Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Recenze (449)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Žena v kleci není vůbec špatný kriminální film. J. Adler-Olsen je také vynikající spisovatel, takže se dalo vytušit, že příběh nebude nijak slabý. Myslím si, že M. Norgaard svou práci zvládl dobře, a co víc, hrozně zajímavá byla u tohoto filmu kamera, která vás krásně zavedla do všech zákoutí temného příběhu. Možná, že není tento thriller úplně poutavý, tak jak jsme zvyklý u jiných drsných krimi příběhů, ale za mě určitě 3,5 *.. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná skandinávská detektivka s "typickým lookem". Podle knihy mi Carl přišel spíš jako takový "inspektor House", ve filmu se to ztratilo (nebo v titulkách?). ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších a nejnapínavějších detektivek, které jsem četl. Adler Olsen mě baví zhruba stejně dobře jako Jo Nesbo. Filmové zpracování je, jak to bývá zvykem, zjednodušené a ochuzené o spoustu detailů, které příběhu dodávají na hrůze a napětí, tak doporučuji nejdřív přečíst knížku a potom si vychutnat film. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Módní severské kriminálky jsou tak trochu na jedno brdo. Temnota ale evidentně pořád vábí (a námět přivábil i mě) a kdo ze spisovatelů/filmařů víc přitlačí na pilu vyhrává. Z Ženy v kleci mi bylo hodně úzko, atmosféra se podařila nahodit velice dobře. Film je to rozhodně skličující a strhující - na první podívání. Když o něm začnete ale přemýšlet po návratu z kina, přijde vám, že tam spousta věcí nesedí tak jak by mohla. Např. ústřední motiv - to proč se hlavní zločin vlastně stane - je pro mě nedůvěryhodný a slabý jak pavoučí vlákno. A je to škoda - ústřední dvojka jsou sympaťáci k pohledání. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie s filmom z pera dánskeho autora Jussi Adler-Olsen. Dosť neobvykle som sa dostal ku tomuto filmu. Najskôr som sa chystal na film Zabijaci, ktorého tvorcom je ten istý knižný autor. Ale nakoniec som usúdil, že pôjdeme cestou peknej postupky a zístíme si o oddelení Q všetko čo treba vedieť. Centrálnou silou filmu je život zničený detektív Carl Mørck. Ten prišiel o priateľov, žena ho okašľala a šuká z iným a jeho prevelia z oddelenia vrážd do suterénu pre starnúcich fízlov. Mierne mi pripomínal Maxa Payne, ani nie tak film ako hru. Po chvíli sledovania som si uvedomil, že tu vystupuje dosť značné množstvo škandinávskych hercov známych mne aj z iných filmov. Fanúšik si určite príde na svoje. Stačí spomenúť, že asistenta Nikolaj Lie Kaasovy, ktorý stvárnil hlavného hrdinu robí compadre Fares Fares, dobre známy z trilógie Snabba Cash. Tu mi na počudovanie prišiel omnoho sympatickejší a citlivejší. Je vidieť, že v ňom drieme veľký potenciál a možno sa časom prepracuje do USA. Film ako taký sám o sebe je trošku iný ako bývajú severské filmy. Nie je to nesmierne napínavý thriller ako z pera Nesba alebo Larssona. Ide skôr o krimi. Klasická detektívka, kde ale nesmú chýbať drsné scény ako tá s kliešťami. Pri nej som skoro hodil šabľu na podlahu. Oddelenie Q je špecifické svojimi prípadmi. Nerieši priamo vraždy súčasnosti, ale je skôr niečo v zmysle seriálu Uzavretý prípad. Kedy sa na povrch dostávajú nové skutočnosti. Hlavne zásluhou našich dvoch hrdinov. Riešia prípad, ktorý sa udial pred piatimi rokmi a je jasné, že je uzravretý. Hlavný boss Carl, ale tomu neverí a tým sa vynára aj v divákovi otázka prečo??? Striedajú sa zábery 5 rokov staré, s tými, ktoré prebiehajú v realite konania deja. To dodáva filmu šmrnc a divák nie je len úboho odkázaný na to, domyslieť si čo sa asi dialo v minulosti a prečo títo dvaja típci robia to čo robia... ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Ženě v kleci chybělo napětí a zápletka. Začátek byl hodně nudný. Jakmile se rozproudilo pátrání, dostal se film na průměr. Hrozivé bylo prostředí, kde probíhalo mučení. Touha po pomstě se zdála u mučitele pochopitelná po ztrátě základních jistot a vlastní důstojnosti v dětství. Na druhé straně tragická událost bylo souhrou náhod, ze které nelze jednoznačně někoho vinit. Tyhle momenty se podařilo vystihnout velmi dobře. Herecky přesvědčil komisař a pachatel. Assad nezapadal. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Shodou náhod jsem dřív četla knihu, než jsem viděla film a to bylo pro hodnocení filmu asi osudné. Bylo to příliš osekané, příliš zjednodušené, takže z filmu vznikl jakýsi televizní formát, navíc (zřejmě z nějakých dementních multikulti důvodů) byla postava Assada hodně povýšena, "vylepšena" a postavena do popředí, což me pochopitelně dost rušilo až štvalo. Nikolaj byl ale pořád silným momentem filmu, takže jsem to dokoukala a nemám pocit, že jsem byla okradena o čas:) Na víc než na tři to ale fakt nedá, ačkoli na severské detektivky jsem vysloveně ulítlá. Nebýt toho Assada, tak bych možná jednu přidala, ale .... ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný a napínavý triler. Herecky na úrovni. Prostřihy do minulosti, vysvětlující současný postup vyšetřování nebo myšlenky lidí, byly super. Řemeslně asi není moc co vytknout. Nemám s tím velký problém a jako žánrovku to vidím dost nadprůměrně. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Možno preto, že tento film som videla ako druhý v poradí, sa na to trochu inak dívam. Hercov som už poznala, tiež Odd Q, takže som sa naplno pustila do sledovania príbehu. Znova som sa nesklamala a tak sa teším aj na tretí film... ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatné, ale asi to mohlo dopadnout lépe. Ústřední dvojice je velmi dobrá, hlavně Assad je příjemné osvěžení. Člověk se občas i zasmál, či alespoň pousmál. Detektiv Carl a jeho mrzutost byla taky v pohodě. Co se týká příběhu, tak je to celkem jasné a bohužel, celkem brzy jsem odhalil, nebo mi možná bylo odhaleno, oč jde a film tak ztratil dost svého kouzla a napětí, resp. odboural mou zvědavost. Chtělo to to udělat trošku více propletené, nejasné a nejednoduché. Tady vše klapalo jako po drátkách, žádné překvapení, zvrat. Kdyby tohle bylo více vypilované, byl by to asi velmi slušný snímek. Takhle to je takový průměr, no. Howgh! ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Solidní, ničím neurážející, ani ničím nepřekvapující detektivka. Je to takový ten typ filmu, kdy si říkáte, proč někdo něco podobného není schopen natočit u nás. Vždyť to vypadá tak jednoduše. Jen snad ty postavy jsou spíše jen načrtnuté, ale není to severské psychologické drama, "jen" severská detektivka. A po dávném Trosečníkovi opět výživná scéna se zuby. ()

Thomas_xxxxx 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica dosť rozťahaná a nudná. Dej sa začína odvíjať veľmi pomaly. Druhá polovica je už zaujímavejšia. Celkovo jednoduchý príbeh, bez nejakých významných zvratov. Námet dobrý, ale dalo sa z toho vyťažiť oveľa viac. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Pro mě solidní zpracování dobré knihy (další díl mě moc nebavil). Nic světoborného, ale v rámci žánru neurazí a pobaví. ()

ursinko 

všechny recenze uživatele

Tak som si to dnes musel pozrieť znova. Mám za sebou všetkých päť knižných dielov oddelenia Q a hneď po prečítaní Ženy v klietke som si ju znova pozrel a ... Paráda. Dáni to vedia. Zmenil som 4 hviezdy na 5. ()

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama