Reklama

Reklama

Místo zločinu Plzeň

(seriál)
Česko, 2015, 5 h 49 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Martin Bezouška

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Lukáš Vaculík, Martin Stránský, Jan Zadražil, Vladimír Polívka, Berenika Kohoutová, Vladimír Kratina, Zuzana Vejvodová, Jaroslav Pížl, Barbora Kodetová, Vítek Pokorný, Václav Liška, Jana Gýrová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Šestidílný kriminální seriál Místo zločinu Plzeň sleduje práci plzeňského kriminalistického oddělení. Divákům se představí plukovník Karel Drtina (Lukáš Vaculík), šéf plzeňské kriminálky, strohý profesionál, který nemá osobní vztahy s vyšetřovateli v oblibě, a kapitán Tomáš Karas (Jan Zadražil), racionální pedant, jehož jedinou slabostí je tolerance ke kolegovi Viktoru Knappovi (Martin Stránský), který i přesto, že se rád napije, má v týmu respekt. Nejstarším členem kriminalistického oddělení je major Vladimír Šimek (Vladimír Kratina), ženský element zastupuje kapitánka Mirka Ondrová (Berenika Kohoutová), svéhlavá, ale velmi pracovitá vyšetřovatelka. Nejmladším členem týmu, hledajícím každou příležitost k tomu, aby se prosadil, je zakomplexovaný kapitán Jakub Lepší (Vladimír Polívka). Kromě nich se v seriálu objeví také Bára Kodetová, Jitka Čvančarová, Tereza Brodská, Andrea Verešová či Zuzana Vejvodová. Tým kriminalistů bude v seriálu řešit vraždu významného plzeňského podnikatele, pátrat po nezvěstných pracovnících bio farmy, hledat manželku šéfa plzeňské opery, odhalovat psychopata, který zřejmě stojí za vraždou mladé ženy, i pátrat po tom, kdo řídil náklaďák, který srazil místní učitelku. (Česká televize)

(více)

Recenze (216)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Hřebejk dokázal ještě nedávno nemyslitelné, potvrdil, že jeho poslední krimitrapas s exorcistou nebyl výjimečným kiksem, ale pouze důkazem, že tento žánr naprosto neovládá, když navíc tohle špatně obsazené plzeňské místo činu platí za vlastně dokonale řemeslně nezvládnutý projekt.. Když jsem nedávno zprvu spílal nezkušenému Hudskému za jeho poněkud křečovitý scénář k výbornému Strachovu Labyrintu, o jehož gradaci a napětí si může nechat tahle (hře)bejkovina jen zdát, ani v nejhorším snu by mě nenapadlo, s jakou upocenou prasárnou se vytasí Martin Bezouška, ačkoliv zde nefunguje takřka nic, tu nablblou úvodní titulkovou znělku nevyjímaje.. Prozatím opravdu příšerné zklamání, které jednoho přímo odrazuje vůbec dalšího sledování.. Tak to vypadá, když si (hrdina mainstreamu) autor bez sebereflexe myslí, že televizní tvorba je cosi méněcenného, čemu stačí jízda bez zaujetí na půl plynu.. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu ambiciozní krimi série Jana Hřebejka v produkci ČT je evidentních hned několik věcí - 1) Jan Hřebejk už není etalonem kvality, ale pouhopouhým rutinérem 2) Češi kriminálky neumějí točit 3) Martin Bezouška je naprosto zoufalý scénárista 4) První díl byl asi i můj poslední... 2. díl: Porušil jsem čtvrtý bod předešlého výčtu, tedy - 2. díl byl výrazně lepší než bezkrevný a planý pilot, vypadá to na dramaturgický lapsus - proč byl jako pilotní díl, který má nalákat diváky, zvolen právě ten nejslabší? A pak ještě smutné konstatování - po x letech čeští tvůrci naskakují na vlnu scandi noir detektivky...a svět už mezitím surfuje někde úplně jinde... 3. díl: Objevování Skandinávie pokračuje...scenáristicky to vypadá na naprostou analogii s předešlým dílem, naštěstí na konci přijde zvrat...jenom mi začíná připadat tendenční, že všechny případy se týkají horních deseti tisíc...v jiných vrstvách společnosti se v Plzni nevraždí? Škoda, že kvalita seriálu nedosahuje kvalit úvodní a závěrečné znělky...Mišík s Gellnerem jsou úžasní... ()

Reklama

Styxos 

všechny recenze uživatele

první díl tak tomuhle říkám pořádná kopačka do rozkroku fanouška detektivek. Stejně jako u Případu pro exorcistu, i tady měl Hřebejk skvělý obsazení. A stejně jako Případ pro exorcistu i tohle je hrozně, hrozně mdlý. Skoro až bez života a bez náboje, což jsou věci, který detektivka vyžaduje. Když to srovnám s Labyrintem, tak ano Labyrint měl sice debilní scénář, ale dokázal diváka chytnout. A to Místo zločinu Plzeň prostě neumí. Je mi jasný, že normálnímu divákovi programů českých televizí tohle bude vyhovovat, ale sakra, tam opravdu není někdo, kdo umí psát scénáře pro 21.století? Asi ne. Za co? Čím si zasluhujeme tak špatný věci? Ale abych jen nekafral - Martin Stránský, Jan Zadražil a Vladimír Kratina bombový (doopravdy moc doufám, že se do toho budou míchat i jejich osobní trable - ale jelikož tohle je detektivka z 20. století, tak to asi nehrozí). Zbytek obsazení mi pak připomínal panáky, kteří se akorát naučili odříkávat svoje fráze a tvářit se u toho určitým způsobem, jen aby to měli rychle za sebou. Plzeň super... no, snad se to otočí a seriál se vytáhne. Ale asi spíš ne a věci jako Případy prvního oddělení a Četnické humoresky budou nepřekonaný. PS: člověk co k tomu dělal/vybíral muziku nemá absolutně žádný vkus zbytek trapnost, debilita vlažnost - to jsou tři slova, která tento seriál vystihují. Ani po trapném prvním díle seriál nešel ani o stupeň nahoru. Jediný co na seriálu bylo dobré, byly náměty. A na to aby se z námětů staly skvosty, byl potřeba schopný režisér a scénárista. Bohužel se nekonalo ani jedno. Ve výsledku tak jenom * za Stránskýho. Dokázal bych si moc dobře představit seriál čistě o jeho postavě. Anebo radši ne. Další hovadinu podobnýho ražení bych už asi nepřežil. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí !! CELÉHO !! prvního epizodního dílu (měl by být coby zaváděcí ten nejlepší, vzhledem k tomu, že nejde o na sebe navazující děj klasického seriálu) naprostý souhlas s Radek99. Hřebík byl s konečnou platností zatlučen. Navíc dodám, že zde už nešlo z kteréhokoliv hlediska (scénář, režie, herecké výkony, ...) více zkazit. A televizi ČT vzkazuji, "nevyhazujte koncesionářské poplatky !! " za podobné produkce. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle : Jak byla moje očekávání velká ( také díky tomu, že týden předtím skončil Labyrint ) tak následovalo bohužel zklamání. Navzdory celkem atraktivnímu námětu to bylo nudné, pomalu plynoucí a celkem předvídatelné. Postavy byly nevýrazné - jen jsem nepochopil, že někdo kdo je takový notor jako postava Stránského může být nepostradatelný kriminalista ( v Bukowském měl Kuneš s alkoholem problém a taky teda musel na léčení ) - sorry to je trochu málo uvěřitelné. Berenika hraje lehce afektovanou mladou kriminalistku a moc jí to nesedne, Vaculík je borec , ale hrál tam celkem asi dvě minuty, takže jediná postava, která má můj respekt je ten puntičkářský narcis Karas ( J.Zadražil ) Hvězdy dávám za obsazení, Plzeň, nahatý holky na zabití. Doufám, že první díl byl omyl a další budou na úrovni herců a režiséra. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně rozhovoru na schodišti (cca 41.-42. minuta) se všichni koukají dolů do kamery, ačkoliv by oba pánové měli koukat nahoru, protože rozhovor vedou se slečnou v patře nad nimi. (PMUL)
  • Náměstí, které se objevuje ve znělce každého dílu a poté i v ději většiny epizod, je plzeňské Náměstí republiky s dominantní katedrálovu sv. Bartoloměje. (hendrich6)

Reklama

Reklama