Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (Cinemart)

(více)

Recenze (1 630)

SimiT84 

všechny recenze uživatele

Podle mě povedené sci-fi, které využívá universa vetřelce, jistá debilita v chování postav se u tohoto žánru snad i očekává, jinak by se dokázaly s hrozbou vypořádat během 5 minut, nebo by je vlastně ani nic nemělo ohrozit... ()

u_vox odpad!

všechny recenze uživatele

Ten největší průšvih netkví v tom, že přinejmenším jeden nikterak bezvýznamný scenárista se dal v tomto případě najmout zřejmě jen na kšeft, že Ridley s přibývajícími léty považuje za existenciální motiv zamindrákovaného androida, ani že s herci béčkového talentu v rolích iracionálně jednajících a nechutně panikařících obětí, se pamětník Sigourney jen těžko může ztotožnit. Zřejmou tragédií je jistá pravděpodobnost, že si na konci filmu nejeden adolescent řekne: tak tohle byl ten správně drsňáckej biják… Gigerovo dítě si ale vážně nezaslouží stát se jen tragikomickým a zkarikovaným recyklátem. ()

Marrakech86 

všechny recenze uživatele

Trochu mě to zklamalo, ale dalo se na to koukat. Příběh byl velmi čitelný, ale mělo to spostu zajímavých efektů, předpokládám, že bude další pokačování, tak uvidíme. 60% ()

Aresko123 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne najslabsi Votrelec z celej serie. To dievca v hlavnej ulohe bolo naozaj hrozne, trosku mi pripominalo môjho skrecka ktorého som mal ako maly..... Osadenie hrozne ale pointa filmu je este horsia. Velke sklamanie. PS v toto filme su iba DVAJA VOTRELCI ! fakt iba dvaja, myslene v kusoch - 2 ks !!!!! ()

srotak 

všechny recenze uživatele

Pro všechny milovníky roztomilosti. Kdo by nechtěl osminohé zvířátko s kterým si užijete nedobrovolný orál a následnou penetraci vnitřnosti hezky od podlahy. No Zdenda Srstka by si holt pošmáknul a mi ostatní jsme rádi že konečně víme jak tenhle kyselinu slintající mazlík vlastně přišel na svět. ()

Montaigne 

všechny recenze uživatele

Co funguje jednou, nemusí fungovat příště. Ani když to zabalíte do vábivého pláště moderních filmových efektů a akční podívané. Čistě ze zvědavosti jsem se podíval na nejnovější snímek z rodiny sci-fi ságy Vetřelec a byl jsem zklamán. Plytká dějová zápletka, nesmyslné a leckdy až dětinské chování posádky, mytologická sága o zrození života ze zkumavek... Filmu se toho dá vytknout hodně. Do konce filmu jsem se vydržel dodívat čistě jen ze zvědavosti - a právě až na závěr filmu, kdy se děj přesunu na vesmírnou loď, se Ridley Scott dostává do svého živlu. Škoda, že si neodpustil všechnu tu mystiku a nevsadil raději na to, v čem je silný... ()

Ynhoj 

všechny recenze uživatele

Komu se to nelíbí ať... Důstojné "pokračování "ságy" a snad dojde i na to až blešky přestanou štípat celou noc :-) ()

modano222 

všechny recenze uživatele

Zle, zle, zle... celé zle... v porovnaní so všetkými štyrmi Votrelcami jednoznačne slabučký odvar... POZOR!!! MOŽNÝ SPOJLER!!! Nič proti gayom, lesbičkám... ja rešpektujem ľudí podľa povahy a chovania, ale kto má chuť sa pozerať na dva mužské bozkávajúce sa roboty... tej scéne tam bolo venovaných až mnoho detailov. Skôr sa mohli viac zamerať na bojové scény s Votrelcami... Ani neviem prečo som dal 2 hviezdičky. Z čírej nostalgie, že film má v názve slovo Votrelec... ()

alienable 

všechny recenze uživatele

Už týden přemýšlím a v duchu se omlouvám Prometheovi, o němž jsem si myslela, že je to blbý, ale že je to škoda, protože to mělo potenciál. Covenant je blbej, nemá potenciál a neni to škoda. Totální splácanina, která nejen, že vykrádá sama sebe, ale vykrádá to už dávno vykradené ze sebe. Konec samozřejmě slibuje neodolatelně poutavé pokračování. Tak pojďme, kvalitního sci-fi není nikdy dost. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "Co takhle nějakou hudbu, Matko?" - "Kterou skladbu?" - "Richard Wagner. Das Rheingold, akt II. Vstup bohů do Valhally." Další nultý díl legendárního vetřelece aneb pokračování Promethea. Znovu mi tu chyběla Ellen Ripleyová. Ta 1 hvězda je především za Michaela Fassbendera. "Máš na výběr, bratře. Oni či já? Sloužit v nebi, nebo vládnout v pekle?" Skvělý herecký výkon, ovšem jinak zprznění kultovního filmu. Vtipné na tom je že ten samý člověk, který to začal a vytvořil klasiku (Vetřelec 1979), má na svědomí i tento film. - 20%. ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Pořád slabé a pořád plné hovadství posádky jako obvykle. Přistanu na cizí planetě, kde je optimální teplota a složení atmosféry? OK, takže nepotřebuji skafandr. Cožpak by takovouhle expedici mohli vést takoví idioti? Nestačí zkušenost s tím, jak skoro vyhynuli Indiáni, když do Ameriky přivezli Evropani své infekce? Co můžou vědět, jaké bakterie, viry, plísně apod. je čekají na cizí planetě? Tuhle zhovadilost opakuje Scott furt kolem dokola... Nicméně je to vcelku zábava, a to, že robot je hajzl, mě nepřekvapuje. Zvlášť, když je to skopčák... ()

martinius27 

všechny recenze uživatele

ako film je to v celku dobre. nieje co vycitat. Len ten pribeh, nechce sa mi verit ze votrelcov vytvoril robot nejakym genovym slachtenim ci kou ritou. Zas a znovu klasika stara ponurna atmosfera najdu na planete staru lod ludia si myslia ze je tam stovky ak nie tisice rokov tam su ako sme sa dozvedeli v phrometheovi nasi stvoritelia, vajcia votrelcov parada stare rasy starsie ako my a teraz o XY rokov neskor sa dozvieme ze votrelcov sme vlastne stvorili my ludia, teda doslovne robot ktoreho sme vytvorili a je posadnuty dokonalostou. ko uz toto vymyslel, a preco vobec toto niekto vymyslal? zaujima to vobec niekoho z nas? co bude nasledovat dalej??? ake bude pokracovanie? co sa dozvieme teraz? ze rasu predatorov ktora je v spolocnom vesmuire s votrelcami nakoniec stvoril terminator poslany spat casom na inu planetu??? miesto takychto kravin by som prial uz konecne nejaky normalny film, pokracovanie hodne filmov zpred 30 rokov, ked efekty stali za hovno ale o to viac si dali zalezat na pribehu. a clovek sa dobre nepos.al ked to pozeral a nesiel na wc sor ako to skoncilo aby nieco nepremeskal. presne nieco take som ocakaval. a dostal som vysvetlenie preco janko a marienka sli do lesa. ako by ma to zaujimalo .... ()

mischa.b 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo peklo, jestli ještě někdy uvidím (!!!SPOILER!!!) Fassbendera líbat Fassbendera, jdu si to hodit. Ridley to totálně zazdil, doufám, že už nebude pokračování. #nevermore ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná a navíc zcela zbytečná slátanina. Aneb když to fungovalo před 20-léty neznamená, že to bude fungovat pořád. Chtělo by to do té provařené polévky dodat minimálně nějaké nové koření. Pane kuchaři, nevěřím, že zrovna Vám už fantasie došla... Ten vizuál připomínající scifi z 50-tých let ani komentovat nebudu, asi se šetřilo, když se točí pořád dokola. ()

Nawaki 

všechny recenze uživatele

Je smutné pozorovat, jak se legendární série postupně mění k horšímu. Alien Covenant je rozhodně lepší, než jeho bezprostřední předchůdce, bohužel však ne o mnoho. Břitký děj a rádobyhluboké metafyzické rozmluvy o existenci androidů, které však byly vyjádřeny lépe i v pinocchiovi a velké množství postav, které ale bez většího charakteru slouží jen jako potrava pro vetřelce. Po katastrofálním Prometheovi jen další hřebíček do rakve kdysi brilantní série ()

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama