Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje první série AHS, kde je dost kumšt sledovat motivaci a charakterizaci scénu od scény, natož epizodu od epizody. Když se v příběhu, kde hlavní konflikt má podobu historické rasové nenávisti mezi bílými čarodějnicemi a černými voodoo šamany, začala Jessica Lange v neposkvrněném bílém paláci pro vyšší vrstvy prsit, že dvakrát volila Obamu, a okamžitě nato vyplodila přednášku o své nadřazenosti nad negramotnými otroky, hned jsem se natěšila na supernaturální obdobu Get Out. Žel Murphy si zjevně nevšiml, že stvořil vynikající výchozí bod pro dekonstrukci liberálního rasismu, a tak jsem se místo toho mohla hned dvakrát poblít u pokusů morálně vykoupit Delphine LaLaurie: prvně tak, že si najde černou kamarádku, a podruhé protože se rozbrečí u spirituálu. Jelikož je tohle tropus, po němž se standardně katapultuju k věcem, které nejsou tak školácky naivní, patří jedna hvězda mně za to, že jsem vydržela až do konce. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po sérii Asylum docela zklamání. Coven nabízí spoustu zajímavých postav i jejich příběhů, ale nedokáže s nimi jaksi pracovat. Celý příběh se vyvíjí poměrně slabě, pořád jsem čekala, kdy se to nějak naplno rozjede a nastane ten "WOW!" okamžik, kdy bych si řekla, že další díl prostě musím vidět. Tady se tak bohužel nestalo. Z Covenu mohla být pecka, jak sviňa, stejně dokonalá, jako Asylum, jenže tvůrcům jaksi došla "šťáva." Námět byl slibný, měl všechny předpoklady stát se parádním pokračováním, jenže, nevím proč, jakoby se tvůrcům nějak nechtělo se do toho pořádně opřít a vydat ze sebe všechno. Jedna z nejzajímavějších postav, Misty Day, zde nedostala v podstatě žádný větší prostor a zůstala tak pouze okrajovou postavou. A zasloužila by si být jednou z těch nejhlavnějších. Takže, shrnuto. Po velkolepém Asylum sice zklamání, ale pořád slušné pokračování jednoho z nejoriginálnějších seriálů současnosti. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Voodoo, černá magie, smrtící očarování, probuzení ze světa mrtvých či zaprodání duše. To zní jako skvělý námět na další American horror story a dokonce to má i velký potenciál, ale nakonec z děsivého prostředí čarodějnického covenu vzniká povedený Twilight. .. Škoda, protože to má z velké části našlápnuto na parádní sérii, ale jen našlápnuto. Dávám hodně těsné čtyři hvězdy. .. P.S.: Doufám, že se v nějaké další sérii AHS objeví Papa Legba, protože to byla zajímavá postava :).... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série: První dojem- ROZHODNĚ lepší než druhá série. Coven mrch různého kalibru, které si namísto rozumnější soudržnosti jdou po navzájem po krku, zatímco se jejich tajný svět rozpadá. Konkurenční voodoo parta, respektive pár anonymních, vcelku nepodstatných poskoků dávajících vyniknout charismatické "královně" Marie Laveau. A do toho Madame Delphine LaLaurie, více než stoletá psychopatka jako prostřednice zajímavého srovnání normálního života "kdysi" a "nyní". Mínusy: Ke konci série krapet ztrácí dech. Plusy: opět skvělé úvodní titulky (ten dvounohý "okřídlený" kozoid!!!); voodoo linka především v první polovině; jako obvykle backstory a kostlivci ve skříních jednotlivých postav Hodnocení/index děsivosti: 80 % ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Okopírováno z původního profilu) Bůh tomu chtěl. ale stalo se to, co jsem čekal - Coven je JEŠTĚ lepší než Asylum, což znamená, že je to doposud nejlepší série vůbec a je rozhodně moc dobře, že má tenhle seriál vzestupnou tendenci, rozhodně mu to prospívá. Naprosto fantastický herecký koncert Jessicy Lange a Kathy Bates, okořeněný bravurním dabingem Barcelky a Nadi Konvalinkové, vynikající zápletky, prostředí, atmosféra a obsazení je taky vyšperkované... Moje závislost na AHS se díl od dílu zlepšuje. A já se tedy ptám. Může být "Freakshow" opravdu ještě lepší, než všechny předešlé série dohromady? Hm? Teď už je to čistých 100% (předtím to nebylo ani náhodou) a já to žeru. P.S.: Konečně to tady rozdělili do samostatných sérií, mé přání se splnilo, díky bohu za to:) ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Akademie slečny Robichaux, kde žijí všechny čarodějnice v sériích Coven a Apocalypse (2018), je ve skutečnosti Buckner Mansion v New Orleans. Dá se tam ubytovat, ale jedna noc stojí 20 000 amerických dolarů. (ICTS)
  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)

Reklama

Reklama