Reklama

Reklama

Diplomová práce

  • Španělsko Tesis (více)
Trailer

Thriller o studentce filmové fakulty, která si jako téma diplomové práce vybrala násilí v audiovizuálním průmyslu, je prvním filmem tehdy 23letého španělského režiséra Alejandra Amenábara. Angela v té chvíli ovšem ani netuší o existenci tzv. "snuff" filmů. Svět, ve kterém se nedopatřením ocitne, se před ní otevře ve chvíli, kdy je v projekční místnosti nalezen jeden z jejích profesorů - shodou okolností vedoucí její diplomové práce - mrtev. Angele se dostane do ruky kazeta s filmem, který pan profesor sledoval těsně před svou smrtí. Ve chvíli, kdy ji vkládá do videa, ještě netuší, že se stane svědkem něčeho strašnějšího, než si kdy dokázala vůbec představit. A že po stejné kazetě už pátrá někdo jiný. Někdo, pro koho je důležitější než cokoliv jiného a kdo se nebude ohlížet na nic a nikoho. Bude mít Angela dost důvtipu a duchapřítomnosti, aby unikla? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Shit 

všechny recenze uživatele

Po 8mm další snímek zabývající se tématikou snuffu, ale rozhodně neoplývá tak výbornou drsnou atmosférou jako právě 8mm, ale i tak se jedná o skvělej thriller, kterej sice trošku zbytečně překombinovává v závěru příběh, ale ten zbytek je fakt napínavej a ten samotnej snuff je vynikající, škoda jen, že to režisér na diváka ani jednou nevybalí naplno, protože tomu, co se v tom snuffu děje se ani 8mm nevyrovná a každý promítání je docela sugestivní. Nicméně mam takovej dojem, že neukázat nic v plným záběru byl režisérův záměr, aby si člověk v závěru uvědomil, jestli má zájem a chce to opravdu vidět, taková zkouška toho o čem se v souvislosti s točením snuffu ve filmu mluví. A musim se přiznat, že mě to fakt zajímalo a chtěl sem to vidět ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tesis nejde nesrovnávat s o tři roky mladším americkým bráškou, který mi prostě přišel o chloupek lepší... co se týče ponurosti, napětí, atmosféry, hereckých výkonů, všechno už prostě bylo lepší v 8MM, i když paradoxně vznikly později... diplomka dobrá, ale pro mě o hvězdu překonaná schumacherem... 70% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Ještěže v 19.století nebyla televize a Sherlock Holmes se na tohle nemohl dívat. Jinak by s hanbou pověsil své řemeslo na hřebíček a dal se na fidlání. Tenhle příběh totiž musí být tvrdým oříškem pro každého, kdo rád odhaduje, jestli je vrahem kozel či zahradník, nebo někdo jiný. Vynikající scenář, se spoustou zvratů, při jehož sledování se člověku X-krát vloudí myšlenka, že tím zloduchem je "tenhle", aby vzápětí tu myšlenku byl nucen zavrhnout. Navíc Amenábar je šikovný režisér, který umí "z prdu udělat kuličku" - pořádnou porci napětí dokáže vyčarovat i při obyčejné sledovačce na školní chodbě plné lidí. Takže celkové resumé za čtyři* a tu jednu navrch přihodím za těch pár krásně ironických sekund s varovnými titulky v samém závěru filmu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tento starší kousek mě jen utvrdil v tom, že Španělé jsou géniusové v oblasti "hutnější filmařiny". Na rozdíl od filmařů ostatních národností (speciálně amerických) pochopili, že základním stavebním kamenem pro žánr horor/thriller/mysteriozní apod. není omáčka v podobě efektů, obsazení, hudby atd., ale je jím jasný námět, který je perfektně složený z odpovědí na jednoduché otázky "kdo? co? kdy? kde? jak? proč?". Takže - mladá studenka filmařiny píše diplomovou práci na téma "násilí v audiovizuálním průmyslu", díky čemuž se snaží sehnat (v roce 1995) dostatek studijního materiálu v podobě filmů s tím nejhorším možným obsahem. Už toto samo o sobě je manévrovací prostor jako hrom a to mluvíme jen o úvodu. Jaké překvapení, když dostane pod ruku pásku s mučením a brutální vraždou dva roky pohřešované studentky. která pochází ze školního archivu. Víc neprozradím - ostatně stejně jako samotný film, který vás nechá v nejistotě po výborné dvě hodiny až do samého závěru. Paráda. 90% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť ultimatívny eurothriller ( viď pre mňa do teraz neprekonaný MUTE WITNESS ). Mal na to všetky náboje. Príťažlivý námet ( nech nikto nehovorí, že ´´snuff´´ alebo jeho youtubácke odnože nelákajú ), prostú ale o to viac sexy vyzerajúcu hlavnú hrdinku, tajomného latino žrebca ( pre dámy ), vzdelaného, ale trapkovsky vyzerajúceho geeka a režijný um od Alejandra Amenábara ( ktorý natočil z môjho pohľadu jednu z najlepších ducharín v histórii, TÍ DRUHÍ ). Lenže, to by sa snímok musel držať rovnakej rýchlosti, akú nastavila prvá hodinka, pričom by neskĺzol do nejakých telenovelových vôd ( hoc napínavo natočených ). Škoda a ešte raz škoda. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Když Angela pročítá seznam kupců hledaného typu kamery, v seznamu figuruje i jméno režiséra filmu Alejandro Amenábara. (Fingon)
  • Rozpočet filmu byl 116 miliónů peset (asi 696 tisíc euro). (gattaca)
  • Na soundtracku se vedle Mariana Marína skladatelsky podílel i sám režisér Alejandro Amenábar. (hippyman)

Reklama

Reklama