Reklama

Reklama

Salem

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 29 h 43 min (Minutáž: 43–60 min)

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Janet Montgomery, Shane West, Seth Gabel, Ashley Madekwe, Tamzin Merchant, Xander Berkeley, Iddo Goldberg, Elise Eberle, Morgana Shaw, Stephen Lang (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Seriál odohrávajúci sa v násilnom období 17. storočia v Massachusetts poodhaľuje oponu smutne známych procesov s čarodejnicami v meste Salem, ako aj nevysvetliteľných, nadprirodzených udalostí, ktoré poháňali dianie počas tejto temnej stránky amerických dejín. Bosorky sú skutočné, ale nie sú také, ako ich vidia ostatní.
Hlavnými postavami seriálu sú John Alden (Shane West), ktorý sa vracia z vojny a nachádza svojho priateľa Cottona Mathera (Seth Gabel), ako riadi procesy s čarodejnicami. Stretáva aj svoju bývalú lásku Mary Sibley (Janet Montgomery), ktorá je vydaná za staršieho, no bohatého muža, Georgea Sibleyho (Michael Mulheren). Napriek nepriaznivým okolnostiam a prostrediu riadiaceho sa pravidlami puritánskeho života, sa vzťah medzi Johnom a Mary opäť obnoví. (Incantator)

(více)

Recenze uživatele Rockerman k tomuto seriálu (3)

Salem (2014) 

Tento seriál má hodně kladů, ale také dost záporů. Ve snaze udělat to hodně temně se příliš tlačí na pilu a výsledkem je pak to, že se není čeho bát. Staré čarodějnice vypadají jen trochu strašidelněji, než Bohdalčina Nesmrtelná teta ze stejnojmenné pohádky. Ano je tu i spousta krve a brutálních poprav, ale také příliš keců, které berou dynamiku příběhu. A opět vrata dokořán do druhé série a tak nezbývá, než se podívat i na ni. Jenže láká i neláká mě to úplně stejně, tak ještě si to rozmyslím. ()

Season 2 (2015) (S02) 

Temnější, dramatičtější a zajímavější, než první série. Pravda, stále tam chybí lepší hororová atmosféra, ale vše je nabito událostmi a proto se mi to dost líbilo. A jestliže jsem po prvním dějství váhal, jestli se podívat na to druhé, tak na třetí setkání se salemskými čarodějnicemi se vyloženě těším. ()

Season 3 (2016) (S03) 

Tak bohužel třetí série mi přinesla velké zklamání. Připadalo mi jakoby se scénář dopisoval přímo na place a každému, kdo přišel s nějakým nápadem bylo mu vyhověno a okamžitě se to natočilo. Bez ladu a skladu. Když už pak padlý anděl Sentinel, do té doby hodně temný začal chlastat a souložit, stala se z toho parodie. A tak opouštím tento velmi feministický seriál s hořkou pachutí na patře. ()

Reklama

Reklama