Reklama

Reklama

Šťastné údolí

(seriál)
  • Velká Británie Happy Valley
Trailer
Velká Británie, (2014–2023), 17 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Scénář:

Sally Wainwright

Hudba:

Ben Foster

Hrají:

Sarah Lancashire, Siobhan Finneran, Shane Zaza, Charlie Murphy, James Norton, Ishia Bennison, George Costigan, Joe Armstrong, Steve Pemberton, Adam Long (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(18)

Britský seriál s poněkud ironickým názvem Šťastné údolí, oceněný v roce 2015 prestižní cenou BAFTA, v sobě kombinuje žánr procedurálního krimithrilleru s vypjatým vztahovým dramatem. Děj se odehrává v malebném Calder Valley v Západním Yorkshiru, jehož neutěšená sociální realita je s krásou okolní krajiny v příkrém kontrastu. Tady slouží Catherine Cawoodová, sedmačtyřicetiletá policejní seržantka, která se stále vyrovnává se sebevraždou osmnáctileté dcery Becky. A když už se zdá, že trauma překonala a pomalu začíná opět žít svůj život, dozvídá se, že se z vězení vrátil Tommy Lee Royce – muž, odpovědný za Beckyinu tragickou smrt. Catherine má teď jediný cíl. Potrestat násilníka, který toho má však na svědomí mnohem víc, než policistka tuší. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (99)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Takové tuctové vyvrcholení celé série mi přišlo škoda...Jinak seriál je výborný a má super prvky krimi i psycho dramatu (jak se rodina vyrovnává s existencí Ryana). Plný počet si zaslouží za dokonalý 4 díl, jehož závěr mne naprosto dostal a málem jsem si při něm napětím ukousal nehty. Také hl. herečka Sarah Lancashire je fantastická. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Britská odpověď na seriálové Fargo. Opravdu velmi působivý, civilní a v oné předlouhé britské tradici sociálně kritický detektivní seriál v hlavní roli s policistkou ženou, která je zatížena nejen svou prací, ale i rodinnými problémy, ovšem na rozdíl od seriálového Farga chybí jakákoliv nadsázka a humorný prvek, Happy Valley je míněno zcela vážně...i přes svůj zjevně ironický název... Sonda do ženského světa, respektive do světa silné ženy, v němž téměř všechny mužské postavy mají negativní konotace, nebo působí slabošsky...záměr přistoupit empaticky k zobrazení násilí páchaného na ženách byl zjevně naplněn, je to místy ovšem poněkud jednostranný pohled... Nikdy bych nevěřil, že mne někdy takhle chytne tak nepokrytě feministická detektivka! Série 1: 90%, série 2: 90% ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Strhující kriminální drama s rysy moderní antické tragédie. Dostat (skvěle napsanou a bezchybně zahranou) hlavní postavu stárnoucí protřelé policajtky (a zdaleka nejen ji) během pouhých pár epizod do takových s*aček, aniž by to zavánělo neúnosným scénáristickým konstruktem, tomu říkám výtečně odvedená práce. Šťastné údolí vyniká realistickým uchopením, výbornými charaktery (hlavní záporák v podání Jamese Nortona je opravdu excelentní sviňák) a hlavně perfektně propletenými dějovými liniemi, v nichž skvěle fungují jak komplikované rodinné a vztahové vazby, tak i vše související s ústřední kriminální zápletkou. S01: 90 %; S02: 80 %; S03: 90 % ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Druhá séria sa mi lúbila viac, ako prvá, avšak neuveriteľne ma vytáčali stretnutia Frances a Tommyho Leeho v base. Ona má nejakých päťdesiat rokov a vypadá skôr ako jeho matka. No a z tých ich nežných dotykov ukazovákmi ma išlo poraziť! P.S. Naozaj, už dlho ma nesral záporák tak, ako Tommy Lee Royce! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jestli má tenhle seriál nějakou podstatnou chybu, tak ve scénáři. A tím nemyslím jenom to že režisér děj na čtyři, maximálně pět epizod roztáhl do šesti. Ale především to, že s tím tlačením na pilu trochu přestřelil. Ano, násilí se stupňuje, děj se zaplétá a z lidí se na povrch dostává to nejhorší v nich. Jen uvěřitelnost dostává na frak. To co snese film se specifickým námětem, neustojí drama honosící se nálepkou "ze života". A přitom stačilo víc naťuknout psychologii postav a nechat je prožít ještě jednu a nebo dvě emoční krize navíc. Tyhle momenty jsou ty co drží atmosféru, ne spousta krve a syrovost. Abych jenom nekritizoval, tak se zmíním že herci jsou do jednoho špičkoví. Aby taky ne, když mají tak výborně napsané charaktery. ()

Galerie (288)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama