Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (232)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku se seriál po pár dílech neuvěřitelně rozplizne v nedějovost a vztahovost telenovely, aby ke konci opět nabral dech k velkolepému finále. Navzdory svému názvu obsahuje jen pár postav, u kterých by člověk neviditelnost a neslyšitelnost ocenil, třeba takoví Bartoška a Hádek ve svých rolích nijak zvlášť nezaujali. Naopak jsem poprvé slyšel Sobotův civilní hlas, a nikdy bych neřekl, že může existovat byť jen desetiminutové dílo, ve kterém se tenhle herec nezasměje. Tady vydržel absolutně vážný až do smrti. Nejúchvatnější výkon předvedla Barbora Poláková, jedině díky ní se dala přežít i ta nudná střední část seriálu. Co se týče dějové stránky, pravda, bylo zde pár věcí z morálního hlediska né zrovna nejčistší. Za á, adorace tunelářů. Vůbec bych se nedivil, kdyby jedním ze sponzorů díla byl Janoušek, Langmajer ho svým vzhledem celkem připomínal. Naopak bych vyloučil jako sponzora Rittiga, to by pak totiž musel hrát hlavní roli typově jinej herec, třeba Jandák. A za bé, tvůrci, herci, koneckonců i diváci mají velké štěstí, že seriál evidentně neviděl kardinál Duka. Když mu tolik vadilo jisté divadelní představení, nedokážu si představit, jak musel řádit při tomhle. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Strašná tragedie a amatérismus, nepomáhá ani snaha narvat tam co nejvíc známých a profláklých herců. Dokonce mám pocit, že tam chvílema neumí hrát vůbec nikdo. To nemůže nikdo myslet vážně. A už vůbec ne, že se to tváří jako "nástupce" Jak utopit Dr. Mráčka. Škoda investovaných peněz a taky škoda dalších slov a úderů do klávesnice... ()

Reklama

Grran 

všechny recenze uživatele

Zatím zkouklé všechny díly dvakrát a musím říct že je to dobrý.. Má to nápad, vtip a povedené narážky na momentální dění. Už se těším na další.. Jako je možný, že se to jako vetšina českých věcí pos*re, ale zatím vlna kritiky je dle mého úsudku neobjektivní.. I když chápu že milovníkům Ulice a Růžové zahrady se asi tento typ seriálu líbit moc nemusí vzhledem ke kladeným intelektuálním požadavkům na diváka... ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě přivedl na myšlenku dobrovolně začít platit koncesionářské poplatky, ačkoliv televizi dlouhodobě nemám a nesleduji a české televizi bych nadto neplatil už jen z přesvědčení. To, co tady vzniklo, nemá obdoby - herecky, famozitka. Langmajer, Babčáková a Sobota ve svých archetypech, k tomu smrtící koktejl těch nej roštěnek současnýho českýho světa: Plodková, Boková, Sandra Nováková a dokonce samotná Velká Blondýna... Ale hlavně, hlavně to neskutečně trefný a přitom laskavý podobenství současné společnosti, kde hrstka utajených vyvolených ovládá svět, ty zase přes různý převodní páky (doktorka Mráčková alias vrchní státní zástupkyně Bradáčová :) ovládaj kluci odněkud z "Atolu" a jediná šance je v tom, že se celej ten zmrdisystém zakousne na vlastním přezmrdování.... Kdo nepochopil, že tenhle seriál není o vodnících, ale o svobodných zednářích a způsobu, jakým ovládli svět ("...a až dosadíme svýho papeže..."), tak nemá co sem psát žádný komentáře. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

První půlkou seriálu jsem byla nadšená. Hravé odkrývání vodnického světa mě bavilo, bavila mě tupá pipina Báry Polákové, krásná vodnice Kristýna Boková-Lišková, jeziny a Jiří Langmajer. Pak odešla Johana, odhalilo se, kdo je Krysa a celé to začalo směřovat...kam vlastně? K politické satiře? A co ten neuzavřený konec?! Očekávaly se snad další série? I kdyby ano, stejně to bylo nekonzistentní. Škoda. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • V rozhovoru Edy (Luděk Sobota) s Krysou (Radek Holub) zazní, že Krysa je původem jezuita. Podle různých tvrzení na jiných místech seriálu je ale Krysa trvale v podzemí už nejméně od 15. století (nebo i déle) a jezuitský řád vznikl až v století 16. (Adam Bernau)
  • V několika scénach prvního dílu se opakuje stejná chyba, kdy má Eda (Luděk Sobota) sedící na člunu na hlavě klouk a v dalším střihu má na hlavě pletenou čepici. (Jirka_Globus)
  • V epizodě jsou zmíněni agenti Mulder a Scullyová ze seriálu Akta X (od r. 1993). (SONY_)

Reklama

Reklama