Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 1
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (971)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neni to zadnej pruser, jak jsem se po oznameni tohohle serialu obaval, ale bohuzel to ani neni nejaka extra pecka. Jednotlivy dily jsou znacne nevyrovnany, takze tu jsou jak dily s velkejma bitvama/zabijenim monster/posunem hlavni dejovy linky, tak dily, kde se jen tak zvani o hovne, dej se docela tahne a nic se nedeje. Chapu, nemuze Geralt v kazdym dile zmastit deset monster, ale stejne, ani pri hrani her ani pri cteni knih jsem se ani na chvili nenudil, tady jsem ale misty koukal na hodiny. Ale jinak je to docela fajn, triky obstojny a i kdyz misty trochu drhnou, nic, co by cloveku rvalo oci, hudba hodne povedena a obsazeni, ac jsem tomu zpocatku neveril, tak je docela sympaticky a to vcetne Cavilla. Navic co si budem povidat, drsnejch fantasy neni nikdy dost a tady se zvesela fuckuje a krev strika na vsechny strany. Takze za me je hlavni problem dej, obcas se to tahne, obcas to pochopi asi jen znalci predlohy a obcas je dej tak nehorazne zjednodusenej, az se clovek musi smat. Pokud na tomhle v druhy serii tvurci zamakaj, potencial tu je. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před koncem roku nám Netflix udělil další seriálovou letošní událost ( že jich letos sakra bylo!) a byť mám menší připomínky, tak je to rozhodně velkolepá Fantasy nádhera a nový nástupce GOT. Nejsem znalec knih a hru jsem nikdy nehrál, takže jsem předlohou nepolíbený a souhlasím, že dějově je to komplikované a občas matoucí ( především flashbacky, které nepůsobí jako flashbacky a trošku mi to ubíralo na zážitku), ale ten zbytek je bez výhrad. Henry Cavill v roli Geralta vynikající, Anya Chalotra v roli Yennefer téměř dokonalá a bavil mě i Marigold, který svým zpěvem vykouzlí úsměv na tváři. Akce je velmi podmanivá ( Souboj se Strigou hezky hororový), ikdyž monster tam mohlo být rozhodně více, ale i souboje s lidmi mají fajn kameru a brutalita je na místě. Atmosféra je správně Fantasy historická a líbí se mi, že zde vystupují Mágové, Elfové, Dryády a podobné skupiny. Velmi mě mě seriál bavil a nejspíš to bude tím, že mám slabost pro podobné neznámé světy. Doufám, že s dalšími sezónami se příběh ucelí a bude i dávat větší smysl. 8/10. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, zdali je dobré se do podobného seriálu pouštět a nemít k Zaklínačovi vztah. Navíc ale není dobré mít přečtené všechny knihy, odehrané všechny hry a doufat, že tohle ho prostě nezklame. Seriál je prostě něco mezi, ale mě jakožto, troufnu si tvrdit, základního fanouška tohoto univerza prostě nezklamal. Jasně, našel jsem tam pár nejasností a nelogičností, kterých objevíte víc, čím větší vztah k celé té sérii budete mít. Pořád se ale jedná o hodně slušný fantasy kousek, kterých je současně zatraceně málo a já jsem za každou naději, která se na světě zjeví, děsně rád. Netflix to neudělal špatně, udělal to po svém. Henry Cavill, který byl postrachem všech, to nakonec zvládl se ctí. Hrozně mi připomíná toho herního. Příběhově, bych mohl konstatovat, že už je to trošku slabší, ale ruku na srdce. S počtem osob a nejasným smyslem příběhu byl problém i se Hrou o trůny. Až další série prokázaly, zdali se jedná o budoucí legendu nebo ne. No a u Zaklínače to bude podle mě obdobné. Navíc tady můžete počítat se skvěle nasnímanými souboji, na které je radost přihlížet. Zatím tedy hodnotím čtyřmi hvězdami. Sper to ďas! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definice pořekadla za málo peněz hodně muziky.... Přestože seriál působí béčkově, roztěkaně, papundeklově, vůči předloze nesmírně uspěchaně a vypravěčsky nekonzistentně, kolem a kolem jde o náramnou osmihodinovou zábavu, která je zároveň téměř perfektní adaptací úvodních Zaklínačských povídek mistra Sapkowskiho, ačkoliv celkově jde vlastní svéráznou cestou, která si určité motivy pro potřeby televizního formátu vkusně upravuje. Slovanská mytologie je jakžtakž zachována, a to je hlavní. Za mě báječnej návrat fantasy žánru ze starý školy na obrazovky. Henry Cavill je mlejnek na maso. Jakožto fanoušek hodnotím 8 kikimorama z 10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zábavné fantasy béčko s pár bezva scénami (striga, bitva čarodějů) a spoustou potenciálu do budoucna. Cavill si to dává se zjevnou chutí, je to sympaticky drsné a špinavé a dějově i dost rozmanité. První série navíc překvapila ne úplně obvyklými hrátkami s (ne)paralelními časovými rovinami. Spokojenost a těším se na druhou sérii. S01: 70 % ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Při soubojích blízko obličeje herci používali gumové meče. (Geralt z Rivie)
  • K překvapivě velké přítomnosti postavy Triss (Anna Shaffer) v seriálu se vyjádřila tvůrkyně: „Otázky na změny vůči knižní předloze vždycky zbožňuju, protože vám pak vše mohu odůvodnit. Tyto změny neděláme kvůli tomu, abychom si honili naše ega nebo abychom měli snazší práci, děláme je proto, abychom si co nejlépe poskládali náš příběh, protože už dávno vím, co potká Triss v první, druhé a snad i další sérii. Právě kvůli tomu jsme ji představili již v příběhu, ve kterém nefiguruje v knihách.“ [Zdroj: Edna.cz] (Geralt z Rivie)
  • Beau DeMayo, bývalý scenárista seriálu, který se podílel na psaní prvních dvou řad a anime filmu Zaklínač: Vlčí sen (2021), prohlásil, že na seriálu pracují scenáristé, kteří knižní předlohu vyloženě nesnáší: „Když někdo takto přistupuje k nějakému projektu, člověku to nedělá dobře a neprospívá to morálce. Fandovství je něco, díky čemu ty dlouhé noci strávené prací za něco stojí. Člověk musí respektovat předlohu, aby mohl pokračovat v jejím odkazu.“ (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama