Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (Cinemart)

(více)

Diskuze

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Vecernicek

Reaguji na to, že ses zrovna probudil a zjistil jsi, že Covenant ti nesedl, proto ses rozhodl napsat nejspíš první koment na ČSFD.. Ridley natočil hodně kvalitních filmů, viz Blade Runner, Gladiátor, Černý jestřáb.., atd.. ale říct že Alien byla náhoda, je totální nesmysl.. Ridley to natočil dobře, ale scénář dostal na stůl, a pokud chceš hanit scénář, a nesedl ti, tak na jiných lidech... Podle mě to bylo natočeno dobře... Mi ale děj nevadil.. verim ze kdyby natočil další část Alien 5, tak to by lidi už nebavilo... Už 4ty díl byl slabý odvar a přeplácaný... Jde o to, ze nechtěl točit to stejný jak 1,2,3,4... Chtěl změnu, ale dnes už se většinou točí odreagovacky na 1 shlédnutí... Originály už nejsou, většinou jsou pokračování nebo remaky... Ale něco novýho se dá čekat max od nějakých režisérů typu Nolan, Scorsese... Ridley je akční režisér a to se podle mě v Covenantovi povedlo.. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Gladiator15

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

GarfieldM

Remaster? Zrovna Alieni, podobně jako SW jsou filmy, který to nepotřebujou. Remasterovaný verze SW jsem viděl jednou a od tý doby už radši zase jen ty krásný původní nezkažený.

na příspěvěk reagoval GarfieldM

GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

Nevím proč to haníte,je tam psychotickej android - Je,je tam vetřelec a jeho vývoj - Je.Je tam parta a většina zhebne,Je tam mladá baba a poté kapitánka - je.Klasický béčko,dá se v pohodě dokoukat dokonce..Chtěl bych vidět zlepšení kvality v dalším díle..Popř. bych bral remaster efektů u starých dílů a výměnu toho Gumáka za CGI model..Popř. jako u SW ságy..Schválně se podívejte na jedničku - Jakou část filmu tam pobíhá po lodi sem a tam..

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Helo

Vecernicek

Vecernicek (hodnocení, recenze)

rounen

Rounen: Ty vůbec na mě neraguj, vnášíš tady do diskuze jenom chaos, za každou cenu obhajuješ patlaninu, kterou kdyby natočil někdo s jiným jménem tak by jste ho ukamenovali. Pokud se podívám do slovníku co znamená blockbuster, tak Coventant tam rozhodně nepatří, nemá totiž co nabídnout. Nechápu proč mi píšeš že lidi chtějí vysokorozpočtové filmy pro masy, když coventant je přesnej opak. 90% natočenej ve studiu za pomocí dneska levné a dostupné digitální animace a určenej jen pro úzkou skupinu lidí nadšenců, kteří se v tom vyznají. Koukat na to divák sérií Aliena nepolíbený tak na ten film musí koukat jak vyoraná myš nechápající kam se poděli jeho peníze za lístek do kina? Mě nějaký T3-T5 nezajímá stejně tak jak mě nezajímá cokoliv od Marvelu, protože to jsou animovaný večerníčky pro malé děti. Lidi jdou do kina, protože se nudí a neumí se jinak zabavit. Dneska se lidi chodí koukat do kina i jen na reklamy, chceš mi tak tvrdit, že další film o alienech bude tedy jen o reklamách na prací prášek?

Navíc filmová klasika... domnívám se že Scott je jen přehodnocený režiser, který vlastně ani nevěděl co natáčí. Lidi to bavilo a vznikla z toho klasika. Ale když teď točí pokračování tak je vidět jak vůbec neví co tenkrát tvořil. Přirovnal bych to k Jamsi Wanovi, který natočil "v zajetí démonů" a všichni ho vychválili do nebes, ale on vůbec nevěděl co natočil, protože když pak přišel s dalšíma hororama už to byla typická trapná klišovitá řídká stolice. Čímž ukázal, že vlastně vůbec neumí točit horory a jen jeden film se mu náhodou povedl. Ano točí se hnusný filmy a sháním starý filmy, který možná nejsou v ultra HD kvalitě, ale vůbec to nevadí, protože ten film ve mě vyvolá nějaký pocit, fandění, euforii, empatii. To u moderních filmů které se snaží být světové dneska není, prostě film skončí, pokrčíš rameny a řekneš: "no a"...

na příspěvěk reagoval Helo, rounen

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Vecernicek

Probudil ses teda brzo.. klasiky nech klasikou, ale je doba blockbusteru.. od A do Z.. staci se podívat na dnešní filmy, ať už Marvelovky, nebo sequely.. T3, T4, T5, AvP, AvP2, Iron man, Captain America, Transformers, atd.. ty jsi až teď se probral, a zjistujes, že Alien není natočen jak klasiky z 80tych let.. probuď se a mrkni co se dnes točí a láká lidi do kina

na příspěvěk reagoval Vecernicek

L@dis

L@dis (hodnocení, recenze)

Vecernicek

Teď jsme to dokoukali se ženou a jsem hodně zklamán. Pan Scott už je na tom s duševním zdravím asi dost špatně. Jestli mají v úmyslu točit ještě další díly, tak ať to proboha příště natočí někdo jiný, třeba pan režisér Troška...horší to být nemůže. Prometheus byl proti tomuhle výtvoru super, teda až na ten debilní scénář, Covenant je ale odpad celkově(hudba, triky, scénář...). Uživatel Večerníček to pode mnou shrnul naprosto přesně. Nejsem bůhvíjak náročný divák a klidně si pustím nějaké to scifi béčko...pro Covenant bohužel neexistuje jiná kategorie než "sranec roku". Film raději neměl vzniknout, dělá ostudu celé sérii. Nikdy jsem na CSFD nic nepsal, ale tenhle film mě k tomu inspiroval :-)

Vecernicek

Vecernicek (hodnocení, recenze)

Dobrý den,

normálně k filmům nic nepíšu ani do diskuzí, ale u A:C musím udělat vyjímku. Kdo z Vás koukal čtyři hodiny na nymfomanku aby jej režiser nakonec kopl do zadku, bude vědět proč si něco podobného cítím i z Coventantu.

Domnívám se tedy, že Scott, je starej plesnivej děděk, kterej má už Aliena plný zuby na kontě miliony který už v životě neutratí a nějakej hýkající plebs ho akorát štve. Starý režisér chce Aliena jednou pro vždy pohřbít a už jej neotvírat a tak z dalších dílů udělá řídkou stolici a konečně bude mít pokoj a po přečtení několik příspěvků zde v diskuzi poznávám, že to není jen můj subjektivní názor.

Spousta lidí zde řeší napojení na Promethea a původního Aliena, a jde vidět jak zmatení z toho jsou. Pokud koukám na film ve kterém se v úvodu píše Alien chci koukat na Aliena ne na sociopatologické drama lidí. Tudíž se chci samostatně věnovat jen tomu filmu a ty ostatní filmy brát v potaz jen jako křoví. Takže popořadě odzačátku: Záběr na vesmírnou loď, posvařovanou a hlavně ZNÝTOVANOU z obrovských železných I traverz? WTF1? To myslí vážně? První vteřiny filmu a už jsem získal jakousi takousi pochybnost, ale říkal jsem si, že to snad po Prometheovi nemůže být horší. Mýlil jsem se, loď která se řídí sama a robot co vyhazuje zhnilé člověčí embrya (wtf2 jak v mrazáku můžou embrya zhnít), poškodí nějaký výbuch slunce, ok může se stát, ale co mě zajímá nějaká fňukna co drbala s kapitánem? WTF3? Posádka neposlouchá rozkazy? WTF4? Nějaká super pilotka vycvičená na přistávání v neznámých terénech geomagnetických bouřích co přistane kdekoliv zpanikaří při pohledu na krvácejícího chlapa? Kam se poděl její výcvik? WTF5 Letí do neznámého prostředí a na palubě 10 zbraní a to ještě tak nějaký brokovnice nebo co WTF6 Podívejte se na zbraně které dovezli v Avataru na kolonizaci planety!!! Takhle bych mohl pokračovat celý film. Je to odpad. A hodnotil jsem ho tak. Schválně se podívejte na původní Alieny, kdy ten film byl měl jiný nádech a byl o strachu a nervech! Posádka která jela do ZNÁMÉHO prostředí a měla kulomety, plamenomety, plasmový samopaly, granáty a taky se pohybovala jako vojenská jednotka, kryli se a všechno. Tady, jela parta mladých skautů postavit dřevěnej srub k vodě. A čím by ho tam postavili? Tou sekerkou by tu ultramegametasekvoj nepokácela ani kdyby jí pomáhali všichni Alieni z vesmíru dohromady. Aleini byli o tom že Ripleová šla do hnízda, šla s něma bojovat, hrála s nimi šachovou partii, využívala jejich chyb, bránila se, taktizovala, vymýšlela kam je nahnat a tam je zlikvidovat. V dalších dílech dokonce byl postavenej film o tom jak už se s ním setkala a věděla do čeho jde a tady, opět jsme čuměli na magory co zas nevěděli s čím mají tu čest a chovají se iracionálně jako by se jim nemohlo nic stát:  "Hlavně do něho nestřílejte protože jeho krev prožere trup lodi." Kde na to přišla? Kdo jí to řekl? To že borcovi to rozežralo xicht neznamená, že to rozežere tu ocel nebo co si mám představit pod materiály z čeho coventant byl. Jediný plus bylo, že když vypustili vzduch z nákladovýho prostoru, tak jaksi zvuk logicky realně přestal existovat. Ale zas kravina řetěz jak její hlava a neudrží kamion na svým místě? WTF7 k čemu tam teda ten řetěz celou dobu byl? Ne, já bych ten film natočil jinak a líp a rozhodně bych tam nedával půlhodinové záběry na to jak se dva teplouši učí hrát na flétnu. (cítíte tam ten vyšší princip myšlenky "vzájemné hraní si na flétnu" "tenkrát v létě v 69")

A stejně neodolám, pro ty kteří tak moc hledají spojitost s Prometheusem, jakou návaznost tedy má úvodní scéna kdy ten mimozemšťan sežere na břehu řeky ty spóry a rozloží se na další spóry? Jakej to mělo smysl a na jaké planetě to vůbec bylo? Jak je možný že super civilizace co vytvoří lodě na antigravitační pohyb ovládanou myšlenkama není schopná zablokovat genocidu nějakýma spórama? Otázkou proč ty spory vůbec roznášeli/vyráběli už radši vůbec nebudu řešit. Prostě odpad a vzkaz fanouškům od řežiséra: "dejte mi s alienama pokoj"

na příspěvěk reagoval L@dis, rounen

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

rounen

ty už se mnou nemluvíš ? to je kvůli tvému tajemství ? nebo kvůli tvým dalším tajemstvím, které si nechceš připustit ? 

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

rounen

cize sa zaoberas aj technickymi aspektami filmu, aby si vyhovel aj miestnym vystudovanym filmovym teoretikom -elitaro m? Pochopil som spravne ? 

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

rounen

jo ako uz v Martanovi Rydly ukazal, ze tocit vie. Alien - Covenant je natoceny dobre, len skoda, ze zvysok uz jaxi hapruje - hlavne herecke vykony, atmosfera 

beba789

beba789 (hodnocení, recenze)

rounen

Jo, to máš pravdu. Samotné monstrum je tam odsunuté na druhou kolej. Jde tam dost vidět jak si ze začátku Fincher pohrával s myšlenkou že ve filmu žádný vetřelec jako takový nebude.Atmosféricky však na působí (podle mého názoru) skvěle.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

beba789

Chápu tě, beru tvůj názor, ale jak jsem již psal, na 90ty léta je to typický film, ktery atmosférou působil jako hodně jiných filmů, natocenych v tý době... Mě přišlo že Vetřelec působí v trojce nepodstatně, spíše více to šlo do dramatu mezi vězni a Ripleyovou... Ale podobně to působí i třeba ve filmu s VanDammem - Peklo... Fincher má rozhodně lepší filmy.. Alien 3 byl jeho mám dojem první film, takže se nedivím, že mu třeba nevyšel vizuál... Na mě Fincher atmosférou líp zapusobil, až v jeho dalších projektech...

na příspěvěk reagoval beba789

beba789

beba789 (hodnocení, recenze)

rounen

Třetí vetřelec atmosférou podobný Terminátorovi? To vážně? U trojky mi bylo teda dost úzko, tak na mě ta atmosféra působila... a rozhodně jsem neměl takový pocit u Terminátora ani u Predátora. 

na příspěvěk reagoval rounen

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

rounen , rounen

Asi tak. Kdyby série Aliena nevznikla a začla touto novodobou řadou, jak by se lidé k tomu stavěli? Zajímavé a dosti výmluvné. Přehnaná očekávání a nároky zkazili o mnoho víc lidem zážitek než zkazil Ridley s jeho týmem Covenanta. Po technicko-umělecké stránce, na kterou Scott dával důraz je ve scifi na špici. Bohužel příběh či konečnej vývoj nebo snad podivné chování postav se divácké většině nelíbila. V knižním románu Covenanta je dost věcí podrobněji vysvětleno. Hlavně chování postav, které z určitých důvodů režisér zjednodušil. Věrným fandům se tohle stane malicherností, protože si to ty dvě hodiny užijí i tak. Ostatní by si mohli ušetřit prsty a nervy s psaním nadávek na člověka, kterýmu nesahaj po paty. Každý díl série Aliena něco dal a něco vzal. Doufám jen, že se další pokračování k uzavření série bez problémů dostane, protože pokud do toho studia vstoupí po případným neúspěchu o mnoho let později, tak vznikne už jen digi-hnůj na styl AvP, kterej opakuji nemá nic společného s Alien vesmírem. Toto tam jednou pro vždy patří a .......domluvil jsem. :)

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Demonic189

Alien 1 a Alien 3 jsou zase odlišné.. někoho víc bavila 1, někoho 1 ne, ale jen 3...Fincher byl dobry na depresivní filmy, ale vizuál mu nikdy moc nešel.. vše záleží na vkusu a dojmu z filmu každýho z nás... Ale pro je Covenant natočen dobře... Nic mi tam nevadilo... A hledat tam chyby je blbost.. je to jen film, a každý film má chyby...

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, bobstock, bobstock, beba789

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama