Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl není tak perfektní po příběhové stránce jako minulé dvě série,ale zase to není zas až tak hrozné jak mi mnozí lidé říkali.Některé scény byly i mnohdy nechutné a zvrácené ale nakonec se mi tato série líbila a byl jsem s ní spokojen.Takže za mě 3 hvězdičky za hudbu,celkem dobrý příběh a perfektní herecké výkony všech zúčastněných. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - v mnohém podobná těm předešlým a přece jiná. Na první pohled mě zaujal čarodějnický svět, jeho hierarchie, zákonnitosti, tradice a vlastně všechno, co s ním byť jen okrajově souvisí. Velice jsem uvítal obsazení Kathy Bates, která si svou roli chladnokrevné masové vraždkyně z let minulých užívala s grácií (hned jsem si přitom vzpomněl na Misery). Věrně jí sekundovala její hlavní protivnice Angela Bassett. Nicméně hlavní hvězdou byla jako vždy Jessica Lange jako Nejvyšší - označení, které jí sedlo jako ulité. Díky seriálu se mně dostala do podvědomí Stevie Nicks, jejíž Seven Wonders si rád čas od času pustím do uší. Zkrátka jsem se již potřetí nechal hezky unášet na AHS-vlně, která byla tentokrát plná kouzel, intrik, vraždění, ožívání, morbidity a mnoha dalších věcí. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Voodoo, černá magie, smrtící očarování, probuzení ze světa mrtvých či zaprodání duše. To zní jako skvělý námět na další American horror story a dokonce to má i velký potenciál, ale nakonec z děsivého prostředí čarodějnického covenu vzniká povedený Twilight. .. Škoda, protože to má z velké části našlápnuto na parádní sérii, ale jen našlápnuto. Dávám hodně těsné čtyři hvězdy. .. P.S.: Doufám, že se v nějaké další sérii AHS objeví Papa Legba, protože to byla zajímavá postava :).... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak som sa nakoniec dočkala tretej série, a fakt tomu nemôžem uveriť ale zatiaľ ma to baví najmenej. Pevne verím, že ma to ešte dáko šokuje ale zatiaľ sa tak tá séria netvári..... koniec série, a síce som zo začiatku nebola až tak spokojná teraz som tak trošku sklamaná, že už je koniec, nebolo to síce strašidelné ako napr. prvá séria za to to bol luxusný krvák a ja som sa uspokojila i s týmto. Proste takmer maximálna spokojnosť, A prečo takmer? Pretože ma sklamalo, že Evan Peters hral skôr retarda a tým pádom získal tak málo priestoru. Ale tak hral ho dobre no. Hodnotenie nemením. A asi ani nikdy meniť nebudem. OPRAVA: Takže vlastne budem kedže to takto posrali a rozdelili. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coven je velice zajímavě zpracovaný svět čarodějek na pokraji vymření. Zápasí nejen s okolním světem ale i uvnitř covenu mezi sebou. Klady: I když se děj odehrává v současnosti, nechybí pár zajímavých návratů do minulosti, které celý děj obohacují. A nejen události ale i postavy. Madame Delphine se jako zatvrzelá rasistka, objevená nejvyšší, která je ve sporu s Marií Laveau do děje také skvěle hodí. Jsem ráda, že seriál nezůstal jen u čarodějek jednoho covenu, ale je tu i zmíněná voodoo královna a její svět, a především Papa Legba. Série je plná skvělých hereček jako Taissa Farmiga (Zoe) nebo Emma Roberts (Madison). Nade všemi opět ale září Jessica Lange v roli nejvyšší čarodějky. Zápory: Covenu chybí takové to napětí, mráz lezoucí po zádech a reakce typu… COŽE?! Už to není to pravý AHS, ale pořád to má slušný děj a scénář. Bohužel se schopnostmi čarodějek přichází i pro mě docela zmatek. Postavy jsou chvíli mrtvé pak zase ne pak jsou tu i duchové atd. No je to občas šílený bordel. Navíc to neustálé hledání nejvyšší a hádání se o to která je ta pravá po pár epizodách už taky leze krkem. Hodnocení: (4*) za téma čarodějky, skvělý soundtrack, nejvyšší čarodějku a jeden z nejlepších konců v AHS. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Stevie Nicks se objevila v seriálu proto, jelikož se o ní říkalo, že je skutečná čarodějnice. (ICTS)
  • Axeman (Danny Huston) byl skutečný sériový vrah, který řádil v letech 1918–1919. (ICTS)

Reklama

Reklama