Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(série)
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (16)

Trailer

Recenze (111)

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto budu rozumět všem, kteří s druhou řadou nebudou spokojený. Chápu to, a rozumím tomu. Na druhou stranu opravdu oceňuji snahu HBO a tvůrců, udělat, takhle velkou podívanou jinak. Rozhodně nelze říci, že by to divákovi šlo naproti(to že mu začnou dávat odpovědi, neznamená, že mu to jde naproti). Je to natočeno zajímavě. Jako diváci musíme přemýšlet nad tím co vidíme, jakou to bude hrát roli, a nebo jestli to není jen skrytá odbočka ve velkém labyrintu. Tvůrci s námi hrají tuhle hru a pak nám začnou házet drobečky a představovat nové poselství a myšlenky. Někdy je to trochu samoúčelné a zbytečně překombinované, protože to tak tvůrci potřebuji, přesto je to udělané kvalitně. Příběh je zajímavý a karty jsou krásně rozložené. Bohužel největším problém se pak ukáže práce s postavy. Hodně těžko se jim fandí. A tohle mě hodně zklamalo. Prakticky mě pak nezáleželo na většině postav, a jejich cíl pro mě neměl takovou váhu. Chápal jsem proč to dělají, ale nelíbilo se mi jak to tvůrci prezentuji. Světlou vyjímkou je postava Williama/Muže v černém, jehož příběh je zajímavý, dojemný a z mého pohledu nejzábavnější. Westworld je ve druhé sérii hodně jinou podívanou, a já tento risk celkem obdivuji a dost se těším na třetí řadu. 8/10 ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je po čistě kinematografické stránce skvělá. Je zde několik nových lokací, které vypadají prostě nádherně, a s kamerou se zde pracuje na jedničku jako v sérii předchozí. Co mi tu ovšem poněkud vadí (a to relativně často) je způsob vyprávění. Ten byl poněkud netradiční už v první sérii, ale tady místy působí poněkud zmateně a už začínám mít takový pocit, že scénáristům pouze zjednodušuje vyvolání "wow efektu" u diváka, který by se jinak možná nedostavil. Tím však nechci říct, že tu není dost dějových zvratů i tak. Některé jsou tu opět celkem nečekané a právě ty táhnou seriál vpřed. To se bohužel nedá říct o většině postav. Pár z nich mi opravdu přirostlo k srdci a jsem nadšený, když je jim zase věnována většina nějakého dílů (William, Maeve, Akecheta). Nicméně většina postav mi tu připadá prostě poněkud sterilní, i když v příběhu hrají zásadní roli (Dolores, Bernard). Nicméně všichni herci tu své postavy hrají na výbornou, což tento zápor aspoň z části neguje. Některé díly tu pro mě byly zajímavější, než jiné. Uprostřed druhé série jsem se už nudil, ale poslední čtyři díly to zachránily jak nejlépe mohly. Konkrétně příběh s indiánem Akechetou mě vyloženě dojal, což jsem u WW nečekal. Rozhodně jsem zvědavý na třetí sérii. ()

Reklama

barrahir 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tu jejich hru "máme vše promyšlené" jim přestávám žrát. Příběh ve druhé sérii už nedrží pohromadě a při pohledu zpětně je půlka děje vata. S tímhle stylem vyprávění a počtem dílů to ani jinak nejde. Zatím hůl nelámu, ale uvítal bych do budoucna o pár dílů míň a vše z pera Nolan & Joy. Jenže to by zase nesypalo HBO tolik peněz. Pokud scénárista každých 5 minut otočí celý děj a myslí si, jaký je chytrák, tak je něco špatně. Snad to neskončí jako Matrix. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobne sa mi druhá séria páčila viac ako prvá, je to zrejme aj kvôli tomu, že ako divák už som nemal taký problém sledovať jednotlivé postavy a dejové linky, chápať zmysel a motiváciu ich konania, vnímať podstatu sveta westworldu a aj napriek retrospektívne sprítomnenej forme narácie som sa v celom tom klbku napokon nezamotal. Nie je to však úplne najjednoduchšie sledovanie, divák musí byť pozorný po celú dobu time-ingu. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Propad. Začíná to slibně. Náhled do "kolonie" a k Samurajům je úžasný. Řekl bych dokonce, že i nejlepší částí řady. Jakmile se ale série přehoupla do druhé poloviny, byla to tragedie. Bohužel ta snaha vycucat z tématu ještě něco navíc je znát a ten chaos a překombinovanost je opravdu otravná. Díl "s indiánem" naprosto o ničem. Navíc chybí "závěr". Závěr v tom smyslu v jakém končila první řada. Rozkrytí precizního a jasného přepínání mezi časovou liní "současnost", "před 30ti lety" a "před 35ti lety"... tady je to už jen bordel. Navíc se znatelně ubralo na syrovosti = nastává posun k mainstreamu (jako ve trůnech) ()

Galerie (318)

Zajímavosti (14)

  • V této epizodě zazní klavirní melodie „The Entertainer“ od skladatele Scotta Joplina. (Epistemolog)
  • V úvodu epizody zazní skladba „Seven Nation Army“ od kapely White Stripes. (Epistemolog)
  • Navzdory faktu, že se pan Ford (Anthony Hopkins) objeví v závěrečné scéně, kde hraje na klavír, není v závěrečných titulcích uveden. (Epistemolog)

Reklama

Reklama