Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 5
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (224)

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Jsem spoko. Hodně spoko. Nečekal jsem věrnou a přesnou adaptaci, takže Netflix to u mě vyhrál relativně dopředu. Cavill, si dává Geralta na pána a nedovedu si představit, jak lépe se mohl řezníka z Blavikenu chopit. Zbytek obsazení ho skvěle doplňuje a společně tvoří funkční a komplexní svět, ve kterém je radost pobývat. Televizní produkce z toho pochopitelně často vykukuje ale tvůrci se snaží, aby fantastkní Kontinent vypadal k světu - ne vždy to klapne (CGI občas bolí), ale to je dáno rozpočtem, kompromisy a zadaným tématem. Z povídek se vycuclo vše, co se dalo a i když se tu razantně škrtalo, přepisovalo a upravovalo tak, aby to seriál zvládnul, neměl jsem s tím nijak výrazný problém. Trefou do černého jsou akční pasáže (šermování je zase jednou cool!) a naprosto úžasný sountrack, jenž mi hraje v hlavě doteď. Vzhledem k několika změnám, jsem FAKT zvědav, jak si poradí s druhou sérií, ale držím palce! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Konečně je tu fantasy temnější, kouzelná a v akčních sekvencích i krvavá. Oceňuji jednotlivé linie včetně postupného prolínání a časových provázaností. To rozhodně diváka nenechá v klidu pasivně sledovat každý díl, ale nutí ho si spojovat různé okamžiky a momenty vůči dalším dílům (zásadní vnímám např. kouzelnický ples s rozdělením do jednotlivých zemí, tady se hodně vysvětlí a příjemnou formou). Asi jedinou vadou první sezony je fakt, že si autoři viditelně dost věcí zkouší a celá série se postupně vyvíjí (nejen skrze symboly v úvodních titulcích) a hledá svojí podobu. Od epizodických momentů po ty opravdu důležité. Vývoj postav v první sezoně je rozhodně zajímavý a např. Yennefer se mi rychle dostala mezi ty nejoblíbenější. Jsem zvědav, zda druhá sezona dokáže navázat a rozšířit příběh a nebo půjde o one-season-hit a bude se dále opakovat. PS: Cavill potěšil. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sper to ďas! Od Zaklínače jsem jako nefanoušek očekával velkolepé fantasy, které čtenáři odsoudí za svou nevěrnost předloze, ovšem já z něj budu nadšen. A kupodivu jsem dostal úplný opak. Jelikož jsem nikdy nepronikl ani do her, natožto do původního polského seriálu, dost jsem se ztrácel v postavách a hlavně v časovém kontinuu. Co jsem tak četl, mělo s tímto problém více lidí a sedmý díl, který měl zřejmě přinést toto odhalení časové posloupnosti, už na mě taktéž nefungoval, jelikož jsem si do té doby už stačil zjistit co a jak. Naprosto mi vyhovuje osmidílná stopáž a za 2 roky se budu těšit na druhou řadu. Snad s ještě více akčními scénami, jež mi přijdou to nejlepší na tomto seriálu. PS : ač nemám moc rád Henry Cavilla už od Tudorovců, musím smeknout, že jako Geralt je výborný a kolikrát jsem si v některých dílech říkal, že mohl toho prostoru dostat ještě více. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhovou strukturou je to narozdíl od srozumitelnější dvojky spíše jen fan-service pro ty nejvěrnější, kteří hltají po nocích hru na PC. Některé senzační momenty překrývají ty, které řadový divák, nebo ten co nezná detailně předlohu, vlastně mnohdy ani moc nechápe a tím pádem absentuje vtažení do děje. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, takhle... Mně se líbil i polský seriál, kvůli kterému jsme tehdy na střední škole zůstávali týden co týden do noci vzhůru, abychom mohli ráno probírat, co jsme viděli a jak moc se to (ne)lišilo od knih. I tehdy jsme se pošklebovali některým změnám, trikům, Marigoldovi, ale nevadilo nám to, protože seriál byl prostě zábavný, měl vynikající atmosféru a Geralt byl náš hrdina. Tohle je vlastně skoro tentýž případ, jen s tím rozdílem, že nový Zaklínač s vynikajícím Henrym "Mhmmmm!" Cavillem mě bavil ještě víc. Má lepšího Marigolda, lepší triky a je o dost lépe vyprávěný - to mazané prolínání tří časových linií na mě působilo originálně a svěže a bavilo mě, kdykoliv mi seriál nenápadně připomněl, ve které linii se právě nacházím. Sapkowskiho knihy jsem četl naposledy plus minus před těmi patnácti lety, ale byly tak výborné, že si z nich pořád dost pamatuji a hlavně si pamatuji jejich atmosféru, kterou se Netflixu, navzdory odklonu od slovanství, podařilo pěkně oživit. Asi nejvíce se mi líbily díly se Strigou a s Ježkem, nicméně každý měl něco do sebe. Navíc ta krásná hudba! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definice pořekadla za málo peněz hodně muziky.... Přestože seriál působí béčkově, roztěkaně, papundeklově, vůči předloze nesmírně uspěchaně a vypravěčsky nekonzistentně, kolem a kolem jde o náramnou osmihodinovou zábavu, která je zároveň téměř perfektní adaptací úvodních Zaklínačských povídek mistra Sapkowskiho, ačkoliv celkově jde vlastní svéráznou cestou, která si určité motivy pro potřeby televizního formátu vkusně upravuje. Slovanská mytologie je jakžtakž zachována, a to je hlavní. Za mě báječnej návrat fantasy žánru ze starý školy na obrazovky. Henry Cavill je mlejnek na maso. Jakožto fanoušek hodnotím 8 kikimorama z 10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 75%. Knihy som nečítal a hry nehral. No videl som niečo keď to hrával brácho. Fantasy mám rád, Hernyho tiež a na zaklínača som sa tešil. No po prvých dieloch som celkom vytriezvel a niektoré diely (hlavne druhý) som pretrpel. Veľká škoda, že sa s toho spravil seriál, pretože sa to zbytočne naťahovalo v niektorých momentoch a navyše to vyzeralo trošku televízne. Nie vždy a nie veľa, ale prišlo mi to tak. Tak či tak je to pekne spracované fantasy, hudba, príšery, atmosféra a obzvlášť súboje s mečom sú bravúrne natočené. Chápem tvorcov, že to nechceli zbytočne zoštíhľovať, ale chceli dať priestor viacerým postáv, no takto mi to prišlo, že trpel viac príbeh, ktorý nieje zlý len sa zbytočne ťahal. Keď si to porovnám s inými fantasy filmami alebo seriálmi, tak Witcher za 8 hodín moc toho nepredviedol. Verím, že druhá séria bude lepšia ako táto "predstavovačka". Obľúbený soundtrack: Geralt Of Rivia - Main Theme Song, Toss A Coin To Your Witcher (Jaskier Song), The Wolf's Path. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitatívne dosť nevyrovnané, ako píše zigíš. SPOILERy! Konflikt, ktorý mala v Geraltovi zanechať Renfri po skončení prvej epizódy celkom funguje, ale jej vnútorný konflikt bol omnoho silnejší a zabitie najlepšie napísanej, obsadenej a pravdepodobne aj zahranej postavy celého seriálu hneď v úvode, mi ako logický krok moc neprišlo. Ono s časom je to tu vôbec zvláštne. A páči sa mi to, hlavne jak s ním narábali v prvých štyroch častiach, než to začnete očakávať. Ďalej sa mi páčili ženské postavy, konkrétne Renfri, Jenn a kráľovná. Mali v sebe hodne smútku a bolesti. Na druhú stranu Fiona a postavy mužské mi prišli nedotiahnuté. Snáď neskôr. Tiež by sa mohli prestať tak ponáhlať, príbehu to škodí, všetky tie ale. Zatim tri a pol. Ps: Knihu som nečítal, hry som nehral. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudem tvrdiť, že nie som mierne zmätený a radšej som sa jednotlivými epizódami a ich atmosférou a pekne nakrútenými sekvenciami nechal unášať, než že by som si robil grafy, kto čo s kým a prečo a ešte aj kedy. Ako nečitateľ predlohy som mal v istom smere výhodu (sklamanie z odklonov od originálu sa nekoná), v istom zase nevýhodou (oná zmätočnosť výsledku, neprehľadnosť v deji). Oceňujem ale casting, čo je čisto subjektívna záležitosť, okrem Cavilla asi málokto poznal niekto iného herca a možno aj to zavážilo k pozitívnemu hodnoteniu prvej série. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na představitelku Triss, která ovšem nemůže za to, že ji nakonec ti pitomci vybrali, jsem hodně spokojenej. I s tím, jak moc byl styl inspirován hrou. Za vše hovoří fakt, že jsem měl chuť si Zaklínače znovu nainstalovat a prožít. Ale na Triss jsem rozhodně, oproti herní předloze, chuť neměl. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to dobrý, je to lepší než sem čekal a čekal sem něco mezi kastrací a kaktusem v prdeli, takovým tím kaktusem co má na sobě milion trnů. Jedinou vadou na kráse je, že se tvůrci snažili do osmy epizod nacpat příběh o Ciri a zároveň i nějaké povídky z knížek "Poslední přání" a "Meč osudu" a navíc ty časové skoky, takže v jednu chvíli sem nevěděl, v jaké časové rovině se to nacházím. Ale z nějaké důvodu, to relativně drží pohromadě a bavilo mně to a to hlavně z důvodu, že je zpracováno s fanouškovským zápalem a nechybí tomu nadšení. Navíc herce to viditelně bavilo, takže žádný další El Mucho bigote se u Cavilla nekoná a i ta Ciri a Yennefer, které podle zdejších Ruských trotlů, měli být černé, jako Půlnočnice, sou v pohodě a v herečce co hraje Ciri, tkví obrovský potenciál. Ale tvůrci se měli opravdu věnovat specifickým povídkám a příběh o Ciri si nechat do druhé série, ale jinak to šlape na jedničku, souboje s lidmi sou výživné, souboje s monstry zase napínavé, monstra vypadají parádně a dialogy sou taky na dobré úrovni. A co se týče Marigolda, tak ten nemá vůbec chybu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak som zvedavý čo ponúkne tohto roku druhá séria. No skúsme to nejako zosumarizovať. 1. Séria "The Witcher" je rozhodne veľmi dobré herné spracovanie. Nemôžem povedať, že som hral hry, no seriál sám o sebe podľa mňa funguje dosť dobre. Je vizuálne veľmi kvalitne spracovaný, má veľké množstvo zaujímavých postáv, ktoré ma bavilo sledovať počas všetkých epizód a okrem toho každá z nich môže mať v sebe viac, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. A počas jednotlivých epizód sa budeme dozvedať viac a viac. A to je super. Mojou obľúbenou postavou je ale každopádne Yennefer v podaní Anye Chalotra. Táto postava má hĺbku a čím viac som ju spoznával, tým zaujímavejšia bola. Už si človek myslí, že ju pozná a nakoniec príde s prekvapivými momentkami. Takže to musím pochváliť. Henry Cavill ako Geralt je podľa mňa tiež skvelá voľba. Vôbec som si v prvom momente neuvedomil, že je to on a myslím si, že nikoho lepšieho by som si tu predstaviť ani nevedel. Vizuálne to ponúka skvelé temné fantasy prvky, má to atmosféru, má to hororové momentky, má to aj fantasy momentky. Ais všetko čo by ste od toho čakali. A svoju prácu to zvláda podľa mňa schopne. Niektoré epizódy sú možno trošku slabšie a miestami by som bol asi radšej keby bol seriál trošku priamočiarejší a nemuseli sme mať jednotlivé príbehy podané trošku štýlom, že každý z nich sa odohráva v inom čase a musíme to postupne začať chápať a uvedomiť si kedy sa nám čo s čím prepája a kedy sa postavy blížia súčasnosti. V momente ako som toto pochopil veci boli jasnejšie, no počas prvých dvoch alebo troch epizód som sa v tom miestami trošku strácal. Ale okey. Uvidíme čo má seriál ešte v zálohe a teším sa na pokračovanie. Toto temné fantasy určite stojí za pozretie. Hodnotenie: B+ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si dopřál celou Hru o trůny a tak mi Zaklínač přišel jako dobrá volba k dalšímu mlsání nějakého povedeného fantasy světa. Ale ouha, kdepak, tohle je úplně jiná káva, kde ani tak nejde o nějaký komplexní svět v němž se odehrává velkolepý příběh, ale podivně sestrojenou soustavu drobných příběhů v klasické a unifikované Říši pohádek, která zřejmě měla být originální svým zmatečným flashbackovým způsobem vyprávění. Za mě tedy rozhodně ne.  Nevyvážené jsou i atrakce, striga versus drak a jediným povedeným, na což jsem se vlastně ( a někdy marně) u každého dílu těšil, byly souboje, choreografovi letí velký dík! Druhou řadu asi nechám nějakou dobu odležet. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K seriálu jsem přistupoval s velkými obavami a jsem rád, že se tak úplně nenaplnily. Trochu mě mrzí výsledná známka, průměr ale velmi pokazily šestá a sedmá epizoda, ty mi absolutně nesedly. Kromě toho mě nejvíc mrzelo další plnění kvót, které fakt nechápu. To si všichni ti černoši a Indové fakticky neuvědomují, že v některých rolích působí jednoduše směšně? Pokud ne, tak to o nich leccos vypovídá, pokud si to uvědomují, je to ještě horší. Ale ani takový nahnilý citrón mi nedokázal první sezónu znechutit, takže se těším na pokračování. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wicher, alebo v tomto prípade jeho prvá séria sa nesie v štýle prvých dvoch kníh, kedy sa na pozadí poviedok rozvíjajú charaktery a udalosti, ktoré budú mať dopad na hlavnú dejovú líniu. Tá by podľa logiky mala začať druhou sériou a práve preto som celkom pozitívne naladený. Čo sa týka seriálu. Henry Cavill konečne našiel pre svoje stoporené herectvo využitie. Ako Geralt mi nevadil a to je pre mňa najväčšie plus. Inak postavy vnímam obsadené typovo dobre - možno až na tých černochov ( mrzí ma to ale strašne sa mi do doby kaštieľov a zámkov nehodia nech sa snažím byť akokoľvek tolerantní, ale prekúsnem to). Príbehy fajn vypointované a hlavne ako som spomínal vyššie pekne vysvetľujúce svet, súvislosti a dokonca načrtávajú hlavnú zápletku. Za mňa spokojnosť. Nečakal som dokonca ani obrovskú bitku. Pre mňa je zaklínač hlavne o tej filozofií a predurčení. Myslím že to keď sa bude blížiť k finále bude mať práve toto ten zimomriavkový efekt, ktorý v GOT tak chýbal( ak to teda nepokazia). Príšery v pohode, baby pekné, hudba rovnako. Sú tam chyby a nie je ich málo. Na druhú stranu drží si to akúsi kvalitu a nespadáva to do podpriemeru. Asi záleží čo od toho očakávate a či poznáte predlohu alebo nie. Plus sa mi páčilo ako sa tvorcovia hrali s časom a udalosťami, ktoré aj napriek pomotanosti dávali na konci krásne zmysel. 1. séria - 80% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"If I have to choose between one evil and another, then I prefer not to choose at all." _____________ Strašne rád by som tomu dal aspoň o jednu hviezdu viac, ale ja proste nemôžem... Úvodné epizódy boli síce veľmi slušné, atmosférou mi miestami aspoň trochu pripomínali knižnú sériu a dokonca aj Henry Cavill si to dáva na pána a podáva skutočne solídny výkon, pri ktorom som mu toho Geralta naozaj veril... Avšak s knihami sa to naozaj nedá porovnávať... Nikto iný spomedzi hercov ma už nedokázal osloviť tak ako on – predstaviteľky Ciri a Yennefer boli celkom priemerné (no nie úplne hrozné) a mohli byť vybraté oveľa lepšie... To isté môžem povedať aj o spracovaní príšer a vlastne aj o CGI ako takom – miestami je to naozaj bieda (napríklad taký drak v šiestej epizóde mi prišiel hrozne vtipný 😂) a vidno, že o trochu vyšší rozpočet určite neuškodil... Okrem toho, oproti knihám je to miestami aj mierne uponáhľané a inokedy zase až moc pomalé a zdĺhavé... Veci, ktoré sa od kníh líšili úplne najviac radšej ani nekomentujem (napr. to, že Geralt má iba jeden meč alebo to, že sa neúspešné študentky Arethusy menili na úhory...). Avšak prvá, tretia (poviedka s Wyzimskou strigou je jednou z mojich najobľúbenejších) a štvrtá časť boli naozaj parádne a skutočne som si ich užil. Ak by Zaklínačské knihy neboli mojou srdcovkou, tak by som určite dal prvej sérii aspoň tie štyri hviezdy... Takto dávam iba 6,5 zaklínačských elixírov z 10... PS: Marigoldova skladba je perfektná! ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Geralt je dobrej. Vlastně celej casting mi celkem pasoval, jakkoli Yennefer bych si asi představoval hranou víc sebevědomě. Ale to je otázka tvůrčí licence v procesu adaptace, takže cajk. Námitku mám jen dvojí: 1) Celý seriál působí tak nějak lacině. Není to ten druh lacinosti, jako když jsem sledoval kdysi polskou adaptaci, kde Geralt bojuje v prvním dílu s provazem v bažině, ale přece jenom bych od Netflixu čekal o něco lepší vizuální a speciální efekty. 2) A pak je tu scénář. Tvůrcům se sice zdařilo poměrně dobře propojit děj ságy s povídkami - a přiznám se, příjemně mě překvapila ta hra s časovými liniemi - ale ke konkrétním epizodám jsem o kus kritičtější. Někde chybí příběhu větší drive a osudovost (čtvrtá epizoda s Ježkem), někde jsou problémem prkenné, vševysvětlující dialogy (to se týká hlavně slovních výměn mezi Yennefer a Geraltem, kdy hlavní hrdina vždycky přepne z módu zachmuřeného drsňáka do polohy "potřebuju ti říct, jak moc tě miluju a jak nemůžu žít bez tebe"). Zatím nejsem přesvědčený, ale šanci tomu ještě dám. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predlohu som citala pred nakymi 20 rokmi, takze v tomto smere velmi problem nemam. Dokonca ani s hereckym obsadenim, co je pre mna najvacsie prekvapenie, drevo Cavill sa na sem nakoniec hodi. Prve diely celkom navnadili, ze hura, nie je to zle. Potom uz to kolisalo, par dobrych prihod, par velmi pomalych a nudnych. Ako celok fajn, skukla som za jeden lenivy den (1.1.). ()

Reklama

Reklama