Reklama

Reklama

Šťastné údolí

(seriál)
  • Velká Británie Happy Valley
Trailer
Velká Británie, (2014–2023), 17 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Scénář:

Sally Wainwright

Hudba:

Ben Foster

Hrají:

Sarah Lancashire, Siobhan Finneran, Shane Zaza, Charlie Murphy, James Norton, Ishia Bennison, George Costigan, Joe Armstrong, Steve Pemberton, Adam Long (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(18)

Britský seriál s poněkud ironickým názvem Šťastné údolí, oceněný v roce 2015 prestižní cenou BAFTA, v sobě kombinuje žánr procedurálního krimithrilleru s vypjatým vztahovým dramatem. Děj se odehrává v malebném Calder Valley v Západním Yorkshiru, jehož neutěšená sociální realita je s krásou okolní krajiny v příkrém kontrastu. Tady slouží Catherine Cawoodová, sedmačtyřicetiletá policejní seržantka, která se stále vyrovnává se sebevraždou osmnáctileté dcery Becky. A když už se zdá, že trauma překonala a pomalu začíná opět žít svůj život, dozvídá se, že se z vězení vrátil Tommy Lee Royce – muž, odpovědný za Beckyinu tragickou smrt. Catherine má teď jediný cíl. Potrestat násilníka, který toho má však na svědomí mnohem víc, než policistka tuší. (Česká televize)

(více)

Diskuze

PavelU

PavelU (hodnocení, recenze)

Season 3, po sedmi letech. Fíha. Asi to tedy nakoukám celé. První dvě viděny už fakt velmi dávno. Jsem nadšen. 

 

Britské detektivky též zbožňuji. Mám je dole na profilu. Ještě Hinterland, ale v něm není hlavní hrdinkou žena. Hidden, první série viděna, druhá mě ale nechytla. Šanci bych seriálu ještě klidně dal.

Uživatel PavelU smazal svůj příspěvek.

anglanek

anglanek (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Myšleno stylem a pokud to je z Anglie,tak možná ještě líp. Na seriály jsem nikdy nekoukal,tak jsem nováček,ale pár opravdu dobrých jsem už viděl. Třeba tohle je pro mě dobrý seriál Animal Kingdom 

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

anglanek

Myšleno stylem či zemí původu? Protože dobrých britských sociálních "ne-až-tak-kriminálek" je habaděj. Pokud stylem, tak zámořské Fargo; přeci jen tohle je britské Fargo se vším všudy.

na příspěvěk reagoval anglanek

emma53

emma53 (hodnocení, recenze)

Co jsem četla : Podle dostupných informací se fanoušci britských dramat můžou začít radovat. Seriál Happy Valley byl prodloužen pro třetí sérii, která se na obrazovkách objeví v roce 2017.

Informaci jako první zveřejnil deník The Sun. Vysoce kvalitní policejní drama dostalo třetí řadu a zdroj uvnitř seriálů říká, že „je tu mnoho vzrušujících plánů".

Stanice BBC zprávu prozatím nepotvrdila, nicméně s tím, jaký úspěch seriál má nejen u fanoušků, ale především také u kritiků, je oficiální oznámení očekáváno každým dnem. Happy Valley patří aktuálně k nejsledovanějším britským původním seriálům.

Zdroj: http://www.serialzone.cz/clanek/7044-serialove-osudy-happy-valley/#ixzz4bbZspQsa

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Tak tak, v prime timeu to asi nepůjde, byť by si to zrovna tenhle excelentní seroš zasloužil.

Beagle

Beagle (hodnocení, recenze)

Teda, já jsem o tomhle seriálu (nebo minisérii) vůbec neměla tušení do té doby, než jsem zahlédla Sarah Lancashire z Last Tango v policejní vestičce a začala se pídit, co že to je to Happy Valley. Budu se muset podívat, BBC je rozhodně záruka kvality...

Reklama

Reklama