Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 2

(série)
USA, 2009, 10 h 11 min (Minutáž: 46–48 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Kamera:

Michael Slovis

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Krysten Ritter, Steven Michael Quezada, David House, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Bývalý učitel Walter se šplhá ve světě drog stále výš a přitahuje pozornost kartelů i švagra pracujícího v protidrogovém oddělení. (Netflix)

Recenze (53)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvni sezone, ve ktery byl predstaven hlavni cast, se pribeh dale rozvinul. Predstaveno bylo samozrejme nekolik novych postav, ktere se v serialu ohreji kratce ci dele a pomahaji deji kolem dvou amateru ve svete drog rozvest dal. V prubehu serialu ma Walter nekolik prapodivnych zkratu, z nichz ne vsechny jsem si dokazal vysvetlit / ospravedlnit, a zacina byt pomalu kontroverznejsi postavou. To se bohuzel zatim neodrazi na Pinkmanovi, kterej je porad stejnej blbec.. vlastne jeste horsi. Predposledni epizoda hodne silna, jsem zvedavy, jestli to bude mit nejaky presah i do dalsich sezon. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vztahová část je sice oproti byznysové nadále slabší, ale úplně jí vynechat samozřejmě nelze. Navíc, když se tyto dvě roviny protnou, napětí dokáže vystoupat téměř k maximu. Což platí především pro scénu zásadního setkání v době porodu, nebo v případě záchrany Jane... Jimž Walt udělal velký krok ke svému novému já a vlastně téměř (v další epizodě) objasnil jednu z největších záhad série, růžového medvídka. Jsou to takové malé, ale velmi silné detaily, v nichž se dá pokračovat například k milovníkovi katalogů Tortugovi, v podání Dannyho Treja, který v další z výborných scén doslova zhmotní své jméno. Nebo do epizody druhé, jejíž zásadní cinkání slyším ještě teď... A k tomu všemu je tu samozřejmě Saul! Jenže nic z výše zmíněného nepřekoná komorní depku vrcholící bankomatem. Tady je zase vidět, jak trefné je typové obsazení rolí, především na Slizákovu drahou je neradost pohledět. Celkově je to opět výborně napsáno a zahráno, k dvojici hlavních hrdinů přidávám ještě Deana Norrise a Boba Odenkirka. 85% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viac dielov ohodnotených menším ako plným počtom, napriek tomu a možno aj práve preto je celá séria takmer stopercentná. Od tej prvej scenáristi aj herci prešli značným vývojom a držia opraty seriálu viac v rukách. Stále tu nehraje vždy logika čistú hru, Skylar nenapadne napríklad zavolať Waltovi, či došiel v poriadku k matke atp., čiže nemôžem povedať, že sa tu všetko drží v uveriteľných vodách skutočného života, ale máme tu aj chlapíka z ľudu v netradičnej situácii, takže to zase až tak nevadí. Každopádne veľké očakávania od tretej série sú úplne na mieste. ()

janesX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jeden krok dopredu, dva kroky späť" - poznamenal Walt niekde v strede série v súvislosti s jeho doterajším postupom. A mne napadlo, že presne tak vidím aj ja - túto sériu. Tá ale začala naberať v 10 a 11 dieli druhý dych a až v posledných dieloch sa vrátila hustá atmosféra z prvej série. Tiež sa takmer celkom vytratila nepredvídatelnosť, zato ale všetko čo sa na obrazovke deje má svoj veľký dôvod a dá sa tušiť, že dej bude stále hustejší a aj vážnejší. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cink! Pokud jsem měl s druhou sérií potíž, tak hlavně v tom, že neustále přešlapujeme okolo toho, že Skyler pokládá otázky, ale nedostává na ně smysluplné odpovědi a celé manželství je vlastně založené na (milosrdných) lžích. Ta Waltova průhlednost musí vadit i divákovi. Místy milující táta od rodiny, místy sobec, místy absolutní idiot (tak to cítím a tuším, že to bude sílit). Tenká hranice mezi oběma Waltovými světy se holt poměrně rychle stírá. Nicméně psychopat Tuco, který nesnáší chilli, je ze hry venku, je tudíž potřeba modrou dobrotu distribuovat výhradně po své linii. Druhá řada má řadu vrcholů: kupříkladu „nehodu“ s bankomatem, kdykoliv Jesse „přemýšlí“, Danny Trejo a želví polévka, nástup pochybného právníka Saula, klíčky od karavanu, růžový méďa, sličná a manipulativní brunetka Jane a její noční „nehoda“, taťka leteckým dispečerem... Mimochodem právě na fantastické předfinále (epizoda 12) navázalo velmi solidní finále. Rozehrané je to pořád solidně, uvidíme, co nabídne třetí série. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (49)

  • Webová stránka www.savewalterwhite.com dkazuje na stránky americké komerční kabelové a satelitní televizní stanice AMC. (HellFire)
  • Walt (Bryan Cranston) se snaží zamaskovat svůj vzhled pomocí slunečních brýlí a kšiltovky s nápisem „Albuquerque Isotopes“. Isotopes je baseballový tým hrající v nižší baseballové lize (MiLB) a zároveň se jedná o odkaz na izotop, což je označení pro jednu či více látek se stejným chemickým složením, ale odlišnou atomovou strukturou. (HellFire)

Reklama

Reklama