Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (223)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Black Sails má několik zavádějících témat: 1) jméno producenta Michaela Baye - nesmíte očekávat bombastické námořní bitvy s vybuchujícími pirátskými loďmi (tohle opravdu nejsou - naštěstí - historičtí Transformers), i když se jich asi 2x či 3x taky dočkáte. 2) kabelovka Starz vysílající tento seriál - opět nesmíte předpokládat, že se podíváte na další eroticko-akční extravagantnost typu Spartacus. 3) samotná pirátská tématika - ne, ani Piráty z Karibiku nehledejte pod titulem Black Sails.... ale poměrně zdárně připravenou předehru pro Ostrov pokladů... Ale tahle předehra zahrnuje spoustu, ale vážně spoustu dialogů, plných politiky, intrikaření, podrazů a nesmím zapomenout na politiku. Je to tedy stejně tak bláhové, jako od Game of Thrones očekávat akční fantasy řežbu - v Black Sails se sází především na interakci mezi jednotlivími charaktery, kterých je více než dost - a je dost možné, že si v průběhu 8 epizod jejich jména vůbec nezapamatujete. A to vlastně ani nevadí, protože se v podstatě ani moc nestane. Většinu času strávíte na ostrovní pevnině, nežli na moři, což je velká škoda - jelikož když už ti takzvaní piráti konečně někam vyplují, tak to stojí za to. Ostrovní linie je tu především pro politiku, nějaké ty sex scény, a pak nečekaně pro politiku... což může někomu bzry začít lézt krkem. Nakonec tedy ani nevím, zda mě druhá série zajímá (kde by už měl konečně začít hon za pokladem). Uvidím za rok, jak moc se budu nudit... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hou, hou, ho..ly shit! Neil Marshall a Michael Bay se s tím v úvodu očekávaného kousku rozhodně nepářou a přicházejí s hutnou pirátskou atmosférou, v níž krev a rum potečou proudem a ještě se nám přitom ukážou nějaké ty kozy. Zápletka zatím navíc vypadá zajímavě, charaktery jsou řádně drsné a charismatický Toby Stephens si to zatím krade bez problémů pro sebe. Menší problém mám jen s ženskými postavami, jejichž rádoby drsnost působí místy až nechtěně směšně. Jinak ale hodně velká spokojenost. Update: Po čtyřech dílech jde ale kvalita rapidně dolů každým dílem a atmosféra pilotu Neila Marshalla je pryč. Čím dál debilnější postavy zde vlastně jen kují pikle tim nejnudnějším způsobem a v každé druhé scéně mnohdy popírají své předchozí jednání. Dál už pro své vlastní dobro a pro zachování dobrého pocitu z pilotu raději sledovat nebudu. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Nakonec dost spokojenost. První série je vyloženě bídná a proto jsem s ní před lety skončil, vypadalo to na přihlouplou nudu plnou napomádovaných nýmandů. Od druhé už se na to ale dá dívat, byť pořád žádný zázrak - na pořádného nástupce Spartaca je tam dost málo tits&murder (ale aspoň krev už není tak očividně cgi), na televizní Piráty z Karibiku chybí ta ztřeštěnost a měřítko, a jakkoli se snaží tvářit jak jde o serious drama o osidlování Baham, tak je to samozřejmě příběhem hodně velká blbina... a všude mezi tím pořád hodně vaty. Zato třetí a čtvrtá řada už jsou parádní, konečně se přitvrdí na velkolepé akci, a hlavně už se pořádně vyprofilují hlavní postavy a jejich dějové oblouky - každému se tu dá trochu fandit, s každým zamává příběh hodně nečekaně a nezřídka s velmi nehezkým koncem. Figurky na šachovnici se kterými scénáristi hrají hru ne zrovna uvěřitelnou, ale rozhodně zábavnou. 8/10 ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnocení 1. dílu: Po prvním dílu obrovské zklamání! Od "herců" se již neočekává, že budou dobře hrát, ale dobře vypadat. Achjo, takhle prznit pirátská dobrodružství, kam se poděli ti praví bukanýři??? Prostě naženeme do kostýmů pár šampónků z fitness, pár lehkých holek, co rády roztáhnou nohy a ukážou vemínka, k tomu tunu totálně nic neříkajících keců o volbách nového kapitána a přidáme nějakou libovou řežbu (vše, co chce dnešní publikum vidět - sex, krev a na seriál tyto ingredience většinou bohatě stačí). A hotovka. Atmosféra žádná. Dobrodružství nulové. Scénář stupidní. Jak přes kopírák s Hrou o trůny. Vždycky jsem si Silvera představoval jako jednonohého námořníka, nebezpečnějšího než syfilis a ne jako nějakýho cucáka se sixpackem, který není herecké poleno, on je herecké megakopyto. Jestli jsou tělesné proporce a pro holky líbivá tvářička atributy pro získání role (a ne herecký um), pak se vůbec nebudu divit, když tenhle seriál bude mít nulovou úroveň a kvalitu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný seriál, ktorý mnohým priblíži, ako to chodilo medzi pirátskou zberbou. Od prvej minúty pilotu som sa veľmi bavil, úvodné podarená akcia ma vtiahla do deja a navodila celkovú atmosféru. Aspoň podľa mňa je tu umiestneného veľa obsahu v pomerne krátkom časovom období, neviem, či je to plus alebo mínus, viem však, že ma mrzí, že seriál nie je dlhší, pretože takto som sa nebavil už veľmi dlho. Obsadenie perfektné, hlavne v prípade Flinta a Vana. Nedostatok scén na mori pochopiteľne zabolí, ale tak zase sme predsa len v televíznej produkcii, kde sa zatiaľ stámilióny netočia. Seriál je jeden z vrcholov televíznej tvorby a ja budem mať Black Sails vždy medzi obľúbenejšími dielami. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Ačkoli je děj seriálu zasazen do Karibiku, ve skutečnosti se natáčelo především ve studiích v Jihoafrické republice a v Kapském Městě. Zároveň zde také kromě historických kulis Nassau a dalších míst (např. i zimní Filadelfie) vznikly specializované vodní nádrže, v nichž se natáčela většina scén na moři. (oli009)
  • Představitel Johna Silvera, herec Luke Arnold, přiznal fanouškům svou počáteční fóbii z natáčení podmořských scén. Produkce mu umožnila udělat si kurz potápění, a tak si dnes již pohyb pod hladinou užívá. (LadyRainier)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama