Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (Cinemart)

(více)

Diskuze

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

No, nejsem zrovna fanoušek komiksovek. Ale to byl jasná úspěch, tak asi proto, na rozdíl eRek a série, do které někdo nepíchl už spousty let. Navíc Scottovi posrali i loňský Exodus.... Mimo to Budoucí minulost taky nebyla zrovna perfektní, předchozí díly položili otázky, ta které se nám nedostalo vysvětlení.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Pod

X-Men: Days of Future Past !!! docela těžko se takový film hledá, uff námaha jak prase :D

na příspěvěk reagoval Pod

titi74

titi74 (hodnocení, recenze)

Dávam nádej , že ke%d skĺbia príjemné z užitočným a nebudú sa biť prometheus z aliensami , tak by to mohla byť docela skvelá pochuťka pre fajnšmejkrov , no a verím že hudba doplní obidva scenare kde sa nemusí ani moc vyprávať , hlavne vizažisticky a emočne ich dokresliť , prepojenie by fungovalo na princípe kto stvoril ludí , ten kto stvoril robotov a ten kto stvoril sliepku alebo vajce :), no a ešte to rozumne natočiť to by musel byť genius ktory by mal asi prveho oskara za najlepší sci fi film. Tak držím palce.

erased

erased (hodnocení, recenze)

Rypicong

Aby se z toho studio nakonec nesnažilo udělat "další" novou filmovou sérii - komplet s ústředními filmy a prequely jako bonusy. 

 

Ale kuš, co to melu, jestli se do něčeho takovýho 20th Century Fox pustí, budu brát všemi desítí :)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Stallone

Tak že se dvojka bude jmenovat jinak, není žádným překvapením. Polemizovalo se nad názvem Paradise... Ale jmenovat film Prometheus, kde už Prometheus není, by mělo asi stejný význam, jako pojmenovat film Alien, kde není Alien. Tak uvidíme.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Měl zůstat název Prometheus, když už tak pokračování Vetřelce nazvali. Už si zatím měli stát a nekombinovat. Tohle se mi nelíbí, to jejich kombinování, řešení a oddalování. To potom i člověk už přestane mít na ten film chuť a série dopadne jako ta s Terminatorem. 

Má to být jasný, stručný, přímočarý projekt a série. A ne měnit názvy, kalkulovat, oddalovat a kombinovat. 

To je jen můj názor, člověka, který tu má BAN na hodnocení a komentování filmů o kterém by se dalo polemizovat. Je to ale i názor člověka, který je expert na horory. 

na příspěvěk reagoval Pod

frajcz

frajcz (hodnocení, recenze)

Ani by mi nevadilo kdyby to šlo až do čtyřky ale jestli to zpozdí Aliena 5 tak už nasranej budu! :D

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Echelon1

Protože se spíš vyplatí pokračovat v tom, co bylo úspěšné... Ale pravda to taky není, stačí hledat, ono se o těch "samostatných" filmech moc nemluví.

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

To si asi robia srandu, že ešte možno bude aj trojka alebo dokonca štvorka Prometheusa, teda teraz prequelov Votrelca...V posledných 6 rokoch sa netočia skoro žiadne filmy (až na komixovky a kraviny ako Jupiter zachádza), okrem remakeov, pokračovaní a prequelov ku všetkému možnému. 

na příspěvěk reagoval Pod, Rypicong

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Rypicong

Víš jak chlape... Tohle se ve filmovém průmyslu děje celkem běžně řekl bych, teď mě napadá třeba Bay a plecháči - zalomit to chtěl už u trojky myslím, a dnes se zvažuje pro režii pětky. Názory se tu mění v přímém poměru s obnosem, který za to či ono režisér dostane. I tady v tom podle mě hrají roli ty prachy... Každopádně, já osobně se tomu zase tak moc nebráním a spojení Promethea a Aliena, jako že nějaké přímé spojení, se mi zamlouvá...

na příspěvěk reagoval Rypicong

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

erased

no právě, mě nejdřív nakrknul, že se nenatočil čistokrevný prequel k prvnímu Alienu, ale nevadí, i Promětheus nabídl zajímavou látku. I sám odmítal spojitost s Vetřelcem a všude prohlašoval, jak je to uzavřená kapitola a Prometheus si pojede svojí cestou, teď zase tohle... Hlavně je to zbytečný když se připravuje Alien V

na příspěvěk reagoval Jakkob, erased

MEGAJOHN

MEGAJOHN (hodnocení, recenze)

mito58

...chlapče :-D.

Mám si dát jaký chci znak do nového oficiálního názvu filmu? To jsou mi ale věci, ze mě je teď distributor :-D.

erased

erased (hodnocení, recenze)

Rypicong

Protože mám Promethea radši než všechny jednotlivé původní Alieny (třebaže ne víc než Alieny jako celek) doteď jsem tomu i přes ty podivnosti kolem proma odmítal věřit. Tímto mě ale nakrknul, buď se má rozhodnout pro jedno nebo druhé ale rozhodně je na ránu měnit něco tak zásadního podle toho, kam zrovna vítr vane. Kecal bych sice, kdybych řekl, že mě neláká i toto pojetí, ale po tom jak hlasitě se od Alienů distancoval jsem očekával, že se série bude vyvíjet úplně jiným směrem, než teď slibuje nový titul. To si skoro říká o přetočení Promethea podle původního scénáře, aspoň v těch detailech které teď budou jen tak nenápadně připomínat prvního Vetřelce.

na příspěvěk reagoval Rypicong

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Těší se tu někdo víc na toto, než na další Alieny? Já rozhodně ano.

na příspěvěk reagoval Gryphon

Shakers

Shakers (hodnocení, recenze)

AKTUALIZACE

V dalším interview Ridley Scott přidal ještě zajímavější poznámku. Prometheus 2 vůbec nebude mít slovo Prometheus v názvu, bude se jmenovat Alien: Paradise Lost. Částečně se jistě jedná o marketingový tah, který má k filmu snadno přilákat větší množství diváků. Na druhou stranu název „Paradise" byl s Prometheem spojován ještě dávno před natáčením prvního filmu a i později se objevovaly nepotvrzené informace, že by seprávě tak mohl jmenovat druhý film. Scott v rozhovoru sám přiznal, že inspirací je pro něj stejnojmenná epická báseň Johna Miltona, která pojednává o pokoušení Adama a Evy padlým andělem Satanem a o vyhnání z ráje. Kniha má obhajovat chování boží k člověku. A to všechno jsou samozřejmě témata, ke kterým nějakým způsobem směřoval už první Prometheus, a která od pokračování očekáváme.

 

V dalším rozhovoru Scott tvrdí, že si název zvolil proto, že se snímek vrací k tomu „proč, jak a kdy byl netvor vynalezen". Alien: Paradise Lost se „vrátí zadním vchodem k úplně prvnímu Vetřelci", kterého Scott natočil před třiceti lety. Zdá se tedy, že na otázky, které kladl původní Vetřelec, odpoví režisér (alespoň z části) už teď, a pokud by skutečně došlo na další pokračování série, kterou započal Prometheus, jednotlivé filmy by odpovědi buď nadále doplňovaly nebo zkrátka nějakým jiným způsobem vyplňovaly čas, který mezi Prometheem a Vetřelcem uběhl.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Hlavně, ať dělá filmy ucelené a může jich být klidně 10, ne jako jednička, končící uprostřed děje. A ať bu do toho nekecá dementní FOX a nechá ho v klidu točit.

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama