Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovský gorilí samec King Kong nezemřel po pádu z mrakodrapu, stále žije! Jeho život je ale opět v ohrožení. King Kong je již dlouhou dobu v kómatu a nutně potřebuje operaci. Lékaři ale nemají krev a bez té zákrok provést nelze. Jeden lovec však učiní nečekaný objev. V pralese najde samici stejného druhu. Okamžitě je převezena a King Kong může být operován. Jenže po probuzení z kómatu King Kong cítí přítomnost samice a pudy jsou silnější než všechny řetězy. Společně uprchnou do hor, ale lidé je nehodlají nechat na svobodě… (Vapet Production)

(více)

Recenze (107)

Shit 

všechny recenze uživatele

Proč tohle vniklo fakt nevim, příběh je totálně ubohej, herci hrajou příšerně a ty triky to je opravdu něco šílenýho, v prvním díle byly nejmíň o třídu lepší a to je o deset let starší. Za povšimnutí stojí snad jen hudba, která je celkem dobrá a Linda Hemilton, která k sobě sice nemá Arnolda, ale i tak byla asi nejlepší z herců, teda jestli se tak ta chátra, co tam chodí dá nazývat. Fakt lituju toho, že jsem to skouknul ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování, které už nemá takové grády jako jeho předchůdce, ale pořád se na to dívat dá. jen ubylo romantiky a přibylo akčnosti. Výbuchy, střelba a boj to je předností tohoto dobrodružného snímku. Vizuální efekty opic se o trošku zlepšili, ale kvalitu filmu hodně sráží průměrný scénář, který už tolik nezaujal jako jednička. Za zmínku stojí scénka ze spacáku (taky bych tam s Lindou Hamilton hned hupsnul- v té době). ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Krvavejšie, akčnejšie, zábavnejšie. Už úvodných 15 minút stihne pripomenúť finále minulého dielu, zoznámiť a uväzniť samicu Lady a transplantovať polomŕtvemu Kongovi umelé srdce. Pokračovanie dynamicky strieda jednu situáciu za druhou, kde nie je priestor pre nudu. S nižším rozpočtom si nedovolí posunúť triky na vyššiu úroveň a tak film vyzerá ako by vznikol rok-dva po tom prvom. Finty s nastavením kamery stále fungujú a ušetria pár dolárov, za čo sa Kongovci z plátna prakticky neodlepia. Guillermin sa týmto pokračovaním nesnažil natočiť sofistikovanú drámu ani získať uznanie za lekársky prínos na čo väčšina hodnotiacich asi zabudla. Význam Béčka spočíva v jeho nenáročnosti a schopnosti dopriať relax, čo sa mu vo veľkej miere podarilo. A že som si v detstve aj poplakal tiež prihadzuje svoje, tak prečo filmu škodiť? ()

Wiceman 

všechny recenze uživatele

Jo jasný. Je to hovadina, aby deset let byl Kong v kómatu potom, co ho prošpikovali tři helikoptéry s rotačníma kulometama a ještě spadnul z WTC a pak měl v prdeli jen ,,Srdce". Další hovadina obří umělý srdce. A další hovadina ... Kong má vlastní ostrov, ale kde se vzala tu se vzala lady Kong z Bornea .... chm.... I přes tohle všechno je mi to ale pořád sympatičtější, než díl ,,první" s debilníma postavama a ještě debilnějším ropným magnátem (jako přikrejt ho plachtou ve tvaru čerpací stanice? WTF :D ) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nebol by som k tomu až tak kritický ako ostatní. Už len kvôli ešte lepšej animatronike ako v prvej časti, si film zaslúži aspoň trošku lepšie hodnotenie. Zakomponovanie motívu rodiny a jej ochrany bolo fajn, v tej dobe to letelo v kope iných filmov, takže prečo nie. Na konci to malo dokonca aj náznak emócii. Ja nemôžem na to moc nadávať. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu lze zpozorovat osobu s cedulí „You Kong, Me Fay“ – jedná se o odkaz na Fay Wray, která si zahrála Anne v prvním filmu o Kongovi z roku 1933. (fiLLthe3DD)
  • Film bol nominovaný na Zlatú malinu v kategórii Najhoršie vizuálne efekty. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama