie Dorman, tam to bylo skvěle podané, stačil pohled do jeho očí, vidět ho při běhu, v denních situacích, tam všude jeho postava žila svým momentálním rozpoložením. Takže spokojenost, ale maximum to nebude. ()

Galerie (243)

Zajímavosti (12)

  • Malba, kterou Paul (Jamie Dornan) nechá Stelle (Gillian Anderson) v laptopu, je "Noční můra" od švýcarského malíře Henryho Fuseliho, symbolická klasika se spící dívkou, dřepícím incubem a přízračnou koňskou hlavou. (kwaicheng)
  • Jamie Dornan se původně hlásil o roli detektiva, než si ho tvůrci vybrali a rozhodli se, že bude výborný jako hlavní záporná postava - Paul Spector. (barazara)
  • V rôznych televíznych oceneniach si seriál The Fall (2013) odniesol 20 nominácií, z ktorých až 8 pretavil vo víťazstvo. (Anetulicek)

Reklama

Reklama