Reklama

Reklama

LEGO® příběh 2

  • USA The Lego Movie 2: The Second Part (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného animovaného filmu LEGO® příběh, se opět setkáme s hrdiny z Bricksburgu, kteří se ve zcela novém akčním dobrodružství pouštějí do boje za záchranu svého milovaného města. Uplynulo již pět let od chvíle, kdy všechno bylo boží a obyvatelé města musí čelit nové obrovské hrozbě: nájezdníkům LEGO DUPLO® z vesmíru, kteří ničí vše rychleji, než obyvatelé města stíhají obnovovat. Boj za vítězství a obnovení harmonie ve světě LEGO zavede Emmeta, Hustěnku, Batmana a jejich přátele do vzdálených neprobádaných světů, včetně podivné galaxie, ve které je všechno jako v muzikálu. Na jejich tažení projde zkouškou nejen jejich odvaha a kreativita ale i mistrovské stavitelské dovednosti. Zároveň se ukáže, jak výjimeční hrdinové to ve skutečnosti jsou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 8

Recenze (191)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mimozemští návštěvníci z minulého dílu po sobě nechali pustou poušť ve stylu světa z Šíleného Maxe, ale bude hůř. Přichází třpytky a flitry... Sestrovražedý souboj začíná. Pokračování přišlo o moment překvapení, ale pořád má kouzlo. Skvělá zábava s hromadou odkazů, i když tentokrát více pro děti, děti dívky. Musím že sklepa vyhrabat krabice. Cítil jsem se téměř pohnutě. Není moc dětských filmů, které vám řeknou, že dospět je špatné. Že dospět znamená prakticky skončit. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

O co méně boží, o to více zboží®. Ovšem stále natolik bezkonkurenčně boží, že ani náhodou nejde o pouhé (spotřební) zboží®. Sdělení to má, nápadů na tři filmy, odkazů na dvacet, je to pro malé caparty, holky, kluky, tatínky i maminky a pořád je to v rámci velkorozpočtových rodinných animáků (a vlastně tentokrát i muzikálů pro děcka; ostatně veškeré ty songy, zabte mě, jsou v češtině pro jednou o třídu lepší než v originále) sympaticky podvratné, svébytné a...Ano, prostě boží. Pokud vám už jednička byla proti srsti, tak dvojku tuplem nevydýcháte, protože jede ve stejně přepáleně zběsilém tempu jako LEGO Batman. PS: Na druhou stranu možná pouze podléhám stockholmskému syndromu, jelikož se synátorem máme veškeré Lego seriály i (krátkometrážní) filmy najeté bezpočtukrát čili aspoň nějaký svěží vítr. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Mě osobně nějak extra nezaujala ani jednička tak, že nevidím ani zhoršení ani zlepšení. Příběh mě přijde lepší jak v jedničce zápletka, ale zase horší. Písně jsou v pohodě a chytlavé možná i lepší než Everything Is Awesome a humorově je to těžká bída (cca jen 3 vtipy nebo vtipné scény + cokoliv s raptory). Lidští herci jsou ještě více tragičtější než v jedničce a nechápu smysl toho proč je tam rvou zbytečně to kazí renomé filmu navíc Duplo absolutně nevyužité čekal jsem, že bude hlavní postavou filmu a místo toho kromě úvodu a té královny tam vůbec není. Navíc to popírá jedničku kdy byla Hustěnka zamilovaná do Batmana tady je zamilovaná do Emmeta. Na úrovni jedničky a Ninjaga a lepší než Lego Batman ( i když to je snad každý animák) ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo v prvom filme sa im veľmi dobre podarilo vystihnúť rozdielny pohľad medzi dospelým a dieťaťom, na čom vybudovali aj dej, tentoraz sa zamerali na vplyv dnešnej popkultúry na dospievajúce deti. Možno to napr. vidieť na chlapcovom pochmúrnom vybudovaní lego sveta, kedy je dnes u mládeži populárna najmä postapokaliptická tématika. A celkovo je film vystavaný na humorných odkazoch na dnešnú popkultúru. Každopádne mi dej prvého filmu prišiel zmysluplnejší, keďže išlo o vzťah rodič-dieťa. Tu zas riešený vzťah súrodencov mi neprišiel až tak zaujímavý, i keď aj ja mám mladšiu sestru a v ich veku to vyzeralo aj medzi nami rovnako, takže nebolo mi tu cudzie. A aj tentoraz sa im to podarilo výborne vystihnúť,. :) Stále ide o fajn zábavu, i keď už to nie je také nápadité ako prvý film. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

4,5*. Lego Movie rozhodně nepolevuje a v současné době je to největší konkurence vynikajících pixarovek. Dovolím si tvrdit, že jelikož zpracovává stejné téma jako Toy Story, tak převyšuje kvalitu některých dílů a zcela určitě bude i lepší než chystaná čtyřka. Velkou zásluhu na tom zcela určitě mají opět pánové Lord a Miller, kteří prostě mají cit pro komedii a očividně i animáky. Nechybí opět chytlavé songy, které jednoduše z hlavy nedostanete. Malou výtkou je stejný koncept, který je použitý v jedničce, kde prezence reálného světa na konci filmu byla překvapivá, zde už je v podstatě očekávaná. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Vo filme účinkuje 523 postáv a kráľovná Watevra Wa'Nabi má až 40 rôznych podôb. (krasomama)
  • Herečka Stephanie Beatriz (Sweet Mayhem) má na pravém obočí malou jizvu, která byla způsobena dost ironicky. Když jí bylo 10 let, upadla a rozřízla si obočí právě o stavebnici LEGO. (Tet.Ew)
  • Ve filmu se objevuje několik narážek na to, že se Lego Batman film (2017) odehrává mezi Lego příběhem (2014) a Lego příběhem 2, jako například zmínka o záchraně světa nebo výskyt komorníka Alfréda, který v prvním díle nebyl. (Plukovnik538)

Související novinky

Jason Momoa namluví sněhuláka

Jason Momoa namluví sněhuláka

02.07.2020

Jason Momoa patří k těm typům herců, jejichž tělo a tvář jsou natolik specifické, že logicky bude obsazován spíš do hraných rolí než těch dabérských. To samozřejmě neznamená, že by se s dabingem… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

23 Jump Street je na cestě

23 Jump Street je na cestě

10.09.2014

Pokud jste viděli letošní akční komedii 22 Jump Street (ano, šlo o druhý díl 21 Jump Street), dobře víte, že by neměla mít pokračování. Phil Lord a Chris Miller (Zataženo, občas trakaře, Lego příběh)… (více)

Reklama

Reklama