Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (223)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, ke kterému jsem přistupoval s lehkým počátečním skepticismem. A první díly skutečně jsou lehce pozvolnější, ale kvalitně budují Nassau a představuje hlavní charaktery. Brzy mě ale pohltil, charismatické postavy s vynikajícím vývojem si mě získaly. Nemůžu než nesrovnávat se seriálovými Vikingy - Black Sails jsou totiž Vikingy počátku 18. století, a to co do přibližného tématu a kvality zpracování. Černé Perly mají spoustu neskutečně zajímavých postav, jejichž životní příběh a osudy jsou postupně rozbalovány, co se ale musí nechat, tak život se s nimi nesere a nejedna to dost zle odnese. Někdo by mohl namítnout, že seriál o pirátech je plnej politiky, zvratů a intrik, jenže já věřím, že ono to tak skutečně bylo a nebylo hlavní náplní pirátů loupit a vraždit. Pokud se z prostředí politikaření přesouváme na rozbouřené moře, tak dostáváme nášup dost dobré akce (ale je pravda, že si musíme počkat, než přitekly finance s druhou sérií). Jedinou výčitku mám k vyústění Teach vs Guvernér, kde jsem postrádal logiku, jenže tam to zachránila neskutečná následující scéna, a možná k úplnému finále, ale to jsou jen drobné nedostatky, které s radostí odpustím. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Hra o trůny vraj našla pokračovateľa. Takéto vyjadrenie je urážkou. Pod černou vlajkou má veľa kvalít, ktoré z tohto pirátskeho dobrodružstva robia zaujímavú, naozaj dobre vyzerajúcu, ale béčkovú záležitosť. Hlavná príbehová kostra je premyslená od A do Z. Sú tu však pridlhé pauzy medzi jednotlivými zvratmi. Tie sa tvorcovia snažia vyplniť hlavne prsiami, chlpatými rozkrokmi a holými prdelami. Na rozdiel od Hry o trůny sa vývoju postáv nedá moc veriť. Buď sa ich evolúcia udeje z ničoho nič, alebo postavy tak často menia kabát, že už Vám je vlastne jedno, čo vôbec chcú dokázať. Navyše herci umocňujú celkovú béčkovosť jednotlivých charakterov. Najviac mi vadili dve ústredné ženské postavy, pretože im všetci ostatní (chlapi) všetko neskutočne žrali z rúk, a pritom k tomu nebol žiadny výrazný dôvod. A na rozdiel od Hry o trůny sa tu len hraje na nečakané a šokujúce úmrtia. Ten čo zomrie sa vlastne dvakrát vráti z hrobu, alebo keď už teda naozaj zomrie, tak je to vo chvíli, keď si už x dielovo hovoríte, že tam zbytočne zavadzia. Ak by štyri série nahustili do dvoch, tak by som bol ušetrených dlhých, zbytočných dialógov u ktorých často prechádza mozog od úsporného režimu. Napriek vymenovaným negatívam nemôžem odrádzať. Ak ste fanúšik pirátov, tak ste dosť možno našli žánrovú jednotku. Pre mňa však len krásna pohľadnica, ktorú niekto až priveľmi popísal. Na záver musím pochváliť úvodnú znelku. Tá ma ani po 38 x neomrzela. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vitajte v svete pirátov. Black Sails si od samého začiatku razí cestu dopredu bez romantických prikrášlení, s minimom námorných súbojov, ale za to s množstvom intríg a politických podzápletiek. I tak má čo povedať a s pribúdajúcimi dielmi partia okolo kapitána Flinta vystupuje čoraz istejšie. Charaktery, ktoré mohli zo začiatku pôsobiť plochým dojmom, dokazujú, že v sebe skrývajú ďaleko viac, pribúdajú zvraty a strhujúce tempo nedáva divákovi vydýchnuť. Vyplatí sa počkať si, vidina zlatého pokladu je na tejto dobrodružnej výprave čoraz jasnejšia. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

The villain makes the story. A že tady jich je tedy požehnaně... Nejrodokapsovější seriál široko daleko aneb potemnělá a veškerých stop gentlemanství zbavená verze Hornblowerových/Aubreyho dobrodružství v podobě prequelu Ostrovu pokladů. Ano, zpočátku to drhne až na samou hranu nechtěně směšného, jelikož tvůrci jakoby nevěděli, zda jít cestou prvoplánového násilí, laciné kontroverze a rádoby drsnosti, kde dialogy slouží čistě jako záminka pro přehlídkou koz, lascivností, krve a kurvení se, kdy se jediným kladem zdá skvostná znělka. Naštěstí si záhy uvědomí, že by to byla cesta do pekel (druhá polovina první řady už se ve stylu našla) a jakmile od druhé sezóny ještě zvýší obrátky, poučí se ze svých chyb, dodají postavám potřebnou hloubku (a především v první řadě tolik absentující motivace), tak z toho rázem čiší omamná vůně karibského rumu, praskání ráhnoví či hukot vzdouvajících se vln. Jeden podlehne a ani neví jak. Každopádně srdéčko každého fandy O'Briana, Forestera, Stevensona a samozřejmě historických plachetnic i vratiplachet se tetelí blahem až na samou hranu arytmie. Pak už je radost naskočit na kocábku plnou intrik, soubojů, špíny, pokladů a mocenských půtek, kdy každý každému jámy kopá (doslovně) a vráží kudly do zad (doslovně), přičemž nemyslí na nic jiného než na svobodný způsob života; a samozřejmě nějaký ten zlaťák na přilepšenou k tomu. A tak se z ošklivého káčátka, které bylo zpočátku v mnohém parodií sebe sama, vyklubal jeden z vůbec nejstylovějších seriálů zlatého věku tohoto formátu. Ne, tohle přes charismatické obsazení (speciálně Luke Arnold je objev s talentem, až se až jeden diví, že dávno není hvězdou), skvělou výpravu, fantastickou hudbu či až překvapivě solidní dialogy ani v tom nejbláhovějším ohledu není quality TV, ale stále jen a pouze slepenec historie a legend v podobě rodokapsové šestákovky o mordujících pirátech. Ovšem je to natolik pravověrná poctivá pirátská šestákovka se všemi klady i zápory z toho plynoucími, že tomu nelze nepodlehnout až s dětským okouzlením někoho, kdo přesně na tomhle typu dobrodružných románů vyrůstal. A zato tisíceré díky. | S1: 4/5 | S2: 5/5 | S3: 4/5 | ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je náhoda, že tenhle seriál šel do televize těsně po vydání AC3, ale je jeho logickým doplňkem a dobře mi to spolu pasuje. Dozvědět se nějaká "fakta" o lidech, které člověk poznal ve hře a objevují se i v seriálu. Jinak bych si asi informace sám nedohledával. Samotný seriál považuji za poměrně zdařilý. Obsazení perfektní, hlavně v případě Flinta a Vanea. Nedostatek scén na moři pochopitelně zabolí, ale tak zase jsme přeci jenom v televizní produkci, kde se zatím stamiliony netočí. Ona i ta Hra o trůny bitvami z knihy zrovna neoplývá. Takže nebýt té sliny, kterou jsem chytil u PC byl by seriál průměrný. Takhle první řada za čtyři a čekám na další. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Podle historických pramenů se Anne Bonny nejdříve vdala za Jacka Bonnyho a až poté za Jacka Rackhama. (kellne)
  • V seriálu se objeví hned několik postav z řad anglické šlechty. Člen, konkrétně tedy členka britské aristokracie se však najde i mezi tvůrci. Je jí herečka Clara Paget, celým jménem Lady Clara Elizabeth Iris Paget, která je dcerou Charlese Pageta, 8. markýze z Anglesey. (oli009)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama