Reklama

Reklama

Před více než třiceti lety jsme se s nimi střetli poprvé. A byl to pořádný nářez. Teď se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, opět vrací na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdykoliv předtím. Lov a zabíjení jsou pro ně stále největší zábavou. Predátoři se geneticky zdokonalili pomocí DNA jiných vesmírných bytostí. Když jeden kluk nešťastnou náhodou zapříčiní jejich návrat na Zemi, vůbec není jisté, kdo před nimi ochrání lidstvo tentokrát. Najde se někdo, kdo nebude jen lovná zvěř, ale dokáže se jim postavit jako rovnocenný soupeř? Poslední šancí lidstva na záchranu před vesmírnými nimrody se stává už jen malá parta bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Jen ti mají aspoň malou šanci zabránit vyhubení našeho živočišného druhu. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (1 057)

POMO 

všechny recenze uživatele

Shane Black upgraduje všechno představitelné, odsýpá mu to a v Dolby Atmosu obzvláště naplňuje úspěšně potřeby akčního bijáku (hodně ho zvedá našlapané finále). Co mu ale nefunguje jsou postavy, kterých je přehršel, ale žádná sympatická nebo zajímavá (kluk Jacoba Tremblaya měl “spielbergovský” potenciál, ale zůstalo pouze u něj). A taky větší snaha o humor a coolovost (které nefungují), než o atmosféru a napětí, pro které milujeme jedničku a nevadí nám dvojka. Tohle je takovej našlapanější a nápaditější, ale ne o moc chytřejší Predator vs. Predator od Paula W.S. Andersona. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo super. Smál jsem se víc, než u leckteré komedie a predátoři masakrujou lidi přehledně a fakt megakrvavě. Jasně, že děj je blbej, ale je blbej prvoplánově a nebere se to vážně ani chviličku. Boyd Holbrook byl mega, jednotka bláznů taky a fakt mě bavil i ten zlej hláškující černoch. Kdyby se tam Olivia Munn svlíkla, tak dám pět. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že si to Shane Black napsal a natočil po svém a nepotřeboval pouze otrocky odkazovat na originál, jako naposledy Predátoři. Prostě udělal pro něj typickou komedii plnou slovních přestřelek a nečekaných situací (v nichž opět hraje důležitou roli i dítě v ohrožení, zdaleka ne však bezbranné), a ačkoliv mu šlo hlavně o zábavu, napětí se na skok také dostaví. I když mám několik výhrad, hlavně k úplnému začátku a úplnému konci, jsem pořád velmi spokojený. Potěšili mě i neznámí, ale sympatičtí herci (Black scenárista jim hodně pomohl, aby divákovi přírostli k srdci, a jejich odchody jsou tedy vážně působivé), a rád chválím také Henryho Jackmana, který si se Silvestriho hudbou pohrál mnohem originálněji než naposledy John Debney. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Po týždni cinematiku to pôsobilo ako balzam na dušu :) Shane Black si zohnal stroj času a priniesol drsnú spielbergovku ako z 80. rokov. Až to pôsobí nepatrične. Všetko, čo sa napísalo je pravda. Je to ultrablbé, vôbec to nie je napínavé a posledný akt sucks (a epilóg to už úplne zabil.) Ale mňa to neskutočne bavilo. Šialené tempo, Silvestriho motívy, cool momenty kopa hlášok,partička magorov mi prišla sympatická a Predátor to reže ostošesť. Otázkou je, či sa séria mala uberať týmto smerom. Asi nie. Ale vážne s niekto myslí, že dredatého mimozemského lovca trofejí sa v tejto dobe bude niekto báť? Za mňa je posun k akčnej komédii správny smer. Akurát Black nepekne zišiel z cesty. Keby sa to nevolalo Predátor a behalo tam nejaké iné monštrum, tak som možno aj nadšený. 7/10 ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ve stejném roce, ve kterém vydává jedna slavná pop-rocková kapela album s názvem evoLucie, přichystal nám Shane Black jednu evoluci v rámci sci-fi žánru i jednoho konkrétního filmového universa. Ten Shane Black, který si zahrál v původním Predátorovi a mohl se už tehdy učit od mistra akčního žánru, Johna McTiernana. Bohužel nedával pozor (a navíc se zde ztrapnil nepochopením repliky z Forresta Gumpa o bonboniéře). Ještě před natáčením prohlásil, že hodlá vrátit dredatému monstru jeho důstojnost, ale evidentně si z nás vystřelil. Vůbec nevím, co se mi nelíbilo víc, protože film má tolik neduhů. Digitální (FUJ!!) hlavní postava, nezajímavé (až na Holbrooka) a nesympatické herecké obsazení, nulová atmosféra, absence napětí, spíše trapné pokusy o vtip, nepřehlednost scén, sklouznutí až k parodii... Parta, která má zachránit svět (nebo americké předměstí?), se střetává s něčím, co si dosud nedovedla představit ani v nejhorších snech, ale spíš to vypadá, že loví někoho, kdo utekl z protialkoholní léčebny a je ozbrojen maximálně nějakým nožem. Jak jinak si vysvětlit vtipkování těchto šílenců v situacích, ve kterých je to absolutně nevhodné? A ženská představitelka si to s velmi natvrdlou příšerou dokonce rozdá pěstmi! Prostě všechno špatně od začátku do konce, který mi připomněl Transformers. A to jsem na tuhle 3D Evoluci šel po zhlédnutí trailerů (do kterých jsou mimochodem nacpány všechny scény s kdysi vesmírným zabijákem), bez jakéhokoliv očekávání. Tuhle sestavu by Predátor z roku 1987 vyřídil za pět minut. Totální poškození značky, která se do letošního léta stále držela na slušné úrovni. Největším pozitivem byla opětně použitá Silvestriho hudba a to, že jsme při odchodu z kina potkali Ivo Viktora. Velmi špatný Terminator - Genisys, má bohužel další konkurenci a jak Schwarzenegger, tak Del Toro, moc dobře věděli, proč se z natáčení omluvit. P.S. Když film skončil, brácha se na mě podíval, nadechl se a prohlásil - to byla teda píčovina! Čímž vlastně vystihl celý můj dlouhý komentář v několika slovech. V Cinema City Flora na Žižkově, nás bylo okolo deseti. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (39)

  • Na začátku filmu, když se zřítí loď, ztratí predátor svoji helmu. I tak ale dokáže laserem zaměřovat cíle. Což není možné, jak je ukázáno v předchozích filmech – laserový zaměřovač je umístěn v helmě. (Guilemot)

Související novinky

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

Režisér Ulice Cloverfield chystá Predátora

21.11.2020

Režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) je nejnovějším tvůrce, který slavného Predátora vyšle na další lov. Studio 20th Century oznámilo pátý film v populární akční sérii, jenž by měl opět… (více)

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

Kdy budou další díly Avatara a Deadpoola?

23.04.2017

Studio 20th Century Fox asi moc neuznává víkendy, protože v sobotu oznámilo data premiér osmi nových filmů. Rovnou půlku přitom zabírají pokračování Avatara, jichž se dočkáme 18. prosince 2020, 17.… (více)

Reklama

Reklama