Reklama

Reklama

Dítě číslo 44

  • USA Child 44 (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Krimi / Thriller / Drama
USA / Česko / Velká Británie / Rumunsko / Rusko, 2015, 137 min (Alternativní 132 min)

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

K4rm4d0n

K4rm4d0n (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Třeba to už opravili v tom postsynchronu. Píšu to spíš proto, že mě překvapilo, že když chtěj zakomponovat nějaký ruský prvky včetně jazyka, tak si na natáčení nevezmou nějakýho ruskýho poradce...

A jedna zajímavost pro ty, co nevědí: Gary Oldman umí trochu česky. Kvůli tomu nás tam varovali, ať nás nenapadne ho za zády pomlouvat. :-D

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

K4rm4d0n

:D země mimo východní blok a varšavskou smlouvu zkrátka rusky neumí a jejich pokusy zní stjeně hrozně, asi jako když se snaží říct něco česky, to se taky nedá. Nicméně já jsem byla u scény, kdy zrovna nikdo nemluvil a mimo natáčení se se mnou bavili česky nebo anglicky :D takže jsem o tomhle neměla tušení

Pochybuju, že to budou ještě předabovávat, postsynchron už dělali :D

na příspěvěk reagoval K4rm4d0n

K4rm4d0n

K4rm4d0n (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Bude to ještě zajímavý. Jakožto komparzista v milici jsem slyšel, jak třeba Joel Kinnaman se snažil někdy říct něco rusky. Měl to být "Rozchod", ale podle kámoše říkal spíš jen "Jděte". Třeba to ještě budou muset předabovat... :-)

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

Linkyc

Jo to by taky šlo, naučit se pár vět v ruštině... i když mám velké ALE. Zkus se podívat na Tohle je válka v originále, při výslechu nějakýho Ivana se pokouší mluvit rusky. Kdyby s dabingem nevěděla, co má říct, tak jsem to nepochopila. Já jsem na ruštinu hroznej pakůň, ale to co tam předvedl bylo fakt otřesný :D Nebylo mu rozumět ani slovo. Takže spíš na druhou stranu ho chválím, že se ruský přízvuk naučil dobře, umí ho používat... navíc spousta herců je zahraničních, Noomi Švédka, Fares Fares původem Arab, ale už je taky považovaný za Švéda, Vincent Cassel Francouz... v podstatě tím ruským akcentem všichni maskují rozdílné původy. Ale spíš Toma chválím, že to zvládnul skvěle. čímž nijak neomlouvám fakt, že to udělali. Nechápu to :D a dost mě to zarazilo, ale kvalitu filmu by to ovlivnit nemělo.

na příspěvěk reagoval K4rm4d0n

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

DarkKnight

:D Ne že by tam zrovna moc mluvil, Forrest Bondurant dělá především Hmmm Hmmm hmmhmmm mmmmmm :D to je medvěd bručoun, ale s tím americkým přízvukem je to pravda, takže spíš dávám přednost Špinavým prachům, protože tam mluví fakt normálně. Když používá svůj přirozený přízvuk, je to katastrofa. Sám někde řekl, že má nějaký Londýnský nebo co.

na příspěvěk reagoval DarkKnight

Linkyc

Linkyc (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

To je pravda. Ale stejnak to mohlo zůstat jako ve Valkýře s Tomem Cruisem, kde se Tom naučil pár vět německy pro začátek filmu, tím vtáhl diváka do děje a každému bylo jasné, že postavy spolu jakoby mluví německy po celou dobu filmu. Na druhou stranu zase plus za snahu herců vžívat se do rolí.

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Kazdopadne dufam na lepsi film nez bol dost priemerny Inarritov Birdman. Wachowski na to maju, uvidime.

na příspěvěk reagoval ywo666

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Presne, na ten ruský prízvuk sa mohli vysrať. Ale to už je snáď povinnosť pre Rusov, (respektíve predstaviteľov Rusov) hovoriť s tým prízvukom.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

]V[()Rt

Tjn, je to divný.. Taky to na mě moc nepůsobí jako Sovětský svaz, ale to bude asi tím, že vím, že se to natáčelo v Praze a jinde v ČR..

]V[()Rt

]V[()Rt (hodnocení, recenze)

Co jsem nikdy nepochopil je to navozování atmosféry Ruska tím, že anglání žvatlaj s rádoby ruským přízvukem. Facepalm.

na příspěvěk reagoval Tristan Rafael

Uživatel smazal svůj příspěvek.

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Súhlas, vyzerá to fakt dobre. Teraz už len dúfať, že Child 44 nebude výborným film s výborným trailerom. PS: v obsadení chýba očividne Charles Dance.

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Asi tak :) navíc Hardy na tu roli sedí jako prdel na hrnec. Když člověk čte knížku, v hlavě se mu vykresluje podobný typ. Alespoň já si ho představila podobně, aniž bych před tím znala Hardyho. Ta hudba v traileru ale nemusí znamenat, že bude i ve filmu, to je takový... sporný. 

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

Solrac

:D no právě, nejvíc mě teda bavilo, že v největších hicech museli nosit zimní výstroj a když se podělalo počasí na 11°, tak běhali nahý po berounských lesích :D 

Teď už to uteče, v nětkreých zemích se maj, protože jim to přijde do ruky ani ne za tři měsíce, to uteče jako voda :) akorát skončím zkouškový a za odměnu přijde Hardy :D

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

Solrac

Anooo a vypadá to skvěle :D první záběr -Smíchovský nádraží :D jen mě trochu štve, že Brodskýho chytal v létě, evidentně, a ne jako v knize v zimě. Nicméně řeší to mou otázku, jak ho měl Hardy chytat pod zamrzlou řekou, když venku bylo 35 stupňů ve stínu :D

na příspěvěk reagoval Solrac

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama