Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(série)
Trailer 2
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (111)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé průměrné hodnocení se po deseti epizodách druhé sezóny vyšplhalo na čtyři hvězdičky, ale proti první sérii jsem zažil spíše zklamání. Akčních scén bylo opravdu dost, ale často vyzněly do ztracena, protože byly napsány spíše na efekt, než aby měly vliv na samotný příběh. Ten se zase často utápěl v hlubokých filosofických myšlenkách, čímž ztrácel na tempu, proti úvodní řadě došlo ke značnému poklesu kvality. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Méně je někdy více, takže když do druhé série dáte všeho více, není to vždy výhra a to přesně platí i o druhé sérii Westworldu. Základním problémem je, že scénáristi vsadili na nezajímavé postavy, myšleno především ty ženské. Ano, u první série jsem psal o tom, jak mě bavil příběh Maeve, jenže ta se právě na konci první série vydala špatnou cestou, která navíc pokračovala úmorně dlouho. A nezachránili ji na ni ani další oblíbení, Hector a Armistice, zde trestuhodně nevyužiti, téměř do země zadupáni. Když už to vypadalo, že se Maeve někam posune, unesou "její dceru" indiáni, aby mohla přijít naprosto zbytečná epizoda. Tedy, že se i jejich příběh nějak více vysvětlí, že budou nakonec důležití, jsem předpokládal, ale opravdu takto? To snad ne. Dolores, nebyla příliš zajímavá už v první sérii, zde bylo vše dvojnásobné. Snad je to i zbytečným filozofováním, věčnými návraty a zase, hledáním, tentokrát otce. Naštěstí to celé nebylo jen o negativech, takže ke kladům. Více informací o světě potěšilo, obzvlášť pohled do historie, prakticky vzniku. Naději vzbuzoval Shogun World, žel do něj přišly špatné postavy... přesto to vyloženě zlé nebylo. Celá série má velmi slušnou atmosféru, občas až hororovou, ta je nejvíce znát v příběhu Bernarda. Jeho linie je zajímavá, samozřejmě v tom pomáhá přítomnost Anthonyho Hopkinse, ale i ztráta paměti. Ono postupné odhalování pravdy, je ozdobou především nejlepší předposlední epizody! Ta měla být tou poslední, vždyť se mnohé vysvětlilo a co se nestihlo, mohlo zůstat nezodpovězené. Finále totiž děj násilně natahuje, filozofování je víc než příliš a závěr značně rozporuplný. A Ed Harris? Stále vše táhne, vlastně snad ještě víc. Jednoduše nejsilnější postava, nejlepší linie, navíc potěšily i rodinné pohledy do minulosti a vrchol seriálu, Hopkins/Harris v jedné scéně. 65% ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aneb jak poku*vit vše, co doposud fungovalo.......... Extra psycho nadpřirozeno doprovádí celý seriál, je tam "magie", jsou tam haluze, je tam vše, co jen tak funguje, protože "proto" a NAPROSTO to ztratilo myšelnku první série, která byla naprosto úžasná.... VELKÉ zklamání :-/ Velmi zamrzelo....I'm immortal god... 40 % ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po konci první série pro mě největším strašákem bylo, že Westworld se bude dále ubývat lacinou cestou všech možných kombinací "kdo je robot, kdo je člověk, kdo je robot a myslí si, že je člověk" a snažit se tím šokovat. Leč nestalo se a karty naštěstí zůstaly rozdány stejně. Když ale nemůžete překvapovat tím, kdo je kdo, začala druhá série překvapovat tím, kdy je kdy. Mindfuck se tedy nyní dostavuje na bázi prolínání různých časových linek a musím říct, že je to opět na hraně mezi geniálností scénáře a uplné frašky. Na této hraně se Westworldu daří balancovat celkem dobře. Problém ale přichází uplně někde jinde. Druhá serie nemá dostatečně silnou munici aby utáhla 10 hodinových epizod. Z celé stopáže se hlavní dějové lince věnuje necelá polovina, zbytek je bohužel doplněn vedlejšími příběhy, které jsou pro hlavní děj nepodstatné, řada z nich je i velmi nudná a pouze tak natahují celou sérii. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria začala s výrazne odvážnejším tempom. V tej prvej sme boli svedkami ako krásne sa dá spojiť pomalé rozprávanie, epickosť a dôraz na postavy. Druhá odkrýva tajomstvá ktoré sme zatiaľ ako diváci netušili, no na druhej strane dostávame viac ďalších otázok ako odpovedí. Príbeh je občas mätúci ale stále ma to baví. Všetko začína byť akčnejšie, pri postavách viac povrchné, no svojské čaro aké Westworld má zatiaľ nezmizlo.  7/10 ()

Galerie (318)

Zajímavosti (14)

  • V této epizodě zazní klavírní verze sklaby „Heart Shaped Box“ od kapely Nirvana. (Epistemolog)
  • V úvodu epizody zazní skladba „Seven Nation Army“ od kapely White Stripes. (Epistemolog)
  • V této epizodě zazní skladba „Codex“ od kapely Radiohead. (Epistemolog)

Reklama

Reklama