Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho abolutně nic, takže jsem byl mile překvapen, že první polovina byla celkem svižná naháněčka. Bavil jsem se opravdu dobře, samozřejmě v rámci daného žánru. Konec bohužel nic moc, ale i tak musím říct, že žádný propadák se nekonal. Na takový film se jednou za čas v klidu podívám i v dnešní době. 55% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když už nic jiného, tak to aspoň není takové zklamání jako Texas Chainsaw 3D, ale to asi jen díky tomu, že jsem od toho už vůbec nic nečekal. Tahle série je ze všech legendárních vyvražďovaček jednoznačně nejslabší a můžete si sice myslet co chcete, ale čest jí udělal jedině Marcus Nispel v roce 2003 dost brutálním a povedeným remakem. Starší díly včetně toho prvního jsou na nulové filmařské úrovni a nikdy neměli sílu jako třeba Halloween. Tenhle prequel je spíš než platným zářezem do série pokusem o něco nového a místy mi to místo vidlácké vybíjené připomínalo Takové normální zabijáky,takže vlastně jinou, vidláckou vybíjenou. Žádná hororová atmosféra se nekoná, zvraty nefungují a jsou předvídatelné a jediné co tak stojí za zmínku jsou dobří herci, hlavně Stephen Dorff a povedené gore. Kdo doufal, že duo Francouzkých řezníku přinese do téhle zatuchlé značky svěží vítr, bude asi zklamaný. Na jedno podívání dobré, ale naprosto bez ambicí a výrazných inovací. Zapomene se na to rychleji, než si po projekci uvaříte kafe, ale aspoň to diváka nevytočí, jako stupidní zabití námětu předešlého pokusu ve 3D.50%. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Když tenkrát dvojice B&M vypustila film Inside, byla to kurevsky parádní Gore pecka, která je u mě doposud v TOPce nejlepších krváků. Pak přišel Horor Livide, který už tak dobrý nebyl a poslední Among the Living, byl téměř odpad. Takže jsem byl plný očekávání, jak na tom bude Leatherface, ale dopadlo to více než dobře. Byl to skoro orgasmus, slyšet znovu po tolika letech, zvuk motorovky. Retro atmosféra velice slušná, Gore dost povedené. Jsou to prostě další jatka ve špíně, do sbírky Texas Chainsaw a to já moc rád. Potěší krásná, neokoukaná Vanessa Grasse (nafotila pár pěkných fotek ve spodním prádle :o) Za mě spokojenost a tentokrát mě tohle režisérské duo nezklamalo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nečekám od žádnýho dalšího přírůstku TCM nic vele, ale prostě tohle je v píči. Pominu-li hrstku brutálů (a nekromantiky), tak je to úplně zlý prequel s kokotskou zápletkou dětí uprchlých z nějakýho blázince, který je úplně komplet slabě obsazený bez jedinýho pořádnýho charisma. Navíc jsem asi nedával dost pozor a celou dobu trávil v domnění, že Leatherface je to tlustý opožděný hovado, nikoli nemastnej a vesměs úplně normální teenager, což je prostě od základu úplně trapně. Kdo jste neviděl, dejte si místo toho radši třeba starou dvojku, u tý jsem se nedávno potěšil. Fuj tady s tou vyhlazenou bezpohlavností totál mimo mísu, ta špinavá buranská atmosféra a kouzlo tu absolutně neexistuje. Otrávení. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně se vynořil lepší horror z těch letošních sraček. Masakr s motorovou pilou ale nikdy nezklame. Dobré herecké výkony, napětí (film jsem sledoval po půnoci, takže prima atmoška), a rozbití hlavy o kámen, byla třešnička na dortu :-) Nějak jsem nepochopil, jaký je rozdíl mezi normální a UNCENSORED +18 verzí, když obě měří 01:24? ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama