Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1935 štát Texas zaviedol program pre ohrozené deti. V prvom roku bolo odobratých päťdesiat detí z rodín, kde trestná činnosť bola normou. Bola im daná nová identita a po prevýchove väčšina z nich bola umiestnené do opatery pestúnov. Ostatné, neprispôsobivé a degenerované boli poslané do Gormanovej polepšovne. Jedným z nich bol aj Jedidiah Sawyer z ktorého vyrátol šialený vrah "Leatherface", ktorý spáchal "Texaský masaker motorovou pilou". *** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najočakávanejší kúsok roka - nakoľko režiséri nakrútili 2 horory, ktoré mám v Top 10. No žiaľ, na plný počet to opäť nebude. Síce súhlasím, že v rámci tohto roka sa jedná o najbrutálnejší film, ale tento rok vlastne nič brutálne ani nevyšlo, takže to nie je veľká útecha. Záverečná 15-minútovka je tip-top, potešila scéna s motorovkou, nejaká tá občasná úchyláreň a najviac ma asi zaujal soundtrack, ktorý je jedným slovom dokonalý. Na druhej strane, od týchto dvoch majstrov som čakal ešte omnoho väčšie šialenstvo. Gore je samozrejme kvalitné, ako vždy, ale nebolo ho až tak veľa, ako by som si želal. Čiže fajn, ale na riť som nepadol. Ak si dobre spomínam, časť The Beginning z 2006 bola väčší masaker. Pre istotu si dám v najbližšej dobe repete. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Leatherface je celkem zajímavě podanej prequel. Čekal jsem teda rozhodně něco jinýho, ale zklamanej určitě nejsem. Je pravdou že k ostatním TCM to má svým obsahem hodně daleko a na téhle značce se spíš hodně veze. Jak už zmiňoval Bloody13-Podobnost s Vyvržencema od Zombie(ho) je tu opravdu velká a tomhle duelu u mě jasně vítězí Vyvrženci pekla. Když to shrnu, tak mě svým pojetím dvojka Alexandre Bustillo a Julien Maury překvapili, ale opět zabodovali a naservírovali nám řádně krvavou podívanou. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi som si prial, aby z toho bol úspešný nadpriemer, tak veľmi som sa obával, že z toho bude hlboký podpriemer, až sa z toho vykľul, chvála bohu - no zároveň bohužiaľ, "iba" silný priemer. To, prečo tento snímok neprekročil svoj vlastný tieň, nech si vyhodnotí každý sám, nájde svoje vlastné dôvody, no mne proste nesadol casting. Príliš mladá vizáž podaktorých postáv, vo mne skrátka nevyvolala tie správne antipatie, čo je z pohľadu zásahu do emócií, pre mňa nemalý problém. Každopádne, tempo to má solídne, gore keď sa objaví, je zvládnuté na výbornú, nechýba ani pár úchylačin, takže z pohľadu explo žánru, sa rozhodne nejedná o žiadny "odpad". Ten je tu bohužiaľ len jeden, a má ľudskú podobu - 65% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Zkoukněte prvních 5min. pak jeďte od 70.minuty dál. Vůbec o nic nepříjdete. Páč jsem si několikráte (i díky sequenci s Hartmanovou dcerou) notně zanadával. Nesnáším amorální hnusné filmy plné degenů, sráčů a blonďatých popálených děvek (aspoň že ji prostřelil ranger palici, to bylo velmi uspokojivé) a nepotrestaného zla. A fakt mi je těžce u prdele, že to má býti prequel k orig. Aspoň mohu pochváliti producenty nebo koho, že to drze nenazvali TMMP, páč to s touto sérií nemá prakticky NIC společného. Malé plus je to, že jde o retro z let 55-65. A s bonbónkem z min. roku (byť zde jako i jinde, jest nesmyslně uveden rok současný) se to absolutně nemůže měřiti. Je to tzv. vývojová slepá ulička, která vede odnikud nikam a jen mi připoměla, že bych nakopal do xichtu těm, co škrtli plánované pokr. (režisér o to stál a navíc film za 20 mil. vydělal 47) předchozího (pro mě nyní o 300% lepšího) a roztomile prdle úchylného 3D, který mi po tomto dává mnohem větší smysl, než kdy dříve a na jehož základě jsem dal 2.šanci (sice opět marnou, ale o něco lepší, než napo1.) 1.filmu, ze kterého jak víme 3D přímo vychází. Tudíž...pokud jako já, chcete míti vyloženě film oficiálně patřící do série TMMP odškrtlý ze seznamu, koukněte. A nejlépe v té mnou doporučované PKD cut verzi. Jinak se tomu vyhněte velkým obloukem a nic se vám nestane. Prostě, totálně mimózní film, u kterého nechápu, co tím chtěl básník říci. :-/ ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama