Reklama

Reklama

Fargo - Season 1

(série)
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 47–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Scénář:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King, Russell Harvard, Joshua Close, Gary Valentine (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

První řada se soustředí na policisty Molly Solversonovou (Allison Tolmanová) a Guse Grimlyho (Colin Hanks) vyšetřující trojnásobnou vraždu, k níž došlo roku 2006 v městečku Bemidji v Minnesotě. Dvě z obětí byly zavražděny zabijákem Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), jehož si najal pojišťovák Lester Nygaard (Martin Freeman). Ten pak vlastnoručně zabil svou ženu, která ho držela pod pantoflem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (145)

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál si podobně jako jeho filmový předchůdce bere na mušku hlavně a především lidskou hloupost. Takovou plejádu větších či menších tupců byste pohromadě jinde sotva pohledali. A úplně nejhorší je, když si malý přizdisráč začne myslet, že má na to státi se velkým sráčem. To už se ale pohybujeme na opravdu tenkém ledě a protože vůl zůstane volem, blbec blbcem, hajzl hajzlem a policajt policajtem, bizarní divadlo na sněhu může začít. První sérii bych vytkla jedině negradující konec zbytečně zpomalený hrdinným pošťákem, který je snad ještě větší blbec než jsme doufali.:-) Něco podobného jsem ale už vytýkala i původnímu filmu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezónu seriálu Fargo jsem si opravdu užil. Kupodivu mi příliš nevadily některé pasáže s téměř nulovým dějem, pokud nepřišly hned po některé z akčnějších epizod. Celé první řadě jasně dominovali Billy Bob Thornton a Martin Freeman, s určitým odstupem se za nimi držel Colin Hanks. Je mi trochu líto, že více prostoru pro svou postavu nedostal Keith Carradine, ale jinak jsem byl s první sérií velmi spokojen a dobře jsem se u ní bavil. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerad bych přeháněl, ale bezprostředně po dokoukání první série Farga mám vlezlý pocit, že nic tak geniálně nevypočitatelného, zábavného a vzrušujícího jsem ještě v životě neviděl (a to jsem docela velký fanda brazzers). Seriál, který jsem za jediný den sloupnul jako pivo k večeři a který mi dokázal několik věcí. A) Že Billy Bob Thornton patří definitivně k nejlepším hercům své generace a, ačkoli hraje roli v podstatě zvrácenou, držel jsem mu palce víc než sám sobě na rande. B) Že prostředí v tomhle úchvatném satirickém spektáklu hraje tak mrazivě přesvědčivě, že bych ho samotného osázel Zlatými Glóby (a že je tedy vzorovým příkladem toho, jak se má s prostředím ve filmu pracovat). C) Že pokud má někdo vynikající námět, neměl by ho v současnosti chtít přetvářet do jednoho celovečeráku, nýbrž jít do televize a vyčarovat podobnou desetihodinovou nádheru.... Dosud by mě ani nenapadlo, že někdy uvidím, jak se otloukánek Martin Freeman postupně mění v chladnokrevného zabijáka Thorntona, ale ono to proběhlo jednoduše geniálně a v součtu všech formálních aspektů vlastně i uvěřitelně. První epizoda absolutní zlato. 100% ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako velká fanynka bratrů Joela a Ethana Coenových jsem si nebyla jistá, jestli si mám pustit tento seriálový počin, který je inspirovaný jejich drsným krimi thrillerem Fargo. Moje obavy však vůbec nebyly na místě, protože první série se vydařila přímo náramně. Potěšilo mě, že se nevytratila mrazivá atmosféra původního filmu i typický černý humor zůstal zachován. A herecké obsazení hlavních rolí snad nemohlo být lepší. Především Billy Bob Thornton a Martin Freeman se předvedli v takové parádě, že budu muset popřemýšlet, zda je nezařadím mezi své oblíbence. ()

srbak 

všechny recenze uživatele

Skvelá atmosféra, skvelí herci, skvelý dej - ale ak to všetko dáte dokopy, tak to nefunguje. Čož je škoda, hlavne preto, že Thornton a Freeman majú výborné role, ktoré im perfektne sedia. Nanešťastie je to celé ako pritiahnuté za hlavu a prevažne druhá polovica série je až príliš neusporiadaná. Obrovský potenciál celej série teda dopláca na miestami obrovské prešľapy tvorcov. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (9)

  • Lester Nygaard (Martin Freeman) dostane od agenta FBI Pepperse známou hádanku o farmáři, který musí na lodi přepravit přes řeku vlka, kozu a hlávku zelí. Se stejnou hádankou se musel Martin Freeman jako Tim Canterbury popasovat v epizodě The Quiz britského seriálu Kancl (od r. 2001). (boshke)
  • Poslední díl první série končí za doprovodu hudebního motivu, kterým začíná film Fargo (1996). (bohhous22)
  • Kufřík s penězi představující jednu z podstatných částí děje v 1. sérii, má svoji značně pohnutou minulost už ve filmu Fargo (1996), kde svému majiteli také nepřinesl moc štěstí. Jedná se zároveň o jediné pojítko mezi původním filmem a novějším seriálem. (Miro_CZ)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno