Reklama

Reklama

Gotham - Série 2

(série)
USA, (2015–2016), 16 h (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, David Mazouz, Morena Baccarin, Sean Pertwee, Robin Lord Taylor, Camren Bicondova, Cory Michael Smith, James Frain, Jessica Lucas (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Gordon se vydává do temných morálních vod, kde začíná uzavírat dohody s odpornými postavami. Mezitím se dostává do pohybu vír naprostého zla. (Netflix)

Recenze (18)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako by si tvůrci vzali výtky k srdci: zcela opustili epizodický formát, nových charakterů představili jen pár a spíše profilovali ty stávající. Také mi pomohlo uvědomění si, že podobnost se známým DC univerzem zůstává holt čistě náhodná a hrajeme si na vlastním vláčkovišti, které může přehazovat výhybky libovolnými směry. Škoda, že vynikající "Joker" to měl tak rychle spočítáno. Ve 2. polovině série sice výše zmíněné setrvalo i přes návrat několika starých nešvarů a známých, jenže lince s oživovacími pokusy Dr. Huga Strange v tajných laboratořích Arkhamu rychle došel dech. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně horší než první řada. Dost časté střídání stran padouch-dobrák. Záporák Azrael i jako starosta mě příliš neoslnili a nebavili. Scéna s bazukou byla taky dost přes čáru. Zajímavý je tedy postupný vývoj Bruce a pár nových ikonických postav jako Freez. Závěr s mutanty nabídne je spoustu nepřátel na třetí řadu. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj druhá séria bola veľmi dobrá, avšak z môjho pohľadu svoj vrchol nepochybne dosiahla už v 17 epizóde s názvom Into the Woods, návrat Azraela sa ešte celkom dal ale záverečná naivita či už Jima Gordona, Brucea alebo Alfreda vadila hádam ešte viac ako návrat Fish Mooneyovej na scénu. Spôsob akým sa z Arkhamu dostali ďalšie "monštrá" mohol byť zvládnutý podstatne lepšie, napriek tomu so seriálom prevláda spokojnosť. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada dost náhul, hlavně první polovina, Firefly - ač dost alternativná, tak super. Druhá půlka trošku ubere (ale i tak je pořád lepší než celá první série - například Freezův origin je zpracovanej super), jako by snad předznamenávala totální úpadek ve finále, který bylo divný, skoro až nechtěně groteskní a dost nesmyslný. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé sérii se Gotham skutečně zlepšil. Zejména první polovina série byla špičková. Bohužel druhá polovina si až takovou kvalitu neudržela. Ze začátku to bylo stálo super a vše kulminovalo v epizodě s vězením, která se mi líbila asi nejvíc. Pak už bohužel nepřišlo nic, co by člověka posadilo na zadek. Ještě tak možná Azrael byl výborný, ale bohužel jsme si ho moc neužili. Finále pak bohužel zničila Fish Mooney. Prvních 16 epizod skoro za 100 %, celkově 90 % ()

Galerie (298)

Zajímavosti (35)

  • Barnesův příběh z války byl do celého příběhu zakomponován podobně jako vyprávění o barmském pralese v Temném rytíři (2008), tedy: Dění uvedlo hlavní postavy do složité situace, k jejímu vyřešení nabídla ta starší a moudřejší příběh z války, který sice nejdříve hrdinovi pomohl, ale o to více jej následně zlomil. (G....)
  • V komiksu byl Firefly muž, ale v seriálu je to žena. (G....)

Reklama

Reklama