Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(série)
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (16)

Trailer

Recenze (111)

Ravi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se týče děje, do páté epizody včetně se neděje téměř vůbec nic, krom toho, že se scénárista asi totálně utrhl ze řetězu co do bezmyšlenkovité tupé a ve výsledku zcela zbytečné brutality na úkor jakéhokoliv posunu v ději. Poté se objevil zčistajasna sedmý díl, ale jeho potenciál utonul v dalších dvou slabších epizodách a vše je korunováno naprosto na hlavu postavenou poslední epizodou, kde se zcela ztrácí pointa, a kde je spatláno všechno do předem dané formy tak, aby kooonečně mohla nějak začít třetí série venku. Nemůžu se zbavit dojmu, že celá druhá série je nevyvážená, nezvládnutá co do rozvržení sil a příběhů jednotlivých účastníků na epizodu, ale hlavně hrozně uspěchaná, protože některé celé epizody by v duchu první série bylo možné odvyprávět za pět minut. Zvláštní pozornost věnuju příchodu "speciálních jednotek" a jejich chování na place - to je "příběhem" samo o sobě. Tak vágní, neprofesionální a žalostný přístup bezpečnostních sil nevidíte ani v béčkových akčňákách osmdesátých let. Až jsem si říkal, jestli tohle dělali stejní tvůrci, nebo jestli si na to vypůjčili scénáristy a kompars z jiného seriálu. Vše kolem westworldu se zdá tak zašifrované, precizní a nakombinované, ale jak se objeví profesionálové, tak je to k smíchu. Bezpečnostní složky neumí střílet, jsou absolutně bez velení a koordinace činností, nemají absolutně ponětí o taktice. Dále mě hrozně zaráželo, jak malou důležitost má v některých případech život postav a v jiných je tomu diametrálně jinak. Na některých postavách (William) se přímo lpí a nechá je rozstřílet jak řešeto, zatímco kráčí stále dál jak terminátor, zatímco jiné postavy lehnou bez jakéhokoliv pozastavení se nad tím, zda má jejich smrt hlubší smysl nebo zda se jich prostě scénárista už chtěl zbavit, protože mu překážely. Zaráží mě, že seriál s tak propracovanou logikou hlavní linky nepřemýšlí nad tím, že by někdo mohl mít mobil nebo že by se mohl někdo jinak účinně bránit tomu, co se tam děje. Šéf impéria je najednou vzduch i pro své zaměstnance. Najednou zmizely všechny kamery a jiné bezpečnostní prvky a není vysvětleno, co se s nimi stalo. Člověk kolikrát čeká na vysvětlení takových zásadních věci, aby nakonec zjistil, že vysvětlení není, protože tvůrci doufají, že se na to zapomene. A postupně mě začaly na rozdíl od první série naprosto iritovat všechny ty rádoby biblické kecy pronášené z kupky hnoje se vší vážností. Ach jo. A kam zmizely motivace hrdinů? Kam? Všechno blbě. Jsem velmi zklamaný. I když si seriál udržuje jistou dávku úrovně, obsahově u mě naprosto skončil. Hrozné zklamání. 35% = 2/5 ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla výborná, každý jeden díl byl vynikajícím průvodcem v tomto šíleném světě, ve kterém to vygradovalo v úžasný konec, kde si tvůrci mohli říct, že by to tím i celé uzavřeli a nechali diváckou fantazii pracovat a celé by to nabylo ještě lepšího dojmu. Jenomže ne, tvůrci se rozhodli diváka ždímat a přijít s další sérií, která už tlačila příliš na pilu. Hodnocení šlo dolů, stejně jako má pozornost a jsem rád, že jsem těch 10 dílů vůbec zvládl. Dojdeš na finální epizodu a znovu, otevřený konec - a já teď vůbec nevím, jestli to vůbec chci dokoukat. Zřejmě ne, jdeme dál. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Propad. Začíná to slibně. Náhled do "kolonie" a k Samurajům je úžasný. Řekl bych dokonce, že i nejlepší částí řady. Jakmile se ale série přehoupla do druhé poloviny, byla to tragedie. Bohužel ta snaha vycucat z tématu ještě něco navíc je znát a ten chaos a překombinovanost je opravdu otravná. Díl "s indiánem" naprosto o ničem. Navíc chybí "závěr". Závěr v tom smyslu v jakém končila první řada. Rozkrytí precizního a jasného přepínání mezi časovou liní "současnost", "před 30ti lety" a "před 35ti lety"... tady je to už jen bordel. Navíc se znatelně ubralo na syrovosti = nastává posun k mainstreamu (jako ve trůnech) ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada oceňovaného sci-fi seriálu začíná jako svérázná hi-tech variace na Ztracený svět: Jurský park, později se však stane z hlediska nosnosti témat, dějových linií a (verzí) postav ještě komplikovanější než ta první. Kdo vyžaduje logické vysvětlení naprosto všeho, toho dost možná začne další prozkoumávání mysli androidů po pár epizodách iritovat, ostatní si však užijí neutuchající příval mysteriózní atmosféry a nevyluštitelných hádanek, které možná někdy najdou vysvětlení, ale rozhodně ne teď. Tím se Westworld dosti přibližuje fenoménu Ztraceni, kdy byl aktuální seriál jen malou jiskrou pro vznik nekonečných internetových teorií a fandomů. I když ale byla druhá sezóna co do rozmachu ambicióznější, mnohem více v ní zaujaly samostatné epizody soustředící se na jednu hlavní nebo vedlejší postavu než zastřešující příběh, který došel do očekávaného, nicméně slibného konce. Nejlepší epizoda: Kiksuya (8) ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„KDO PO KRVI TOUŽÍ, V KRVI KONČÍ…“ /// Skutečný je jen to, co nelze nahradit Svět po průseru. Kontrolu nad parkem, kde hosti jsou regulátoři a výtvory proměnnými s cílem okopírovat lidskou mysl převzali jednotky Delosu a prováděj krvavou očistu. Role se otočili. Dolores ukazuje, že se toho hodně naučila. Maeve hledá svoji dceru a „Muž v černém“ má před sebou další labyrint… Druhá řada je parádní. V jedničce jsem se nějak nemohl kvůli kolísavýmu tempu a množství prostoru pro osvětu „chytnout“. Tady je to jiný. Řež, ve který maj uměláci navrch, nový postavy jsou vrženy do víru událostí a ty starý přebíraj otěže. Na obou stranách. Harris je furt charismatickej, takže jeho pistolník, kterýho doprovází smrt, je fajnovou rolí. Lidi se snažej zachránit a uměláci zase získat svět pro sebe. Nebo má STVOŘITEL jiný úmysly? Další – tedy nový světy a smrt je jednou z možností, jak se z nich dostat. Ale hlavní je nezemřít nadarmo… ale od toho tady bude další série. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Začínám se bát svýho uměláka. 2.) Chtěl bych navštívit do období Edo. 3.) Thx za titule „need4seed“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (318)

Zajímavosti (14)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (powda)
  • Dolores (Evan Rachel Wood) má na sobě větší množství střelných ran, ale poté, co ve Výhni společně s Bernardem (Jeffrey Wright) vstoupí do sekce simulátoru pro Delose, má opět jen průstřel ramene a boku. (Mufuck)
  • V této epizodě několikrát zazní skladba „Rotten Apple“ od kapely Alice In Chains. (Epistemolog)

Reklama

Reklama