Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 2

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (329)

PKD 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost neuvěřitelné,páč jsem dostal,sice absolutně nealenkovský film o Alence a částečně i její matce (i když vzhledem k věku,spíš Aleně:),ale rozhodně o třídu lepší postavy+příběh. H.G.Wells by měl velkou radost. Chronosféra mi jeho geniální Stroj Času ihned,připoměla. A největší šok mě čekal,když jsem po shlédnutí zjistil,že mi v této 2,Depp po dlooouhé době vůbec nevadil (tak jako v 1),právě naopak. A Borat jako pán času+moře času (doslova!) a celé jeho sídlo i s přilehlým okolím,je bomba. Což jsem ostatně tak nějak očekával:) A dokonce je tam pár opravdu šťavnatých hlášek. To 1.film tedy nemá. Ale zase je alenkovský:) Takže verdikt je ten,že: kdo chce vidět Alenku,mrkne na 1.film. Kdo chce vidět neAlenku,zato s příběhem,vizualitou a postavami,mrkne (a několikrát),na tento film. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Parádní pokračovaní které mě bavilo možná ještě víc než první díl.Mám prostě rád tyhle přebarvený fantasy od Disneyho.Příběh je super, Johny Depp se zase dokonale vyřádil a jeho kloboučník byl prostě skvělý.Nejvíc ale asi zaválel Cohen a jeho Čas.Za prvé perfektní postava, výtečně zpracovaná, zahraná a namaskovaná a za druhé jeho království, to bylo taky úžasné.Moc nerozumim řečem o prázdnosti příběhu, co byste chtěli pořád v těch pohádkách ty vole?Je to akční, napínavé, dojemné ani na chvilku se nenudíte, vizuálně fantastické a herecky parádní, ještě lepší než jednička.85%. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička byla na Burtona moc uhlazená,ale svým způsobem fajn.Dvojka není vyloženě špatná a v mnoha ohledech dost připomíná první díl,ale podobně jako druhý Huntsman i tady se dějově docela kulhá.Vlastně kdyby tam nebyli známé postavy tak by t mohl být jakýkoliv jiný film.Osobně mě hodně potěšil Cohenův Čas,ale jinak sem v určitých pasážích získal pocit jako by se právě čas zastavil.Krácení tak na 90 minut max by tady hodně pomohlo.Druhé Alence dám ještě časem šanci ve 3D,ale těsně po shlédnutí jsem nadšením nepřekypoval...60% ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Nejsem fanda prvního dílu, ale dokážu na něm ocenit výtvarnou stránku a povedený živý svět, který zároveň s divákem poznávala výborná Mia Wasikowska. Tady už herečka působí znuděně, dospěla a fantazijní prvek filmu už nepůsobí neokoukaně. Vše, co se ve snímku nachází jsme už vlastně až na pár drobností viděli. Vizuál a triky jsou stále excelentní, ale spíš než dechberoucím dojmem působí jako laciná atrakce pro diváka, kterého nemá šanci zaujmout okoukaný svět, jednoduchý dej či stupidně se chovající postavy, které nemají co hrát. Scénář je vycucaný z prstu a ani jako pohádka pro děti film vlastně nepůsobí. Cestování do minulosti ničím nevynikne a ani odkrývání zásadních životních okamžiků jednotlivých postav není ničím překvapivé. Celé je to mdlé a k uzoufání nudné, kdyby nebylo bravurních triků a povedených kamerových jízd skrze barevný svět, nic výjimečného či aspoň zajímavého by tu nezbylo. 3.5/10 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak Alenka a její přátelé mě opět zase pěkně srali. Já nevim na co si tenhle film hraje, ale je to fakt bídná bída. Spoiler: jestli jsem to dobře pochopil, tak za všechno celý to divadlo co se za ty dva pro mě těžce stravitelné díly dělo může ta debilní bílá královna, která není schopná přiznat svou chybu? Tak to at jde doprdele. Všichni hl. hrdinové (kromě kloboučníka) mě srali svojí demencí.. zde jsem fandil červený královně leč je to taky pěkná píča. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Alenka v říši divů: Za zrcadlem byla natočena po šesti letech od natočení prvního dílu - Alenky v říši divů (2010). Kniha, podle které byl tento film natočen, byla vydaná po šesti letech od vydání knihy první, stejně jako u filmu. (ElleK)
  • Ako prví potvrdili účasť Johnny Depp a Mia Wasikowska. (kacer4)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama