Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 3

(série)
USA, 2010, 10 h 11 min (Minutáž: 47 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Christopher Cousins, Jonathan Banks (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V předchozí řadě skončil Walter White dost nejistě. Ale pro dobro svojí rodiny dál tajně vaří perník. (Netflix)

Recenze (51)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Pouze vyrábím,“ začátek třetí série a Walt jde před manželkou konečně s pravdou ven. A hodlá s vařením končit. I přes lákavou nabídku ze strany Guse. Všechny oběti, které přinesl, udělal pro tuhle rodinu. A už zní jako kolovrátek. Samozřejmě zároveň doznívá tragická nehoda, u které se konečný počet ztrát na životech zastavil na čísle 167. Kdo za tím vším asi tak stojí? Každopádně Jesse dokončuje odvykací léčbu, doma u Walta to není nejrůžovější („Upřímnost je dobrá, nemyslíš?“ – „Vyspala jsem se s Tedem!“) a svou roli v sérii sehraje dvojice zabijáků z mexického drogového kartelu (moc fajn scéna na parkovišti v sedmém díle). Chápu, že to nemůže být samý skvostný nápad či zajímavý zvrat, ale ve třetí řadě máme nemilý přetlak jakýchsi udržovacích dílů. Hodně plácání v kruhu, místy chybí energie a jednotlivým situacím se už úplně nedá věřit. Nejvíc samozřejmě roste „odpor“ k hlavní postavě, která se chová jako debil. Jednou postřelený srneček od rodiny, vzápětí rozhodný a neurvalý výrobce. Ano, zcela očekávaně se totiž vrací k drogovému byznysu (ve velkém a v luxusních prostorech), protože nejen řetězec Los Pollos to má solidně vychytané. Přesto jsem měl z některých pasáží pocit, že jsou tvůrci po úspěších předchozích řad na koni a přespříliš tlačí v do sebe zahleděnou exhibici. Vince Gilligan prostě dle mého svůj scénáristický um a promyšlené plánování lépe zúročil v prvních dvou řadách. I finále předchozích sérií byla mnohem silnější. Každopádně jedeme dál. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť platí, že väčšina epizód sa síce nedostala u mňa na plný počet, ale asi práve vďaka prísnemu, až chirurgicky presnému uržiavaniu vyváženého tempa a rytmu je to ako celok takmer dokonalé. Takmer preto, že vrchol sú tri epizódy niekde uprostred, potom sa zase trochu zvoľní, aby sa zase ku koncu pritvrdilo. Na humor tu už máme výhradne len Saula a funguje to perfektne. Ostatným postavám už do smiechu nemá byť prečo. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dusno se nám začíná prohlubovat a Walt alias Heisenberg svůj přerod charakteru už téměř dotvořil. Je zajímavé sledovat, jak se kromě Waltera postupně vybarvují i ostatní persony a jak se hlavní protagonisté čím dál hlouběji boří do labyrintu lží, nedokážu odhadovat, jak tenhle seriál může skončit, každopádně jdu ihned na 4.sérii..................moje hodnocení = 10 z 10. ()

janesX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu tejto série som najmenej raz a možno aj viackrát zvažoval, či to vôbec dopozerám. Neviem či sa už niekomu podarilo nedopozerať sériu, v každom páde je to zo strany tvorcov dosť riskantný ťah. Z mojej strany to nakoniec skončilo niekoľkodňovou pauzou a pomaly som sa "prebíjal" k posledmému dielu. Tu sa opäť ukázalo ono majstrovské pero a aj to, že celý ten kontext slabších a silnejších miest v sérii ako aj kolísavé sympatie k postavám má svoje opodstatnenie. Napriek mojim obavám sa ukazuje, že je všetko zručne napísané, vopred premyslené, každý tu má svoj pevný, ale prirodzený a teda nedokonalý charakter. Dokonalosť trinástej epizódy teda priamoúmerne súvisí s nedokonalosťami predošlých epizód. Celkovo by som sérii dal rovné štyri, no matematika sa žial nepoddá. Ďalšie snáď budú vzhľadom k vývoji už iba za päť. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď už se seriál s počtem epizod naplno sžil a nenajde se jediné místečko, které by nebylo adekvátně využito. Nakoukávání a odhalování minulosti ještě víc prohlubuje příběh, který se stále krásně rozvíjí a může si dovolit na i chvíli zvolnit, a stejně zůstane poutavým, podobně jako osobnost Waltera Whitea. Více prostoru pro Saula mě potěšilo. (Netflix) ()

Galerie (195)

Zajímavosti (13)

  • Vnější konstrukce domu Waltera Whitea (Bryan Cranston) neodpovídá vnitřnímu uspořádání. Z venkovního pohledu vidíme na pravé straně domu garáž, avšak zevnitř v domě není pro garáž místo, jelikož se v místech garáže vyskytuje chodba a pokoje. Chyby si lze všimnout v úvodu epizody. (Dalfor)

Reklama

Reklama