Reklama

Reklama

Gotham - Série 2

(série)
USA, (2015–2016), 16 h (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, David Mazouz, Morena Baccarin, Sean Pertwee, Robin Lord Taylor, Camren Bicondova, Cory Michael Smith, James Frain, Jessica Lucas (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Gordon se vydává do temných morálních vod, kde začíná uzavírat dohody s odpornými postavami. Mezitím se dostává do pohybu vír naprostého zla. (Netflix)

Recenze (18)

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně horší než první řada. Dost časté střídání stran padouch-dobrák. Záporák Azrael i jako starosta mě příliš neoslnili a nebavili. Scéna s bazukou byla taky dost přes čáru. Zajímavý je tedy postupný vývoj Bruce a pár nových ikonických postav jako Freez. Závěr s mutanty nabídne je spoustu nepřátel na třetí řadu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj druhá séria bola veľmi dobrá, avšak z môjho pohľadu svoj vrchol nepochybne dosiahla už v 17 epizóde s názvom Into the Woods, návrat Azraela sa ešte celkom dal ale záverečná naivita či už Jima Gordona, Brucea alebo Alfreda vadila hádam ešte viac ako návrat Fish Mooneyovej na scénu. Spôsob akým sa z Arkhamu dostali ďalšie "monštrá" mohol byť zvládnutý podstatne lepšie, napriek tomu so seriálom prevláda spokojnosť. ()

Reklama

Shaleman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě lepší než první série. Roztáhnout jednotlivé příběhy do několika dílů scénáristům prospělo, nemuseli tak zachraňovat dění náhodami a až komickým štěstím. Bohužel této řadě chybí nějaká dravější linka. V první to byla mafiánská válka, tady nic takového není. Nejzajímavější linkou se tak stává strádání Jima Gordona a nejzajímavější postavou Nygma. Uvidíme jak dopadne třetí. Nakročeno má dobře. ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byla slabota. První série měla sice svý mouchy,ale neměla v sobě tolik guláše,nelogiky a slaboty jako tato série. Strašně všehovšude překombinovali a je z toho ve finále patlanina kde to ani Tučňák nezachrání. (Nehledě na fakt,že po jistý události se zcela jistě skoro vytratila jeho linka!) Oživení jedný postavy úplně na konci taky nepotěšilo. Ve zkratce - byly zde vynikající díly a momenty,ovšem náhlé přetahování a překombinování udělalo z 2.série slabší odvar,jenž nestojí příliš za zmínku. Budu pokračovat dál ve sledování,ovšem už jen kvůli geniálnímu Tučňákovi,pokud se jeho linka ovšem nezlepší,nic mě už k seriálu extra nedrží. Dodatek: Freeze byl vcelku fajn. 60% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série pokračovala na podzim v podobném duchu, bohužel přinesla jako hlavního záporáka Galavana, kterého jsem teda vůbec nemusel. Letos už do toho tvůrci vlétli opět na plno a počínaje skvělým obsazením Doctora Hugo Strange přinesli mnoho ikonických záporáků z Batmanovy mytologie, včetně Victora Friese a hlavně Azraela, který mě po těch pár dílů bavil asi nejvíce. Celkově je zejména závěr druhé série velkým příslibem do budoucna, kdy se pomalu z mladého neotesaného Bruce stane sebejistý bojeschopný člověk (když ne Batman) a zformuje se ještě mnoho dalších tolika známých postav, kterých má toto univerzum takřka bezpočet. Ani druhá série seriál neřadí mezi vrcholy seriálové tvorby, ale pokud tvůrci neusnou na vavřínech, máme se ještě na co těšit...8/10 ()

Galerie (298)

Zajímavosti (35)

  • Gordonova (Ben McKenzie) zbraň, kterou přinesl na střechu policejní stanice, je Remington 870. (G....)
  • Epizoda je věnována produkčnímu designérovi Dougovi Kranerovi, který zemřel v dubnu roku 2016. (G....)

Reklama

Reklama